reklama
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Od tego waszego rozprawiania o rybkach nabrałam na nie ochoty Muszę kupić jakąś i zrobić na obiad na jutro ;-)
I ja też
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
A ja dzisiaj wieczorkiem pojadę do Makro i zobaczę co mają ze świeżych, ale jak się tak naczytałam, to nabrałam ochoty na solę , tylko wezmę też po uwagę ceny .
A co do pangi to racja z tym smakiem, ostatnio takim mułem zalatywała, że się jeść nie dało , już więcej nie kupię .
A co do pangi to racja z tym smakiem, ostatnio takim mułem zalatywała, że się jeść nie dało , już więcej nie kupię .
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
- Dołączył(a)
- 30 Maj 2006
- Postów
- 4 195
ja po w miare swieże rybki jezdże do Auchana. Mają dobre ceny i tak np. łososia wypatroszonego, a czasem nawet fileta mozna kupic po ok. 21 pln a normalnie powyzej 30 a nawet 35 pln
Ostatnio kupiłam tego pstraga - spozniłam sie i juz ne było patroszonych i sama patroszyłam... fuuuuuuuuuuuuuuj
Podam wam super przepis na pstrąga z grilla - sezon grillowy się zaczyna (albo z piekarnika)
Pstrąg patroszony
Masełko
Cytryna
natka pietruszki
chudy boczek (najlepiej taki pakowany - morliny)
Pstrąga opłukujemy i sciagamy łuskę nożem. Wypatroszoną rybę zaprawiamy solą, pieprzem, lekko przyprawa do ryb i dużą ilością soku z cytryny, (ja do srodka wkładam rownież kilka plasterków) i okładam rybę plasterkami cytryny. Najczęsciej robię to dzien wczesniej i wkładam na noc do lodówki (ale starczy np. na 2 h)
Po wyciągnięciu z lodówki faszerujemy pstrąga cienkimi plasterkami masła i poszatkowaną natą pietruszki.
Następnie zawijamy rybę w plastry boczku. Po zgrillowaniu albo upieczeniu z boczku robi się taka fajna chrupiąca aromatyczna skórka. atkę pietruszki w tej rybie zjada nawet mój mąż, który raczej ze wszystkich dan wybira wszystko co bardziej zielone.
Pierwszy raz tak zrobioną rybe jadłam na normalnym działkowym grillu. Była wysmienita. Od tamtej pory robie w domu w piekarniu. Czasem okładam boczkiem, a czasem nie (wtedy zszywam zeby farsz nie wyleciał)
jak dla nas - palce lizac.
Ostatnio kupiłam tego pstraga - spozniłam sie i juz ne było patroszonych i sama patroszyłam... fuuuuuuuuuuuuuuj
Podam wam super przepis na pstrąga z grilla - sezon grillowy się zaczyna (albo z piekarnika)
Pstrąg patroszony
Masełko
Cytryna
natka pietruszki
chudy boczek (najlepiej taki pakowany - morliny)
Pstrąga opłukujemy i sciagamy łuskę nożem. Wypatroszoną rybę zaprawiamy solą, pieprzem, lekko przyprawa do ryb i dużą ilością soku z cytryny, (ja do srodka wkładam rownież kilka plasterków) i okładam rybę plasterkami cytryny. Najczęsciej robię to dzien wczesniej i wkładam na noc do lodówki (ale starczy np. na 2 h)
Po wyciągnięciu z lodówki faszerujemy pstrąga cienkimi plasterkami masła i poszatkowaną natą pietruszki.
Następnie zawijamy rybę w plastry boczku. Po zgrillowaniu albo upieczeniu z boczku robi się taka fajna chrupiąca aromatyczna skórka. atkę pietruszki w tej rybie zjada nawet mój mąż, który raczej ze wszystkich dan wybira wszystko co bardziej zielone.
Pierwszy raz tak zrobioną rybe jadłam na normalnym działkowym grillu. Była wysmienita. Od tamtej pory robie w domu w piekarniu. Czasem okładam boczkiem, a czasem nie (wtedy zszywam zeby farsz nie wyleciał)
jak dla nas - palce lizac.
M
MariaOla
Gość
ja pstrąga robię w folii w piekartniku a faszeruję cebulką, pieczarkami, marcheweczką no i oczywiście masełko ... mniami
reklama
Ja kiedyś też jadłam pstrąga faszerowanego warzywkami (pietruszką, marchewką, pieczarkami itp.) ale z grilla. Pyszna taka rybka była
Kobitki, a możecie podać mi jakiś fajny przepis na obiad dla naszych szkrabów? Bo mi już znudzily się dotychczasowe obiadki. Pora na coś nowego
Kobitki, a możecie podać mi jakiś fajny przepis na obiad dla naszych szkrabów? Bo mi już znudzily się dotychczasowe obiadki. Pora na coś nowego
Podziel się: