reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
Dziewczynki ... a ile nabiału w postaci jogurtów i serków podajecie dzieciaczkom dziennie??? Bo ja się zastanawiam czy jak Mati zje np. 2-3 małe danonki rano, to czy mogę mu jeszcze popołudniu np. Bielucha podać :confused:

Antoś zazwyczaj zjada dwa duże danonki dziennie i czasem jeszcze dostaje kanapkę z twarożkiem. Nie wiem ile nasze dzieciaki powinny zjadać nabiału:no:, zdaję się na intuicję;-)

ja tak samo....i narazie mnie nie zawiodla:sorry2:...Laura je popoludniu przewaznie 2 danonki albo jogurt,czy inny serek homo z owocami lub bez,rano zdarza jej sie dostac kromeczke z serem zoltym albo twarozkiem,ale wtedy juz jaja np.nie dostanie...czyli wszystko w granicach rozsadku :tak:

a co! Cycolina jak jan\sny gwint!! Sama się nie poznaję, koleżanki!:-D:-DNo ale co mam zrobić, jak ta moja dziumdzia nie chce mleka z butelki? Teraz gdy była podchorowana pediatra kazała mi jak najczęściej do cycka i miałam dyspensę w domku, bo tak, to mnie już moja mama zaczyna nieźle gonić, żeby juz odstawiać. Ale ja jakoś jeszcze nie jestem gotowa, bo wiem, że już więcej karmienia nie zaznam i mała też nie jest gotowa, bo raz, że mleczko, to jeszce jak jej smutno , też przybiegnie się pocieszyć....

Jolciu no mi tez lekarka powiedziala zeby zaczac od mleka HA, no ale widzisz Tynka przestawila od razu i tez bylo oki.
Mi poprostu szkoda bylo tego mleka co jeszcze w domu mialam, bo ja to taki raptus jestem, ze tez pewnie rzucilabym Roberta na szerokie wody od razu.

Acha, NAN Activ ma skladniki z mleczka HA tylko w mniejszych ilosciach ( konsultowalam z lekarzem), wiec mimo iz nie jest to mleko typowo HA to mozna podawa na probe, bo jest lagodniejsze niz zwykle. :tak:

Tak wiec do dziela i jak kupisz Matiemu fotelik, to zapraszamy na Kinder Kanapke i "Mleczko z Owocami". :tak:

Aniu dziękuję :-):tak:, to ja chyba też zacznę od stopniowego przechodzenia ... ale spróbuje jeszcze zapytać pediatrę :tak:

... no a fotelik :zawstydzona/y: ... wreszcie kupiony :-D:tak:, więc jak tylko będzie wiosenna pogoda i
jakiś zlot BB w Zabrzu to tej Kinder Kanapki i "Mleczka z owocami" nie odpuścimy ;-):-D:tak:

Dziękuję wam bardzo cioteczki za trzymanie kciukasków :tak: Skoro wy trzymacie to musi być dobrze ;-):-D

Witek niestety nie przepada za piciem mleka. Przemycam mu je na różne sposoby :-( Rano jak się obudzi to do mleka dodaję mu odrobinę kaszki by było gęściejsze i miało inny smak niż mleczny - wtedy trochę wypija. o 10 lub 18 dostaje gęstą kaszkę (ok 150 ml) i kaszkę dostaje jeszcze w butli o 22, żeby przespał noc. W ciągu dnia dostaje serek homo lub jogurt. A w tym tygodniu chcę spróbować dać mu sera żółtego. Ostatnio dałam mu do wypicia kakao, ale średnio mu szło picie. Teraz czekam na jakieś efekty skórne - oby ich nie było ;-)

A tak w ogóle, to o której wasze maluszki dostają ostatni posiłek?

reklama
Do góry