reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

kurcze uważajcie z tą marchewką na start u nas powodowała mega mega zaparcia dopiero po roku była dobrze tolerowana a tak to śladowe ilości. też podałam ją jako pierwszy posiłek i kupę zobaczyłam za tydzień za to ból brzucha był od razu.

teraz zacznę od dyni, potem dynia z ziemniakami, szpinak z ziemniakami, jabłko i dopiero marchewka z jabłkiem a zaraz potem śliwka co by się ratować

reklama
kakakarolina, myślę, żę każde dziecko jest inne, a iedyś trzeba spróbować i tak. Mi nic nie szkodzi i mam nadzieje, że mojej też nie będzie, a jako drugie warzywo wprowadzam brokuła.

No u mnie wszystkie koleżanki zaczynały od marchewki, moja mama też i żadne dziecko nie miało takich dolegliwości o jakich piszesz.

to dziwne bo u nas na opak. wszystkie koleżanki mają zaparcia. moze śląskie marchewki są inne :cool:
a ugotowaną na papkę marchewkę stosuje się w terapii biegunek

Ostatnia edycja:
A z tymi słoiczkami chodzi mi o to, że nie ufam Gerberowi, więc z nich tylko słoiczki mi sie przydadzą, ale fakt, jeśli produkują takie małe słoiczki, to pewnie kupie same słoiczki.
No i fakt, do BLW też trzeba parować warzywa, tylko, że ja mam taki garnek do gotowania na parze, a że sami jemy dużo warzyw z pary, to mały będzie jadł to co my, albo my to co on :) a blender zwykły mam, więc się zastanawiam, czy nie szkoda tych 400zł na wielofunkcyjne urządzenie.
Znalazłam jeszcze cos takiego Urządzenie wielofunkcyjne 5w1 Petit Terraillon też wydaje się być mądre i kosztuje mniej niż avent.
No i słyszałam, że jak teraz wszyscy nagle odkryli dynię, to bezpieczniej jest zacząć od dyni niż od marchwi, bo ma tez więcej witamin. Ja i marchewkę i dynię mam od mamy z ogródka, więc już zaczynam mrozić, pokrojone w kostkach :)

K8, ja kupiłam ten parowar-blender za dwie stówy. Dla mnie to był strzał w dziesiątkę. Nie musiałam gotować obiadków na zaś, bo uparowanie i zblendowanie w nim nawet ćwiartki ziemniaka, to była sekunda roboty. No i minimalnie wody szło - 150 ml.

asia, też dynię znam od dawna, ale serio, wielu moich znajomych jest zdziwionych i nadal nie wie co z dynia zrobić, poza lampionami na Halloween i pestkami :)

reklama
ach, BLW mi sie bardzo podoba, ale jak piszecie, po 4 miesiacu trzeba zaczac cos wiecej niz cyc i mm, wiec chyba sobie sprawie taki blendero-parowaro-podgrzewacz jak k8 znalazlas ;)
no i przypomnialyscie, zeby dynie zamrozic, dzieki!
asia bardzo mnie zaciekawilas maslem z 98% tluszczu, my maslo absolutnie kochamy, jak sie zwie?

btw, co sądzicie o tym kubku?
Doidy Cup Kubeczek dla niemoląt i straszych dzieci

a to jakie sprytne!

[url]http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/akcesoria-do-karmienia/200-lyzeczka-do-podawania-pokarmu-boon.html

[/URL]

Ostatnia edycja:
Do góry