reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

ja do mamus dzieci ktore pija wylacznie zwykle mleko juz
kochane czy przestwilyscie maluchy z dnia na dzin cz stopniowo? bo mnie juz szlag trafia z przyrzadzaniem mieszanki a je juz mleczne przetwory od dluzszego czasu i wszystko jest ok. Mam jeszcze dwie puszki mleka to je dokoncze a potem ziu na mleczko od krowki

reklama
Ja na razie będę dawała modyfikowane, tylko w ciągu dnia Hania je różne rzeczy na zwykłym mleku typu budyń, naleśniki. Typowo do picia rano i wieczorem daje jej cały czas modyfikowane:tak:. Od kiedy w ogóle można "książkowo" podawać krowie mleko??

Ksiazkowo od trzeciego roku zycia:tak::tak: ja narazie tez jeszcze podaje rano i wieczorkiem modyfikowane bo jestem spokojna o te wszystkie witaminy itd.I chyba caly ten rok bedziemy jeszcze je podawac.
Nikus tez je w ciagu dnia przetwory na mleku krowim i tez nic sie nie dzieje ale jakos tak nie chce jeszcze go przestawiac;-)

Laura tez bez zadnych problemow je przetwory mleczne(serki,budynie),nalesniki na zwyklym mleku,ale normalnego jeszcze jej nie dalam,poczekam do lata,moze wtedy sprobuje dawac jej kilka lykow w ciagu dnia ,poki co narazie rano i wieczorem pije modyfikowane i narazie tak zostanie

ja Robertowi daje rano i wieczorem modyfikowane, ale czasami w ciagu dnia chodzi za mna, jeczy i pokazuje butelke, wtedy daj mu zwykle z kartonu z kakao albo z truskawkowym Nesquikiem.
Skutkow ubocznych brak. :tak:

Ja daję przetwory czasem, ale rano i wieczór modyfikowane z kaszką. Do 3 roku zycia powinno sie podawać, ale ja też będę niedługo wprowadzać po troszku zwykłe mleczko. Tylko muszę uważać, bo Emilka miała tą skazę białkową.

Jula tez od jakiegos czasu je danonki, nalesniki z serkiem itp, a wlanie wczoraj i przedwczoraj dalam jej na drugie sniadanie kaszke manna na mleczku krowim - skutkow ubocznych brak, a przynajmniej niezauwazylam. poki co jednak niemam zamiaru przechodzic tak w 100 % na krowie, myslalam zeby dawac od czasu do czasu tak dla odmiany tego jak dla mnie malo urozmaiconego jedzonka. a co do czasu kiedy podawac dziecku mleko krowie to kiedys bylo wskazanie, aby po roku powolutku wprowadzac, a ostatnio mowi sie (jak to juz wyzej dziewczyny napisaly) po 3 latach

reklama
Do góry