reklama
A
ania_zywa
Gość
Hanka pije Bebiko 3.
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Robert pil Nestle Junior, a ostatnio kupilam mu bebiko 3 bo bylo w promocji, no i chyba zostaniemy na Bebiku, bo jest mniej slodkie od Nestle Junior. Tamte smakowe musialam mu mieszac na pol z tym w kleikiem ryzowym, bo bylo potwornie mdle, a bebiko bananowe jest ok.
Laura od czasu choroby(rota wirus)dzieli sobie porcje jedzeniowe na pol,nie chce jesc,kiwie na NIE jak tylko jej cos daje do zjedzenia,zje tylko pod warunkiem jak....SAMA wszystko do buzi moze wsadzic,chyba nie musze wam mowic jak przy tym obie wygladamy,o kuchni nie wspomnie
K
konto usuniete
Gość
Emilka też ma przy tej chorobie gorszy apetyt, ciągle kiwie głową jak widzi jedzonko, ale dopomina się jedzenia, zje 3 łyżki i do widzenia. Mam nadzieję że to minie wraz z chorobą.
U nas minelo i apetyt wrocil podwojnie wiec napewno Emi tez sobie nadrobi a Laura wydaje mi sie ze przechodzi juz na samodzielnosc:-):-) i to jej bunt ze je polowki porcji hehe, Maja kazdego z nas czeka ten 'porzadek' podczas samodzielnego jedzenie a ty bedziesz miala to juz za soba
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
kazdego z nas czeka ten 'porzadek' podczas samodzielnego jedzenie a ty bedziesz miala to juz za soba
tak, tak. u nas juz sie zaczelo, Julka chetnie je sama, ale nie zawsze na to pozwalam, gdy jest to kanapka to prosze bardzo - chce to je sama, ale w przypadku zupy to niezawsze pozwalam zreszta nie wyrywa sie do tego tak bardzo. czasem gdy wiem ze jest juz pojedzona to pozwalam jej jeszcze "dojesc" sobie samej, ale wtedy wyglada ...... wszystko brudne, a ze sliniakiem jest obrazona wiec sliniak od razu po zalozeniu idzie w odstawke wiec juz z niego praktycznie zrezygnowalam. poza tym moje dziecko podczas jedzonka rzadko uzywa lyzeczki lub widelca bo najlepiej przeciez jesc przy pomocy raczek totez jedzenie zupki trwa dosc dlugo, ale za to jaka zadowolona
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
Nikuś nie pije żadnego mleczka , jak go odstawiła od cycusia (1,5 mies temu), to próbowałam mu dawać z butelki, ale to była pomyłka, on butelki nie zaakceptował.
No to w jego ulubionym niekapku robiłam, z zapałem go chwytał, ale jak tylko poczuł smak to rzucał kubkiem. Próbowałam różne mleka i zwykłe i smakowe (bo dużo próbek miałam) nic z tego .
Nadrabiamy michą kaszki mleczno-ryżowej rano i mleczno-pszennej wieczorem (bobovita), a do popicia w ciągu dnia dostaje herbatkę lub wodę.
No to w jego ulubionym niekapku robiłam, z zapałem go chwytał, ale jak tylko poczuł smak to rzucał kubkiem. Próbowałam różne mleka i zwykłe i smakowe (bo dużo próbek miałam) nic z tego .
Nadrabiamy michą kaszki mleczno-ryżowej rano i mleczno-pszennej wieczorem (bobovita), a do popicia w ciągu dnia dostaje herbatkę lub wodę.
Myślę że już wraca... dzisiaj na śniadanko jajecznica z 2 jajek cała zniknęłaU nas minelo i apetyt wrocil podwojnie wiec napewno Emi tez sobie nadrobi
Moja mała to jak siada do krzesełka pierwsza podaje mi sliniak, żebym jej założyłaa ze sliniakiem jest obrazona wiec sliniak od razu po zalozeniu idzie w odstawke wiec juz z niego praktycznie zrezygnowalam. poza tym moje dziecko podczas jedzonka rzadko uzywa lyzeczki lub widelca bo najlepiej przeciez jesc przy pomocy raczek totez jedzenie zupki trwa dosc dlugo, ale za to jaka zadowolona
No i zdecydowanie jedzenie przy uzyciu rączek jest najlepsze. nawet to co już mamusia wpakowała do buziulka jest przez Emilkę wyciągane i spowrotem pakowane do buzi.
U nas też tak, myślę, że to nie jest mało, przecież w kaszce ma mleko, więc się nie martwie o to. Emilka niecierpi mleka że tak powiem "solo" ani kakałka też nie, tylko w kaszce. przecież jej nie wstrzyknę tego mleka :-)Nadrabiamy michą kaszki mleczno-ryżowej rano i mleczno-pszennej wieczorem (bobovita), a do popicia w ciągu dnia dostaje herbatkę lub wodę.
reklama
Podziel się: