Dzag, no to pięknie
Marchewkę potraktuj vanishem - działa cuda
Wiolcia, gratulacje! Drudzy chyba jesteście?? Oby wszystkim dzieciakom tak obiadki posmakowały
Summerbaby, ja mam takie cudo:
Philips Avent SCF 870 - Ceneo.pl
Wkładasz warzywa czy mięso do tego pojemnika, wlewasz wodę do specjalnego otworu, włączasz parowar, a za kilkanaście minut dzwonek daje Ci znać, że jedzenie gotowe. Wtedy chwytasz za rączkę, odwracasz pojemnik do góry nogami i pokrętło przekręcasz w drugą stronę - blendując zawartość. Albo na papkę, albo z kawałkami - w zależności od wieku dziecka.
Ja ten sprzęt uwielbiam. Biorę go wszędzie, na wyjazdy, na wakacje - kupuję jakieś warzywka i na bieżąco robię obiadki dziecku. Rewelacja.
Trochę ciężko to domyć, przydaje się zmywarka, ale i ręcznie się da
Ja się nie mogę już doczekać rozszerzania diety, bo Drobina ostatnio przesadza i prawie co drugie karmienie potrafi wytrąbić dwie piersi i jeszcze jej mało. Albo skok, albo jej mleko przestaje wystarczać :/ Zrobiła się strasznie gruba ostatnio. Niepozornie wygląda, bo ma twarzyczkę drobną, ale na udkach to prawdziwy ludzik michelin
Chociaż cały czas mam wrażenie, że ona jest jeszcze taka malutka, że ja nie wiem, jak sobie z łyżeczką poradzi. Franek jakiś doroślejszy mi się wydawał w jej wieku