reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
weronkazz za mną ten kubek dwa lata chodził :rofl2: ale udało mi się go nie kupić :-D doszłam do wniosku że przy trafianiu do buzi się nie wylewa a przez to że dziecko zapomina że trzyma kubek w dłoni odwraca się gdzies i kubek z nim i stąd wszystko na podłodze jest

dzag, my na mieszanym karmieniu jestesmy, raczej z przewaga mm jednak :) wiec do nowego roku poczekam jeszcze a potem zobaczymy, moze z jakas papka sprobujemy :)

kakakarolina, racja, nie pomyslalam ze to nie tylko do buzi moze trafic ;)

Ooooo, dziękuję kakakarolina. Super. Czyli dobrze wyczułam, że maksymalnie te 2 tygodnie później spróbować z czymś innym niż mleko :-). Super. Potem wgłębię się w artykuł i całą stronę, bo teraz do lekarza lecimy. No i od razu zastanawiam się teraz, czy ja mam pytać lekarza czy mogę Tymkowi rozszerzać dietę już? :confused: Bo taka wspominka jest w artykule...
Dziewczyny, Wy pytałyście lekarzy o to, czy już można czy jeszcze nie?

Dobra, TEN DZIEŃ za nami :-D. Tymek na powitanie dorosłego jedzonka dostał marchewkę. 3 łyżeczki. Oczywiście żarłokowi było mało, ale na razie tyle mu starczy. Żadnymi minkami nas nie uraczył, marchewkę przyjął jakby to było coś naturalnego :-p. Wszystko ubrudzone na pomarańczowo i mam nadzieję, że to zejdzie z ciuszków, bo będzie bieda z ciuchami :baffled:. Na razie nie ogarniam trzymania kubeczka, łyżeczki i dwóch wszędobylskich łapek :-D, ale praktyka czyni mistrza, więc mam nadzieję, że niedługo osiągnę stopień mistrzowski :-D.

IMG_6355.jpg

.IMG_6367.jpg

dzag, no gratuluje, to już to mężczyzna prawdziwy, a nie dzidziuś:tak: U nas dopiero w lutym marcheweczka i jakoś mi nie śpieszno, cycek za wygodny i za przyjemny:-D

Dzag, my mamy wizytę w poradni patologii w tym tygodniu i chyba zapytam, czy rozszerzać dietę po 4 mies., czy później. Ale czy skorzystam z rady, jaka padnie w odpowiedzi, to nie wiem ;)

Gratulacje dla Tymka! Pysznościowy miał obiadek :D

reklama
Do góry