reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Nie słyszałam takiej teorii. Moje starsze w życiu nic nie miało zagęszczone a pięknie nauczyło się jeść ;-) Kleik dodany do mleka to ostateczność gdy dziecko często się budzi w nocy i zazwyczaj to nie działa. Jak dziecko nie domaga się jedzenia co godzinę znaczy, że nie jest głodne i nie ma potrzeby je tuczyć dodatkowo. A w pozostałych przypadkach to kleik normalnie łyżeczką powinien być podany.
Choć ja dziś zrobię eksperyment dam wieczorem dwie łyżeczki kleiku zobaczymy ile młoda pośpi.:-D

reklama
Lewek ja nie odciągam swojego, na tyle nie mam :zawstydzona/y: kaszka jest na mm, jak mi z tych 8 posiłków odpadł jeden cycowy, to się trochę laktacja poprawiła, bo już średnio mocno było, butle już odpuściłam, będę uczyć z doidy cup, albo niekapka :tak:
Młoda dostała 120ml kaszki i wytrzymała 4 h bez cycka, lubię to !

Weronika no właśnie bez sensu, jak zalecają 2, to niby powinno się dawać tak jak producent każe, tak samo jak z przyrządzaniem mleka, żeby nie przekraczać miarek, sama nie wiem, może będzie ok, ale różnica w 1 i 2 jest spora, K8 chyba ma te same, to może ci poradzi jak ona robi :tak:

no właśnie, K8! :) na jakim mleku te humanowe cuda przygotowujesz? 1 czy 2? i na humanowym czy jakimś innym?

a jeszcze jeden dylemat mam. tolka tak się nauczyła jedzenia w łóżeczku, że teraz mizernie je przed drzemką w ciągu dnia, ale ilekroć staram się ją odłożyć do łóżka na takie właśnie drzemanie, jest wołanie o butle. podaję i zasypia. inaczej zdarza jej się usnąć tylko na rękach, albo w bujaczku. w łożu żarcie musi być. czy to bardzo źle?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jeszcze się upewnię, dać jej jutro rano tą samą marchewkę co dziś? będzie leżała w lodówce te 24 h? jeżeli tak to jak podgrzać?
Nie zaczęliśmy dziś ekspozycji na gluten, poczekam jak polubi bardziej marchewkę i inne warzywa wtedy dodam jej do nich, pewnie za jakieś dwa tyg.
No i muszę jutro pojechać do sklepu po łyżeczkę, bo mam ale taką dużą już dla takiego roczniaka, cała jej nie wchodzi do buźki. Zaraz zamówię kaszki te eco co k8libby polecała i zobaczymy , może warzywka rano, a ta kaszka wieczorem? ja też irisson, nie bawię się w ściąganie, nie mam na to już czasu. k8libby, jakie mm jest w tych kaszkach? Niestety wraca szara rzeczywistość, w pon wyklady, a w śr kancelaria. M wraca do pracy:-( mamy szczepienie i te wszystkie wyprawy po sklepach musimy z Ulą wspólnie uskuteczniać.

Ostatnia edycja:
Asia większość kaszek jest bez mleczna, sama dajesz mleko ;-)

Weronika ona leży, a ty trzymasz butlę, czy na rękach? na leżąco nie powinno się karmić dzieci, bo grozi to zachłyśnięciem, powinnaś mieć w kontroli głowę dziecka i butelkę ;-)

no właśnie, K8! :) na jakim mleku te humanowe cuda przygotowujesz? 1 czy 2? i na humanowym czy jakimś innym?

a jeszcze jeden dylemat mam. tolka tak się nauczyła jedzenia w łóżeczku, że teraz mizernie je przed drzemką w ciągu dnia, ale ilekroć staram się ją odłożyć do łóżka na takie właśnie drzemanie, jest wołanie o butle. podaję i zasypia. inaczej zdarza jej się usnąć tylko na rękach, albo w bujaczku. w łożu żarcie musi być. czy to bardzo źle?
Ja mam mleczną humanę tą z wanilią, wrzucam ją na wrzątek i jest gęsta, nawet bardzo, Fifol taka lubi, płynnej nie chciał jeść. Holle bezmleczną robię na Humanowym mm1.

Ja bede robila ta Kaszke humane Na mleku Hippa Combiotik :) Ogolnie wydaje mi sie ze te kaszki na mleku modyfikowanym sa jakosciowo gorsze niz te ktore samemu sie robi na mleku. Ale to moze tylko takie moje odczucie.

reklama
Lewek, ja chce spróbować, a że pasty z wanilii używam w kuchni namiętnie to może dlatego mam na nią taką ochotę:-D A mm kupie pewnie enfamil, bo takie dawałam jej jak byliśmy jeden dzień na odstawieniu, zna jego smak i to dobre mm.

Do góry