reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Widzę, że wasze dzieci jedzą wcześniej niż Witek. Ostatnio nawet się zastanawiałam by go zacząć przestawiać na wcześniejszą porę kaszki, ale nie wiem jak poustawiać pozostałe pory karmienia :confused:
Monia, nie przestawiaj go na wcześniejszą porę, bo jak się przyzwyczai do wczesnego jedzenia to będzie Ci się wcześniej budził, bo będzie głodny. Ach, co ja bym dała żeby Antek spał do 9:zawstydzona/y:.

reklama
6:30-7 poranne mleko 250ml
10 śniadanko (zależy od pory wstawania): kaszka , z dodatkiem owoców czasami, kanapka itp.
13:30-14:00 obiadek
17 mleczko 250ml
20 kaszka
między posiłkami czasmai chrupki.
Ostatnio Rochu nie lubi biszkoptów.

Dziewczyny podczytalam ze wy waszym dzieciom dajecie juz cale jajka tzn ze z bialkiem no i dzis na sniadanie dostala jajecznice. Hmmm mam wrazenie ze jakies krostki ma ale moze to od czego innego zobaczymy jutro.
moja je
ok 6 butle 240 kaszki
ok 12-14 sniadanko
ok 16-18 obiadek
i ok 20 wciaga pelniusienka butle (ok 300) kaszki takiej ze lyzka staje.

Monia, nie przestawiaj go na wcześniejszą porę, bo jak się przyzwyczai do wczesnego jedzenia to będzie Ci się wcześniej budził, bo będzie głodny. Ach, co ja bym dała żeby Antek spał do 9:zawstydzona/y:.

Ostatnio Witek tak śpi do 8-9 :-D a zasypia ok 20 -20:30 :-D Z reguły śpi całą noc, ale ostatnio przebudza się ok 4 ale to z powodu braku smoka i bólu zębolków Zasypia ponownie po ok 30 min). Zastanawiam się nad tym wcześniejszym podaniem kaszki bo po umyciu ząbków nie powinien nic już jeść a tym bardziej pić mleka, a teraz myję mu ząbki a potem dostaje kaszkę ( po ok. 2 godzinach). I nie wiem co z tym fantem zrobić :no: Możecie mi coś doradzić?

Widzę, że wasze dzieci różnie jedzą, chodzi mi o ilość ;-)

Właśnie: cycolicie jeszcze???

My jeszcze tak:tak::tak::tak:.Ale widze że nie jestem sama...

P.S.Dziewczynki jak cytować odpowiedzi?Bo w miejscu gdzie jest napisane cytuj nie da sie uaktywnić..:no:

Właśnie: cycolicie jeszcze???

My jeszcze tak:tak::tak::tak:.Ale widze że nie jestem sama...

P.S.Dziewczynki jak cytować odpowiedzi?Bo w miejscu gdzie jest napisane cytuj nie da sie uaktywnić..:no:
właśnie przez cytuj :tak:

Odpowiadając na wcześniej postawione przeze mnie pytanie które poruszyłaś - ja nie cycolę od jakichś 2 miesięcy. Emilka sama się odstawiła bez problemu, więc tego nie ciągłam, choć w założeniu miałam karmienie do roku.

klikasz na cytuj przy wypowiedzi da nej osoby i otwiera ci sie okienko odpisz na temat i tam powinien byc tekst ktory chcesz cytowac a jelsi tak nie jest to moze masz cos nieuaktywnione

A jeśli chcesz cytować kilka osób jednocześnie w jednym poście to klikasz na znak "+" przy tych konkretnych wypowiedziach i jak potem naciśniesz na "odpowiedz" to pojawią ci się one w oknie wpisywanego tekstu :-)

Monia, ja myślałam, że Ty chcesz przestawić mu poranne jedzenie na wczesniejszą porę, a Tobie chodziło o wieczorne karmienie:-D. Głupol ze mnie:zawstydzona/y::-p

Po prostu się nie zrozumiałyśmy ;-) A głupolem w żadnym wypadku nie jesteś Antosiowa :no::-D

reklama
Mój Antek to sie do tego stopnia zakochał w zupach, że nic innego nie chce ostatnio jeść. Rano i wieczorem kaszka oczywiście, ale w dzień nie ma mowy o jakiejś kanapce, parówce, jajecznicy czy czymkolwiek innym poza zupą. Je zupe trzy razy dziennie i w międzyczasie danonek lub owoc. Ja sie bardzo cieszę, że on te zupy tak kocha, ale bez przesady:szok::-D. Martwi mnie trochę, że nie chce jeść chlebka, parówki... Może mu przejdzie, co:sorry2:?

Do góry