reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
Elma Nadia chyba nie zachwycona ;-) no ale... polubi polubi (pewnie już polubiła) - ja jeszcze nie probowałam niczego podawać.

u nas dzis do marchewki i ziemniaka doszla pietruszka i chyba bylo dobre:-)
to wszystko leciutko sole i na koncu troszke masla dodaje zeby witaminki zachowac

jak wszystko bedzie w porzadku to potem bedzie brokul no i owocki tez;-)

a stanie sie cos gdy jutro podam ziemniaka samego? dzis byla marchewka a jutro moze byc ziemniak a pojutrze wszystko razem?czy moze to za wczesnie co o tym sadzicie :-)wprowadzam te posilki sama na swoja odpowiedzialnosc bo moja pani doktor powiedziala ze poki maluszek nie skonczy 5 miesiecy to nic z warzyw nie wolno podawac ale skoro wy wprowadzacie to czemu bym miala ja nie wprowadzac wiedz od dzis probuje warzyw moj duzi chlopcik:-) prosze o rade:-)

karola2007 ja jestem zwolenniczką stopniowego i powolnego wprowadzania nowości ale to dlatego, że mój Fillipo jest alergikiem i muszę być ostrożna. Myślę, że mimo wszystko możesz zacząć mu dawać odrobinkę czegoś innego niż mleczko.

karola mozesz smialo podac mu razem ziemniaka z marchewka albo do samego ziemniaka dodac troche masla napewno bedzie smakowac:tak::-D

dziewczyny macie jakies przepisy jak samemu zrobic takie dania dla dzieci? ja nie wiem bo zielona jestem i nie wiem czy moge normalne ugotowane ziemniaki jak dla siebie czy co innego? jak narazie daje sloiczke ziemniaczki z dynia i malemu bardzo smakuje :-)

Moja Julcia dostała dziś 2 łyżeczki startego jabłuszka:-) nie wytrzymałam i dałam, miałam nic nie podawać bo starcza jej moje mleczko:eek:, no ale posmakowało jej :-) Dziewczyny ostatnio mam znów tyle mleka że mogłabym wykarmić spokojnie z 2 dzieci :tak::szok:

Karlam ja pamiętam jak gotowałam dla Sandruni (nie kupowałam jej wogule słoiczków, dla mnie to ohyda i swojemu dziecku też nie dawałam,poza tym jej i tak nie smakowały :no:) Robiłam to w następujący sposób : ;-):-) gotowałam w wodzie ziemniaczka i marchewkę po jednej sztuce kiedy była miękka to gniotłam widelcem na ciapkę i podawałam, wcinała aż się jej uszy trzęsły :-D:tak: albo ziemniaczek i brokułki , lub ziemniaczek i kawałek dyni:tak: Dopiero z czasem zaczęłam dodawać pietruszkę i na 1 piersi albo kawałku cielęcinki:-) i troszkę dosalałam ale to troszkę później:tak:

reklama
ja niunce ugotowalam kawalek piersika kurczecego z marchewka i ziemniaczkiem, wciagala az jej sie uszy trzesly :)

Do góry