reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych krasnoludków

Skakanka ... a może masz za mały smoczek ? Jak Jeremiemu zmiweniłam na taki trójprzepływowy z Canpolu to okazało się, że potrafi wypić duuuuużo więcej. Kiedyś dawał radę zalewdie 20-60 ml a teraz wyciągnie 150-180 :-D

reklama
problemem jest,ze ona nie ciagnie bo probowalam jej dawac z wielu rzeczy i smoczkow ona sie smoczkiem bawi i traktuje jak gryzaka nie kojarzy z piciem czy jedzeniem..Z niekapka to nie jarzy wcale o co biega, ze zwyklego kubka najlepiej ale tez beznadziejnie cos wypije czesc wypluwa, hegemonia;-):-D normalnie

Hm, u mnie się bawi smoczkiem jak nie jest głodny...
Możesz poszukać pediatry specjalisty od tuczenia dzieci - w Gdańsku takowego znam, ale pewnie Gdańsk trochę nie bardzo... stąd że znam to wiem, że tacy są...
Ale pogadaj może najpierw z pediatrą swoim, czy rzeczywiście trzeba tuczyć? Bo generalnie jak dzieciaki nie mają anemii i się rozwijają, nie są apatyczne, to przeważnie nie trzeba. Bo jak nie chce jeść to można z dobrych chęci jeszcze bardziej do jedzenia zniechęcić... możesz też pomyśleć o kupieniu jakichś chrupaczków (flipsy już może, na allegro - z Niemiec - jest dużo ciasteczek Hippa i innych firm, których u nas nie ma, a tam są na rynku, takich od 6 m-ca), może tak chętniej będzie jadła.

A może jak odstawisz ryż to się poprawi apetyt? Będzie więcej jadła czego innego? Np. mleczka?:confused:

Wreszcie mam się czym pochwalić na tym wątku :happy2:. Dzisiaj po raz pierwszy zapasteryzowałam zupki ugotowane dla Mateuszka. Narazie zrobiłam same warzywne, żebym mogła do nich dodawać żółtko lub mięsko i chciałam zapytać jak myślicie ... czy gdy w zupce jest burak to może być w niej również mięso lub żółtko :confused:
aaaaa ... i zastosowałam oczywiście wszystkie Wasze rady i mam nadzieję, że zupki będą się dobrze trzymały i nie będę musiała rzucać słoiczkami do kosza :dull::-D;-)

No BRAWOOO TiTka :-):-):-) się chwali :-):-):-)

ja żółtko podaję do buraczka własnie i do szpinaku, albo też Jeremi wyżera mi samo z jajka :baffled: wogóle upodobał sobie wyjadanie mi z talerza, skubany wie, że coś się znajdzie dla niego, więc na wszelki wypadek zawsze muszę mieć coś pod ręką :-)

cebulę .. wow ... i jak ? ja jeszcze nie dawałam, ale Jeremi to ma taki delikatny żołądeczek po tatusiu, że bym się bała. Filipek pewnie nie :-)

reklama
tika pogratulowac zapalu ja sie zbieram od dwoch tygodni i jakos sie zebrac nie moge ale juz w sobote to na pewno spoboje cos ugotowac;-)

Do góry