reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
A ja dzisiaj wieczorkiem pojadę do Makro i zobaczę co mają ze świeżych, ale jak się tak naczytałam, to nabrałam ochoty na solę :tak:, tylko wezmę też po uwagę ceny :zawstydzona/y:.
A co do pangi to racja z tym smakiem, ostatnio takim mułem zalatywała, że się jeść nie dało :baffled:, już więcej nie kupię :no:.
 
ja po w miare swieże rybki jezdże do Auchana. Mają dobre ceny i tak np. łososia wypatroszonego, a czasem nawet fileta mozna kupic po ok. 21 pln a normalnie powyzej 30 a nawet 35 pln
Ostatnio kupiłam tego pstraga - spozniłam sie i juz ne było patroszonych i sama patroszyłam... fuuuuuuuuuuuuuuj

Podam wam super przepis na pstrąga z grilla - sezon grillowy się zaczyna (albo z piekarnika)
Pstrąg patroszony
Masełko
Cytryna
natka pietruszki
chudy boczek (najlepiej taki pakowany - morliny)

Pstrąga opłukujemy i sciagamy łuskę nożem. Wypatroszoną rybę zaprawiamy solą, pieprzem, lekko przyprawa do ryb i dużą ilością soku z cytryny, (ja do srodka wkładam rownież kilka plasterków) i okładam rybę plasterkami cytryny. Najczęsciej robię to dzien wczesniej i wkładam na noc do lodówki (ale starczy np. na 2 h)
Po wyciągnięciu z lodówki faszerujemy pstrąga cienkimi plasterkami masła i poszatkowaną natą pietruszki.
Następnie zawijamy rybę w plastry boczku. Po zgrillowaniu albo upieczeniu z boczku robi się taka fajna chrupiąca aromatyczna skórka. atkę pietruszki w tej rybie zjada nawet mój mąż, który raczej ze wszystkich dan wybira wszystko co bardziej zielone.

Pierwszy raz tak zrobioną rybe jadłam na normalnym działkowym grillu. Była wysmienita. Od tamtej pory robie w domu w piekarniu. Czasem okładam boczkiem, a czasem nie (wtedy zszywam zeby farsz nie wyleciał)

jak dla nas - palce lizac.
 
Abeja Przepis faktycznie rewelacyjny. Moja mama robi takiego psrtąga ale bez boczku i jest zajefajny ;-):-D Bardzo polecam. Warte spróbowania jeszcze z tym boczkiem ;-)
 
przepis faktycznie jest fajny, a tak zrobiony pstąg pyszny, tyle że jak robia bez pietruszki bo ani ja ani mąz jej nielubimy choc raz u kolezanki jadłam z pietruchą i niebyło tak żle:tak:
 
ja pstrąga robię w folii w piekartniku a faszeruję cebulką, pieczarkami, marcheweczką no i oczywiście masełko ... mniami :-p
 
reklama
Ja kiedyś też jadłam pstrąga faszerowanego warzywkami (pietruszką, marchewką, pieczarkami itp.) ale z grilla. Pyszna taka rybka była :tak:

Kobitki, a możecie podać mi jakiś fajny przepis na obiad dla naszych szkrabów? Bo mi już znudzily się dotychczasowe obiadki. Pora na coś nowego :tak:
 
Do góry