reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia ja normalnie myję miseczki w płynie do naczyń :baffled: nie przyszło mi do głowy, że można inaczej ;-) butelki myję tylko wodą bo gotuję ale naczynia nie.
Maks nie zje ani pierożków a ni kluseczek czasem na placuszki się skusi ale nie na każde. Dzis będa bliny orkiszowe zamiast gryczanych ciekawe czy zmianę zaakceptuje.

reklama
Dzag czytaj ze zrozumieniem 1/2 lyzeczki suchego produktu to 2 lyzeczki gotowego( po dodaniu wody). Tak Sie uczylam na studiach tak wiec podaje.

Moja mala roznie je ale srednio co 2h

9.00 Cyc
11.30 Cyc
14.00 cyc
16-17 obiadek/kaszka/cyc
19-20 cyc
22-23 kaszka
5-6 cyc
czyli 7 karmien . Czasami pewnie jest wiecej jak budzi sie czesto w nocy

Wczoraj dalam jej kaszki humany ;D spala 6,5 h a w sumie malo zjadla Bo mniej jak 100ml I odpadla. Wogole k8 dzieki ze o niej napisalas bo jest idealna. Delikatna, bez grudek I mala ciagnela ze smoka jak nigdy. Po 5miesiacu Sprobuje kaszki owsianej hippa na wieczor w ramach ekspozycji na gluten.

Asia ja myje Albo bez płynu do mycia wogole i susze oddzielnie niz nasze naczynia. A jesli mocno Brudne/zaschniete to wtedy 1 krople plynu dla alergikow i mam takie myjki Canpolu i tym czyszcze i mocno plucze.oddzielna myjka Dlatego, Bo ogladalm na Discovery pogromcow mitow i sie doedukowalam ze na zmywakach jest najwiecej bakterii w domu ! A w naszym przypadku moj M przynosi jeszcze bakterie ze szpitala codziennie wiec sie wole zabezpieczyc.Jesli chodzi o mycie w zmywarce to u nas zostaje zapach po kostkach i wydaje mi sie ze na naczyniach jest taki " film" z tych srodkow pioracych bo to wszystko paruje w zamknieciu. Ja zmywarki boje sie uzywac do dzieciecych narazie.

Ostatnia edycja:
Lewek, dlatego jeszcze wrzatkiem przelewalam.

Katjusza, ano ta wyszlo, w pn na zajecia wracam chcac nie chcac, a bardziej nie chcac:) musialam cos wprowadzic.

Asia, ja myję w zmywarce albo normalnie pod kranem tym płynem co inne naczynia.
Ale ja jakoś w ogóle nie świruję specjalnie z dezynfekcją. Swoją porcję brudu każdy musi w życiu zjeść ;P A niedługo się raczkowanie zacznie, to dopiero będzie hardkor ;)

ja mam plastiki co sterylizuję, w butelce robię kaszkę i przelewam do plastikowego głębokiego talerza, ale u nas woda z dużym kamieniem,to mi się wydaje, że to nie domyte jest :-p ale jeszcze trochę i zacznę myc normalnie :tak:

ewa, M przyniósł właśnie do domu aventa:-D koniec z tym ogromny parowarem, tylko jutro bułki na parze zrobię i oddaje rodzicom, ale do sedna jak to myć? też w zmywarce?

No i co z tym jabłkiem?

Asia, zmywarka to zbawienie przy tym parowarze :) Ciężko tą zieloną kratkę ręcznie domyć. Albo płucz go od razu po uparowaniu - ładnie wszystko powinno zejść. Mimo wszystko - w zmywarce najwygodniej.

reklama
z tym myciem to słyszałam że nie tyle o brud chodzi co o niezjadanie chemii- czyli tych płynów które w jakichś tam szczątkowych ilościach pewnie zostają na naczyniach, dlatego są jakieś specjalne dla niemowląt, widziałam nuk i chyba biały jeleń, że niby mniej chemii w chemii mają

katjusza, u nas też jeszcze sam cyc, do suwaczków jeszcze nie dobrnęłam ale pięć miesięcy minie po niedzieli.
już mnie woła, terrorysta mały

Ostatnia edycja:
Do góry