reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
A ja mam niestety problem.Jak juz pisalam Dominikowi daje kozie mleko.W zwiazku z wyjazdem kupilam mu w proszku i co sie okazalo? Za nic nie chce go jesc:no:,sprobowalam troche i jednak czuc roznice:-(.Teraz niewiem co robic,czy brac w kartonach czy nie brac nic i dawac mu normalnie jedzenie:-(, a dodatkowo wapn.Co wy byscie mi poradzily?

MariaOla gratuluje tej manny:-) to nie lada wyczyn(przynajmniej dla mnie dlatego wybrałam tą manne z bobovity:-):-D)

Kama ja bym wzieła tylko kilka kartoników i nadrabiala czymś innym:tak: wapń jest nie tylko w mleku:tak::tak: może to w proszku też weź i jak zatęskni za mlekiem to różnicy nie poczuje:tak:

Kama ja bym wzieła tylko kilka kartoników i nadrabiala czymś innym:tak: wapń jest nie tylko w mleku:tak::tak: może to w proszku też weź i jak zatęskni za mlekiem to różnicy nie poczuje:tak:

Kama mysle dokladnie tak samo. przez dwa tygodnie wczasów napewno nic mu nie bedzie, ale mleko wez, a nóz mu sie zachce.
Kama, a tak przxy okazji jak mu zdjagnozowaliscie teraz ta alergie, czy byl juz wczesniej na cos uczulony i jak sie ona objawila? pytam bo ja tez mam u Julki problem z jaks wysypka jednak alergi nigdy nie jmiala i niewiem co to jest.

Dzieki dziewczyny za rady:tak:

aaga1407-Bedac w Polsce bylam u dwoch lekarzy i obydwoje swierdzili skaze bialkowa.W sumie od urodzenia mial jakies wysypki i lekarze tutaj wciaz przepisywali mi rozne masci.Karmiac persia musialam ograniczyc produkty mleczne i pozniej w sumie nie pomyslalam od czego sa te wysypki.Zawsze mial czerwone plamki na ciele jak byl maly a przez pewien okres wygladalo to jak potowka.Teraz mial brozowe plamki na twarzy i wygladalo to jak male pieprzyki.Poza tym policzki wiecznie mial czerwone i szorskie.Teraz zlikwidowalam mu produkty z bialkiem i daje mu w zamian Calcium.Dodatkowo twarz smaruje mu hydrocortizonem.Juz na drugi dzien widac bylo poprawe:tak:.Policzki teraz sa ladne i przede wszystkim nie sa szorstkie.Oczywiscie poszlam tutaj do lekarza i stwierdzil ze on wcale nie ma skazy ze ona ukazuje sie tylko w paru miejscach a nie na calym ciele.Wlasnie u Dominika pokazala sie na policzkach.Na ciele do tej pory niewiem od czega ma.Dlatego bedac w Polsce musz go wziasc do Alergika bo tutaj zrobia mu testy w ostatecznosci albo dopiero jak bedzie mial 4 lata:wściekła/y:.

Ale sie rozpisalam,chyba jeszcze nigdy nie napisalam takiego dlugiego posta:-p.

Najlepiej idz do lekarza.Z tego co wiem to mieszkasz w Trzebini.Ja bylam w Chrzanowie prywatnie u Krupowicz i Gorskiej.

Kama ja mam fajna lekarke w Katowicach jest pediatra z druga specjalizacja alerologii i wybieram sie do niej w maju. Julka tez własnie ma takie szorstkie policzki, a czerwienieją jej głownie w kąpieli. Mleko daje jej cały czas zwykle tzn modyfikowane, ale nie dla alergikow, dostaje danonki serki i nne mleczne produkty - sama juz nie wim czy to moze byc jaks aleria na jakies jedzenie czy moze kontaktowa. Moja pediatra w przychodni kiedys tam, juz dano przy podobnych objawach powiedzial nam ze moze byc to alergia i kazala zastosowac diete eliminacyjna, pomimo ktorej i tak nic to nie pomoglo, ta w Katowicach powiedziala ze to zadna alergia i bądz tu człowieku mądry.

aaga1407-Na twoim miejscu takze zobaczylabym sie z ta lekarka z Katowic :tak:,tym bardziej ze jej druga specjalizacja to alergologia.Moze cos ci doradzi w sprawie tej wysypki i policzkow.Julka widocznie jest na cos uczulona i chyba to nie bedzie skaza bialkowa skoro dieta eliminacyjna nie pomogla:no:.W naszym przypadku sie sprawdzilo,jednak jest tyle rzeczy na ktore moze byc uczulona ze czasami nie sposob znalesc.

Przekichane z tymi wysypkami. Robert tez co chwile cos ma.
A najbardziej jak sie naje zuru. :-D Wtedy nawet juz po godzinie od zjedzenia ma wysypke. Ale za zurek zrobi wszystko. :tak:

dziewczyny Niko wczoraj dostał manadrynki i dalam mu dzisiaj i bardzo mu smakowaly ale nie wiem czy to zdrowe niby w sosie wlasnym ale pewnie cukrow tez sporo maja.co myslicie?

reklama
dziewczyny Niko wczoraj dostał manadrynki i dalam mu dzisiaj i bardzo mu smakowaly ale nie wiem czy to zdrowe niby w sosie wlasnym ale pewnie cukrow tez sporo maja.co myslicie?

Pewnie zdrowsze świeże :tak:, ale ja też Nikusiowi z puszki daje, brzoskwinie i ananasy, jak mu owoce miksuję, nie często się to zdarza, ale czasem zje :-p:-D.

A Nikuś ostatnio wcinał makaron z truskawkami,twarogiem i śmietaną, i mu bardzo smakował :tak:, bałam się, że może wysypkę dostanie, ale nic nie było :-)

Do góry