reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Antosiowa ... to postawie na tą intuicję ;-), ale dobrze wiedzieć co i ile jedzą Wasze dzieciaczki :-p:tak:

Aph ... super to mleko z owocami z Nestle, sama bym chętnie spróbowała dać Matiemu, ale się boję, że może tego jeszcze nie tolerować, bo ciągle jest na Bebilonie Pepti ... a czy Robercik nie miał też skazy przypadkiem ... :confused:, czy coś pomyliłam :sorry2:, bo jak miał i teraz to pije, to może Mateuszowi też by nie zaszkodziło :confused::blink:

Elma ... ja myślę, że Nadusia je tak w sam raz :tak:, bo Mati pije mleko również tylko 2 razy po 210 ml rano i wieczorem (a i z tego ostatnio często trochę zostawia), na drugie śniadanie zjada 2 danonki (małe), na obiad zupkę z mięskiem, popołudniu kromeczkę z bułki z szyneczką, serkiem, lub serkiem topionym albo z twarożkiem, owoc lub jeszcze jeden danonek, czasem dostanie kanapkę mleczną i tyle ...:tak:

reklama
Aph ... super to mleko z owocami z Nestle, sama bym chętnie spróbowała dać Matiemu, ale się boję, że może tego jeszcze nie tolerować, bo ciągle jest na Bebilonie Pepti ... a czy Robercik nie miał też skazy przypadkiem ... :confused:, czy coś pomyliłam :sorry2:, bo jak miał i teraz to pije, to może Mateuszowi też by nie zaszkodziło :confused::blink:

Ano mial. :tak:
My zaczelismy zmieniac mleko jak Robert mial skonczone 9 miesiecy, po rozmowie z pediatra, no i wszystko poszlo oki. Teraz Robson je juz wszystko normalnie. Nawet czasami krowiego mleka ode mnie z kubka sobie lyknie (jak mam kakao). Sery je wszystkie jak leci, a Danonki sa obowiazkowo codziennie, tak samo Mleczna Kanapka.

Nie wiem czy mozesz dac te mleczko Matiemu, bo to jest takie zwykle modyfikowane, ale wydaje mi sie , ze jak Mateusz je Danonki i nic mu nie jest to chyba nie ma juz tez skazy. My tez od Danonkow zaczynalismy. :tak:

A probowalas dac mu inne mleko?

Aniu ... dzięki za odpowiedź :-). No właśnie nie próbowałam mu jeszcze zmieniać mleka bo mam jeszcze 5 puszek Bebilonu Pepti:zawstydzona/y:, ale myślałam żeby spróbować przejść na zwykły Bebilon 3 jak mi się będą zapasy kończyły.

Chciałam o to zapytać naszą pediatrę, ale niestety nasz kochana pani doktor (a była naprawdę kochana :tak:) odeszła pracować w szpitalu i teraz nie wiem w ogóle do jakiej lekarki iść ... bo do tych co zostały to nie jestem tak do końca przekonana hm ... :blink::sorry2:

A na jakim mleczku jest teraz Robson?

Monia trzymam kciuki za zdrowienie oczka:tak:
U nas zmiana, więcej gotuję Roszkowi:tak:, efekt taki: dziecko mniej je, a mimo to wydaje się najedzone:szok::-D
I powiem jeszcze,że próbuję te jego dania i są niczego sobie:-)

Robert pije NESTLE Junior.

ALe najpierw dawalam mu NAN HA Sensitive mieszany z Nutramigenem, potem Nan Activ ( w puszkach) tez mieszany z Nutramigenem, potem sam Nan Activ i od stycznia Nestle Junior. W sumie przejscie tak calkowicie na zwykle mleko trwalo u nas ponad 2 miesiace. No ale to wlasnie dlatego, ze ja mialam w zapasie 8 puszek Nutramigenu. :zawstydzona/y:

Kasiulka, mamz to samo. Robert na sloiczkach to tak ze dwie godziny wytrzymywal, a jak je normalnie to nawet 4 potrafi sie o jedzenie nie upomniec. :tak:

Ostatnio jestesmy na etapie pomidorowki z ryzem. Normalnie wsuwa jak szalony.

hahahaha ... a myślałam, że to tylko ja taki chomik :-D:-D:-D

... no a tak poważnie to długa droga przed nami chyba z tym przejściem na normlne mleko, bo właśnie gdzieś też czytałam, że przejście powinno się zaczynać od mleka z oznaczeniem HA ... czy jakoś tak ... :confused:, ale może być, że coś pomieszałam :sorry2:;-)

moja Mycha to wogóle nie jest mleczna: rano mamy cyc (tak tak, ciągle jeszcze doimy cycka, bo młoda za chiny nie chce się odpiąć... ale już niedługo musimy coś zrobić, żeby się jednak pożegnać z cycusiem...) potem kanapka najlepiej z szyneczką sopocką, potem dadonek (mały) i około pół jabłuszka albo inny owocek, obiadek (słoiczek albo to co my, w zależności co jest) a potem już gęsta kaszka z łyżeczki na kolację (ze 100 ml wody, 3 miarki kaszki i 3 miarki mleczka) żadne butle nie wchodzą w rachubę, kinder kanapka też jest beee, Mało chyba tego jedzenia, ale młoda waży nieźle i ma siłę na łobuzowanie, czyli jej starcza..

reklama
Emilka też miała straszną skazę białkową, a teraz jest tylko na modyfikowanym i wcina danonki.
Więc tak;
rano mleko+ kaszka albo płatki, albo po prostu jajecznica
2 śniadanie jakiś chlebek, albo owoc
obiad zupka i jakieś mięsko z ziemniakami (obowiązkowo)
podwieczorek danonek, albo deserek, albo owoc
kolacja mleczko z kaszką.
Pomiędzy posiłkami czasem jakiś biszkopt, skórka z chleba i hektolitry picia. Mleka nie dostaje z butli, odkąd przerwałam cycanie je tylko z łyżeczki.

Właśnie: cycolicie jeszcze??? :confused::-D

Do góry