reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Weronika to od jakiego wieku masz tę kaszkę? bo z producentem mleka to raczej problemu nie ma, ale mleko 2 jest całkiem inne niż 1, więc tu nie wiem, dziwne :tak:

Lewek a Ty się musisz babci tłumaczyć jak karmisz ????? :szok: trochę asertywności dziewczyno nie jesteś już dzieckiem weź rób jak uwarzasz i jak dla Ciebie jest najlepiej

A Ola będzie do końca życia jeść tylko mleko. Generalnie nowe produkty ma w doopie i po wykrzywieniu się na 3 łyżeczki ma dość. Myślałam, że już po dwóch tygodniach cały słoiczek zjemy a dalej połowę wyrzucam po 3 dniach :-(

Karolina Maksowi daj :-) moja też tylko mleczne, na szczęście kaszkę futruje :tak: ale i tak na dobę mam 8 karmień, 7 razy cyc raz kaszka, czasem 2 razy :eek:

Weronika to od jakiego wieku masz tę kaszkę? bo z producentem mleka to raczej problemu nie ma, ale mleko 2 jest całkiem inne niż 1, więc tu nie wiem, dziwne :tak:

no właśnie mam kaszki 4 plus, czyli już się nadają, i wszędzie jest w przepisach to mleko 2, nie 1. a dziwne, bo 2 jest od 6-7 miesiąca...

Ja na kolację daję Kackowi 180ml mm z kleikiem. Dorzucam 2 płaskie łyżeczki i daję przez smoka 2. Kacperek śpi czasem nawet do 3,a bez zagęszczenia spał do polnocy.
W ciągu dnia jedno karmienie jest zastąpione zupką,ale zwykle jeszcze pi niej wypija koło 60ml mojego mleka. W sumie teraz je 150ml przed południem, 150ml po spacerku, później 3/4 słoiczka zupki i 60ml mleka, koło 18 koło 100ml mleka i na kolację zjada koło 180ml kleiku. W nocy dwa karmienia i koło 200ml w sumie.

Jakim smokiem dajcie kleik. Bo ja dodaje tak mało,bo przez 2 nie przechodzi jak jest więcej.

Weronika no właśnie bez sensu, jak zalecają 2, to niby powinno się dawać tak jak producent każe, tak samo jak z przyrządzaniem mleka, żeby nie przekraczać miarek, sama nie wiem, może będzie ok, ale różnica w 1 i 2 jest spora, K8 chyba ma te same, to może ci poradzi jak ona robi :tak:

Gorgusia u nas było łyżeczką :-p

Gorgusia jakbym mogła dać butle, bez wrzasku, histerii i odruchu wymiotnego, to też bym tak robiła, ale to moje dziecię przekonać się dalej nie chce :confused2:

reklama
Irisson- myślałam,że Nina już do butli się przekonała. Ciężka sprawa. Całe szczęście,że Kac nie miał z tym problemu,bo by z głodu padł jak cyc przestał mu pasować...

Do góry