reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Mnie to najbardziej przeraża próbowanoe tych papek, przecież one paskudne są... Czekam jak skończy 6 miesięcy, mam przepisy na zupki z przyprawami, tak :) z czosnkiem, curcumą i kminkiem.

reklama
Przecież zioła możesz już wcześniej. Ja robiłam dobre jarzynówki już po 5 mies. Tylko ten 4 miesiąc taki jest. Zresztą podawaj tylko to co jest dobre. Szpinak z ziemniakami jest niejadalny i wiekszośc dzieci o tym wie i tym pluje.

Dzag a gotujesz sobie zupę kalafiorowo-brokułową. Ja bym kalafior z marchewką, selerem, pietruszką i selerem zrobiła :tak: tak gotuję naszą kalafiorową :-p w ogóle zupa brokułowa jest dyskusyjna. Brokuły sa dobre z serem i czosnkiem :)) albo sote

Ostatnia edycja:
Dzag po pierwsze jak możesz ty wyrodna matko?! :rofl2: a po drugie to brokuł, ja też mam na niego odruch wymiotny, Ewie Anielka też nie chciała jeść, dopiero jak słodkie, po prostu ma chłopak określony gust :tak:

Zerknelam Właśnie na ten link gdzie polozna podaje diete Dla niemowlat i zastanawiam sie co ona Rozummie przez " w piatym miesiacu życia" bo wedlug mnie jest to wlasnie teraz czyli jak nasze dzieci ukończyły 4 mieisac. Czy nie chodzilo jej przypadkiem o to ze to jest " po skończonym piatym miesiacu" ? Sorry ze zamotalam ale wydaje mi sie to istotne.

Lewek W piątym miesiącu znaczy teraz i teraz się dietę rozszerza dzieciom karmionym mm ;-)

U nas dalej ekstra. Młoda dziś sama buźke otwierała. Zakumała o co chodzi. Jutro chyba kartofelek ;-)

selera bym nie polecała na początek, bo mój dostał po nim suchych placków, niewskazany dla potencjalnych alergików do 2r.ż. Za to pietruszka jak najbardziej.
Ja mojemu wczoraj zrobiłam brokułową, dodałam marchewke, pietruszkę, masła troszkę, kaszki manny i wyszło pychota, Tymko wciął gdzieś z pół małego słoiczka. To jest szczyt jego możliwości, ale pamiętam że Majka też cały słoik to zjadła może na 8miesięcy, gdzie wtedy już niby duży powinna zjadać:sorry:
To my mamy juz za sobą- dynię, marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, brokuła, jabłko i kleik ryżowo-kukurydziany na moim mleku. W zasadzie wszystko zajada, chociaż jabłko najmniej podeszło.

Karolina W schemacie zywienia niemowląt karmionych piersia tez tak jest ... chyba kobiecie chodzilo o skonczony 4 miesiac czyli " w piątym miesiacu".

reklama
Do góry