Kakakarolina, bo Ty jakieś filigranowe te dzieciaczki masz . Mój Tymek już gdzieś koło dychy chyba będzie miał, przy wzroście ok. 78... Dawno go nie mierzyłam. U nas dzisiaj, z okazji dnia dziecka , był pierwszy taki naprawdę dorosły obiadek. Ziemniak z masełkiem i koperkiem, łosoś i brukselka, tak jak na talerzu dorosłego człowieka - wszystko osobno, nie zmiksowane a tylko rozcząstkowane. Wszystko zjadł . Ale jestem z niego dumna .
reklama
M
milionka
Gość
ja za dużo złego słyszalam o miodzie dla tak małych dzieci
U nas nie daje ani cukru ani miodu jeszcze. Wagowo 9200 obecnie ale nie wygląda , jakas długa taka . U nas dziś tak jak u Dzag dorosłe sniadanie - jajecznica z chlebkiem razowym i dorosły obiadek zupka na wołowince z ziemniaczkami i warzywkami. Wszystko niemiksowane jakis ciezar normalnie ze mnie spadł
Mart81
Fanka BB :)
Dzag, Asia gratulacje dorosłego obiadu.
Lewek Tobie też, wcześnie Twoja mała je już takie rzeczy nie miksowane.
Mój to przy waszych jak niemowlak, miks musi być. Inaczej ma odruch wymiotny. Próbuję od dawna, ostatnio udaje mi się nie miksować totalnie na gładki mus, tylko tak mniej, żeby delikatne grudki zostały. Ale jak się większy kawałek trafi marchewki to od razu się ksztusi, wypluwa i potem już strajk na resztę porcji się zaczyna. Chrupki je, ładnie sobie odgryza i dziamie. biszkopty też. Ale obiad musi być zmiksowany jak u 5 miesięczniaka.
Kakakarolina jakie badania?
No i mój ze 3 tygodnie temu jakoś ważył 9150. Ale teraz już szczuplejszy niż kiedyś. Dziś np. tylko trzy posiłki były. Kasza, Obiad, Kasza. Deserku, owoców, nic w międzyczasie nie chciał.
K8 dużo Filip tego ryżowego mleka dudli.
Irisson ja dawałam wodę z miodem. Bo chciałam zachęcić do picia. Ale i tak nie chciał pić, więc nie daję już. Ale mi lekarz pediatra polecił żeby dodać do wody. Też nie wierzę, że coś się strasznego może stać. Ja na miodzie wychowana od maleńkiego.
Lewek Tobie też, wcześnie Twoja mała je już takie rzeczy nie miksowane.
Mój to przy waszych jak niemowlak, miks musi być. Inaczej ma odruch wymiotny. Próbuję od dawna, ostatnio udaje mi się nie miksować totalnie na gładki mus, tylko tak mniej, żeby delikatne grudki zostały. Ale jak się większy kawałek trafi marchewki to od razu się ksztusi, wypluwa i potem już strajk na resztę porcji się zaczyna. Chrupki je, ładnie sobie odgryza i dziamie. biszkopty też. Ale obiad musi być zmiksowany jak u 5 miesięczniaka.
Kakakarolina jakie badania?
No i mój ze 3 tygodnie temu jakoś ważył 9150. Ale teraz już szczuplejszy niż kiedyś. Dziś np. tylko trzy posiłki były. Kasza, Obiad, Kasza. Deserku, owoców, nic w międzyczasie nie chciał.
K8 dużo Filip tego ryżowego mleka dudli.
Irisson ja dawałam wodę z miodem. Bo chciałam zachęcić do picia. Ale i tak nie chciał pić, więc nie daję już. Ale mi lekarz pediatra polecił żeby dodać do wody. Też nie wierzę, że coś się strasznego może stać. Ja na miodzie wychowana od maleńkiego.
kakakarolina
Mart zacznę od morfologii bo Olka już 3 tydzień mało co je i mogła się anemi nabawić a potem zostawiam pole do popisu lekarce co tam wymyśli. Obawiam się że to zwykły foch. Gdyby nie leciała z wagi to bym darowała ale że leci to ma ograniczony czas na swój bunt. no chyba że mlekiem załatwia sprawę i wyniki będzie miała dobre. U nas 8200 i też się wyciągnęła, ostatnie fałdki znikły i jakaś taka chuda mi się wydaje.
Mart81
Kakakarolina no tak, w tej sytuacji morfologię można/powinno się zrobić dla świętego spokoju.
reklama
Asia a no tak wyszło jakoś, na początku sie krztusiła ale szybko załapała zreszta chyba pomogło jak M pare razy dał jej do zabawy całe jablko a dziś na drugie sniadanko kanapeczki z razowym i twarożkiem ze szczypiorkiem - cudo