Ja dziś kupiłam kaszkę mleczno-ryżową z bobovity.Nie wiem czy to dobry wybór ale przy tych pólkach z żywnością dla dzieci dostawałam oczopląsu . Mam zamiar jej to dać już niedługo,a teraz wprowadzę gluten czyli kaszka manna na moim mleku.Kupiłam też marcheweczkę,dziewczyny czy na początku podać kaszkę (tą bobovity)czy marchewkę?
reklama
Na początek kilka łyżeczek się daje. Marchewkę robiłam z takiego kawałka jak niecały kciuk. Kaszki dałam Drobinie 30 ml. Jutro podam 60 ml, bo chyba smakowało
Według teorii na początek idzie warzywo.
No ale u nas warzywa średnio podeszły, więc już z kaszkami pociągnę sprawę do końca Potem inne jedzonko.
Według teorii na początek idzie warzywo.
No ale u nas warzywa średnio podeszły, więc już z kaszkami pociągnę sprawę do końca Potem inne jedzonko.
Asia ja taka kaszkę z mlekiem mm chcę podawać dopiero po 6m-cy, teraz kleik mam o 12 godz. w niedzielę zastąpię obiadkiem warzywnym, a ok. 18 będzie dostawać Młoda kleik, na razie to ilości znikome, z czasem się rozkręci
Coś takiego znalazłam, bardzo jasno, przejrzyście babka pisze:
Schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem matki | Porady Położnej
Schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym | Porady Położnej
Coś takiego znalazłam, bardzo jasno, przejrzyście babka pisze:
Schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem matki | Porady Położnej
Schemat żywienia niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym | Porady Położnej
irisson a mogłabyś wkleić mi link z tym Twoim kleikiem? Jego się na wodzie robi czy mm?
Ja polecam tego bloga
http://rodzicewkuchni.blogspot.com/
Ja polecam tego bloga
http://rodzicewkuchni.blogspot.com/
cornelka
Fanka BB :)
U nas od wczoraj szaleństwo - młody dostał jabłuszko i był zachwycony, wciągał aż miło :-) Miałam dać na początek kilka łyżeczek, skończyło się na kilkunastu, a i tak był płacz, bo chciał jeszcze. Jutro mieszamy jabłuszko z marchewką, potem znów warzywka i może jakąś zupkę jarzynową mu zrobię.
Pewnie już o tym było, ale nie pamiętam... robicie codziennie nowe jedzonko, czy raz na kilka dni? Ile takie zrobione i poporcjowane może stać w lodówce?
Olga no ja rzeczywiście niedużo mu tego kleiku dodaje, tak ok. 1 łyżeczki do mleka na wieczór
Pewnie już o tym było, ale nie pamiętam... robicie codziennie nowe jedzonko, czy raz na kilka dni? Ile takie zrobione i poporcjowane może stać w lodówce?
Olga no ja rzeczywiście niedużo mu tego kleiku dodaje, tak ok. 1 łyżeczki do mleka na wieczór
Asia ja mam zwykły nestle ryżowy i kukurydziany, robi się go na mm, ja mam bebiko, bo gdzieś Młoda jak tolerowała bulę o bebiko czasem dostawała
Opinie o Kleik ryżowy Nestle - bangla.pl
Opinie o Kleik ryżowy Nestle - bangla.pl
Dla ciekawskich Polskie fabryki: Nestle Gerber - Film Dokumentalny - Program TV
Gadałam dzisiaj z kolesiem w Eko sklepie, mówi, że Nestle nie ma certyfikatu BIO, więc te oznaczenia i nazwy w buty moga sobie wsadzić
Gadałam dzisiaj z kolesiem w Eko sklepie, mówi, że Nestle nie ma certyfikatu BIO, więc te oznaczenia i nazwy w buty moga sobie wsadzić
reklama