reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Aia, ta największa butla ma trójprzepływowy, ale kup sobie same smoczki 2pack za 23zł.
karolina - Hania ciśnie mleko z trójprzepływowego :)
(on ma szczelinę, w zależności od ustawienia jej jest różny przepływ)
kaszka czy kleik nie przejdzie przez avent 3 ten z trzema dziurkami, nie ma szans :)
cornelka - widzę że ty dajesz kleik przez ten z dziurkami, to ja chyba bardziej gęsty podawałam :)

ja kupiłam ostatnio butelkę - tą nową, złotą - i fajna, nie ma tego osobnego pierścienia i super się myje

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie nie tak sporo, 35zł - a ta tańsza chyba 28? byłam w trzecim sklepie i były tylko takie i w końcu wzięłam, ona nie jest szklana, jest leciutka :) wygląda na bardzo trwałą
tylko wkurzające że w tych małych butelkach są tylko smoczki 1, karolina - wysłać ci trzy? :)
ps. podaję ceny z hipermarketów, rossmanna itp ;)

Heheh Olga no i się skusiłam przez Was na smoczek trójprzepływowy. Kupiłam i utopiłam wieczorem młodą. Wróciłam do jedynek więc w sumie mogę chyba odkupić je od ciebie. Za to mam dwa trojprzepływowe na wymianę :-D Ja to jak juz to tego kleiku chciałam dodać jedną płaską łyżeczkę i to chyba aż tak nie zagęści. A doświadczenia mam mało w kwestii kaszek i kleików bo Maks prawie tego nie jadł. Coś sobie przypominam, że jedna miarkę mleka zastępowałąm miarką kaszki ale to już znacznie później i już teraz nie pamiętam dlaczego

karolina, może wprowadzałaś gluten? :)
ja kaszki robiłam zawsze gęste, łyżeczką, ale i z butelki się zdarzało, na pewno nie takie z jedną małą łyżeczką :) no i dawałam to mleko hipp 2 ze skrobią i ono było gęste, przez zwykłą 3 nie szło, zatykało się. - trójprzepływowy ma jednak dużą dziurę, ja Hani daję teraz to mleko przez I stopień przepływu i dość mocno skręconą butelkę

a te smoczki Ci wyślę, będę mieć pretekst na spacer w kierunku poczty, mam trzy nieużywane :)
a te trójprzepływowe sobie zostaw, pewnie i tak się właśnie do jakiejś kaszki przydadzą
(ja pamiętam że jak np wracaliśmy skądś późno i Natalia była już nieprzytomna na tyle że nie zjadłaby kaszki z łyżeczki, to się jej robiło w butli, wyssała niemal na spaniu i było ok :) wtedy trójprzepływowym na największej dziurce)
jak Twoja pije z 1 to się nie dziwię że się utopiła :) moja Hania od początku potrafiła pożreć cały posiłek w 3-4 minnuty :p

Ostatnia edycja:
Macie rację ja ten kleik chyba dla jaj zamierzałam podawać bo myślałam o małej łyżeczce (irisson;-))
Olga Ola z tej jedynki też pożera szybko w jakieś 5 minut seta wypita. Więcej nie je

Podałam rano marchewkę :-) młoda pięknie wsuwała. po minie widziałam, że zjadła by więcej ale póki co kilka łyżeczek to było. Jedziemy z tym koksem młoda gotowa jest, połykała i nawet się nie ubrudziłyśmy. Za dwa dni dynia a potem kartofelki :-D

a to moja się 3-4 minuty najadała z piersi jak miała jeść 20min, teraz z butli 120ml w myślę niecałe 30 sekund :)
ona już teraz na mm, w tym wieku co Twoja, ale mnie się jakoś na razie nie spieszy do rozszerzania diety :) ale w sumie na wieczór trochę kleiku ryżowego już bym jej mogła dać :) ale poczekam jeszcze

Ja też nie chcę rozszerzać ale Ola je tego mleka nie za dużo. Często gęsto ma porcje po 70-80 i lekarka powiedziała, że by jej się przydało nowe źródło witamin i minerałów.

reklama
a no to pewnie :) moja zjada do 120ml (choć często coś zostawi, nawet połowę) co trzy godziny. nie wiem czy to za dużo czy nie ale proszek z puszki szybko znika :)

Do góry