U nas dziś o okazji ukończenia 5 m- cy poszła pierwsza marchewka. Kupiłam w eco sklepie, uparowałam, zblendowałam z masłem, była pora karmienia ale ta się krzywiła, pluła, miałam trochę za dużą łyżeczkę więc dałam zwykła, bo myślałam,że może przez to nie i nie. Teraz mam tą marchewkę wyrzucić? dziś planuje jeszcze wieczorem ekspozycję. Po tej marchewce i cycku padła i już śpi ponad h. Ale mina psa bezcenna, leżał pod tym bujaczkiem i patrzył na tą marchewkę jakbyśmy go głodzili
reklama
A ja sie pochwale ze jednak Kaszki to robia swoje Moje dziecko spi 6-7h !!! A spala wczesniej 3-4 h . Ogromna poprawa Najlepiej jej wchodzi nestle owoce lesne I robie na mleku hippa.
kakarolina tlumaczyc sie nie musze I potrafie tupnac noga ale potem mysle nad tym I czuje sie troche winna ze nie daje rady . Jakas slaba jestem no i bez snu poprostu jestem nie do zycia.
irisson ja dawalam Butle pomimo odruchu wymiotnego codziennie w czasie miedzy karmieniami. Sadzalam ja Na Lezaczku I pozwalalam bawic sie smoczkiem jak dlugo chciala az w koncu pewnego dnia zaczela pic ! Najlepiej jej idzie z aventu ale ostatnio daje jej Lovi ze smoczkiem dynamicznym I jest szczesliwa.
kakarolina tlumaczyc sie nie musze I potrafie tupnac noga ale potem mysle nad tym I czuje sie troche winna ze nie daje rady . Jakas slaba jestem no i bez snu poprostu jestem nie do zycia.
irisson ja dawalam Butle pomimo odruchu wymiotnego codziennie w czasie miedzy karmieniami. Sadzalam ja Na Lezaczku I pozwalalam bawic sie smoczkiem jak dlugo chciala az w koncu pewnego dnia zaczela pic ! Najlepiej jej idzie z aventu ale ostatnio daje jej Lovi ze smoczkiem dynamicznym I jest szczesliwa.
Asia85 cierpliwosci , na poczatku ona musi zaakceptowac ze to nowe. Moja do tej pory ma cos takiego ze jadlaby jabluszko bo jej smakuje ale wypluwa bo nie umie jeszcze tak jesc. Powoli powinna zalapac. Ja bym marchewke trzymala w lodowce nie dluzej niz 24h.
Lewek chociaż ja to już mało wrażliwa jestem na wrzaski, po Laurze nic mnie nie wzrusza, ale jak Nina tak żali się, to strasznie się czuję, bo jednak jestem w domu, mam ten cyc, więc po co ją katuję a butelki, to mam avent, TT, canpol, Lovi i nuka, każdy inny smoczek, he he po prostu jej plastik nie odpowiada, na gryzaka też się krzywi i trzymając go i tak ciumka swoją rękę
Asia zobaczysz teraz pójdzie z górki :-)
Asia zobaczysz teraz pójdzie z górki :-)
kakakarolina
Fanka BB :)
jjustyna ja nie daję u nas dalej 6 karmień 90-120 ml + 3 łyżeczki jabłka dziennie. Ja bym nie dodawała jak spi to po jakiego czorta. Głodny widać nie jest
No to i my mamy za sobą kaszke. Zrobiłam na swoim mleku i jakas lipna wyszla- 120ml + 5miarek kaszki nie chciała zgestniec. Wypij z kubka doidy w ciągu 10min!! Odpuszczam butle nie dał się przekonać
Wczoraj dostał ziemniaka z moim mlekiem i maselkiem, deserek jabłko banan nie zostawia nic!! Je aż mu się uszy trzęsą;-)
A kaszke to zacznę na mm chyba robic jak myslicie? Nie wiedziałam że na piersiowym nie zgestnieje.
Wczoraj dostał ziemniaka z moim mlekiem i maselkiem, deserek jabłko banan nie zostawia nic!! Je aż mu się uszy trzęsą;-)
A kaszke to zacznę na mm chyba robic jak myslicie? Nie wiedziałam że na piersiowym nie zgestnieje.
Irisson ja ja oszukiwalam najpierw do cycka na siedzaca a potem odrywalam ja i do buziaka butelke z moim mlekiem tylko musi byc podgrzane do 40 I cieply smoczek, probowalas ? U nas sie udalo .
Justyna ja bym dawala Kaszka
e tylko zeby nauczyc jedzenia gestego czyli kilka lyzeczek .
Sempe brawo
Justyna ja bym dawala Kaszka
e tylko zeby nauczyc jedzenia gestego czyli kilka lyzeczek .
Sempe brawo
Ostatnia edycja:
kakakarolina
Fanka BB :)
Lewek po co uczyć jedzenia gęstego
reklama
No z plynnego przejsc na bardziej stale co by potem umialo dziecko lykac a nie wypluwac o to mi chodzilo.
Moze zle napisalam. Dawalabym dziecku kaszke tylko , tak jak juz Justyna daje. Nie dawalabym kleiku bo po co skoro juz na kaszce sie uczy jesc geste.
Moze zle napisalam. Dawalabym dziecku kaszke tylko , tak jak juz Justyna daje. Nie dawalabym kleiku bo po co skoro juz na kaszce sie uczy jesc geste.
Ostatnia edycja: