reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

reklama
zasnac Laura potrafi bez problemu,mi chodzi o pobudki nocne,czasem 3,4ta rano,wtedy trudno by mi bylo przeczekac to w innym pokoju:-D

Nasze menu:

ok. 8 rano - 180ml mleka

10:30 - kanapeczka z chlebka razowego ziarnistego z masełkiem i "czymś tam" (twarożek, szynka, pasztecik, pomidorek lub Pudliszek)

12 lub 13 - 120ml mleka

15:30 - obiadek - pół dużego słoiczka (jak mamy dobry dzień to 3/4 słoiczka)

17:00- danonek lub lubiś lub biszkopcik lub tarte jabłuszko

19:30 - kaszka wielozbożowa na mleku 230ml ale wypija ok. 200ml

0:00 - 180ml mleka.

No trochę jest żarłoczny :-D Może jakiś ma skok wzrostu? A w ogóle jakiś taki chuderlawy, nie wiem, gdzie to mieści. Żebra na wierzchu ma ;) Waży ok. 10 kg.

Maja, my jak się w nocy budził to się nie ruszaliśmy i czekaliśmy aż uśnie. Jak długo płakał, to głaskaliśmy minutę i (niestety) do kibla (ale to może ze dwa razy tak było). Przeważnie sam usypiał w parę minut. I to może ze 4 dni były, a od tego czasu śpi całe noce.

Ale fajnie wam dzieci jedzą kanapeczki :happy2: Mój gardzi wszystkim na chlebku oprócz masła :dry:

u nas dzien i noc wyglada tak
7.00 - mleko 100ml
9.30 - mleko 180ml
11.00 - kisiel z jabłkiem
13.30 - obiad (duzy słoiczek)
16.00 - mleko 180ml
18.00 - deser (słoiczek)
20.00 - mleko 180ml
02.00 - mleko 180ml

no to mój bąk je tak:

9-9:30 - 180 ml wody+3 porcje mleka+3 poecje kaszki mleczno-zbożowej

ok 13 - 150 ml mleka

15:30 - 16 - duży słoik obiadku

18-18:30 - deserek owocowy lub danonek z herbatnikiem, czasami plus kawałek świeżego jabłka do ręki

22 - 210 ml mleka z kaszką ryżową.

a co do spania, to Filip od urodzenia śpi sam w swoim pokoju, bez niani elektronicznej

bb - a ty dajesz samo mleko czy z kaszką? moze sie wtrącam,ale moim zdaniem strasznie dużó mlecznych posiłków jak na ten wiek dizecka

no widzicie, a ja zapomniałam, że jest na świecie kisielek i można go już Młodej podać! Dobrze, dobrze, piszcie dalej mamuśki, może coś jeszcze jakiegoś fajnego pomysła na jedzonko podrzucicie:-D:-D:-D

bb225 wow, ile je :szok: No to mój jednak nie jest żarłoczny ;-)

Właśnie dziewczyny, mam pytanie, bo kiedyś trzeba odstawić butlę.. Kiedy planujecie? Ja w sumie już bym mogła (podaję mu mleko w butli w sumie dla własnej wygody i żeby trochę płynnego raczej jadł niż gęstego), ale nie wiem, czy nie powinien jeszcze płynnego jeść. Jak myślicie - po skończeniu roczku?

Ja dawałam samo mleko, ale on mi po 1,5 h głodniał, więc teraz mieszam pół na pół z kaszką pszenną (taką na mleku już firmowo) - ryżu mój cały czas odmawia, jakiś ryżowstręt ma - i to zarówno w kaszach, kleiku jak i obiadach :dry:

Mój a propos słodkiego bardzo lubi twarożki z owocami :-) Ja daję takie z bobovity - kosztują koło 3 zł za duży słój. A kisiele jakoś słabo mu wchodzą.

W ogóle można dawać już normalne krowie przetwory, prawda (w sensie twaróg, jogurt)? W świetle tego że teraz poleca się modyfikowane do 3 roku życia pytam...

ELŻBIETA ok, nie wtracasz się Hubert ma skazę białkową i uczulenie na jajka, sama nie wiem co mu dawać.To mleko to bebilon pepti je samo bo po kaszce bolał go brzuch, po kiślu tez dostał wysypki chyba od barwnika bo tam nic innego nie ma. Co mi radzisz !!!!!!!

reklama
Do góry