reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
Przecież zioła możesz już wcześniej. Ja robiłam dobre jarzynówki już po 5 mies. Tylko ten 4 miesiąc taki jest. Zresztą podawaj tylko to co jest dobre. Szpinak z ziemniakami jest niejadalny i wiekszośc dzieci o tym wie i tym pluje.
Dzag a gotujesz sobie zupę kalafiorowo-brokułową. Ja bym kalafior z marchewką, selerem, pietruszką i selerem zrobiła tak gotuję naszą kalafiorową w ogóle zupa brokułowa jest dyskusyjna. Brokuły sa dobre z serem i czosnkiem ) albo sote
Dzag a gotujesz sobie zupę kalafiorowo-brokułową. Ja bym kalafior z marchewką, selerem, pietruszką i selerem zrobiła tak gotuję naszą kalafiorową w ogóle zupa brokułowa jest dyskusyjna. Brokuły sa dobre z serem i czosnkiem ) albo sote
Ostatnia edycja:
Zerknelam Właśnie na ten link gdzie polozna podaje diete Dla niemowlat i zastanawiam sie co ona Rozummie przez " w piatym miesiacu życia" bo wedlug mnie jest to wlasnie teraz czyli jak nasze dzieci ukończyły 4 mieisac. Czy nie chodzilo jej przypadkiem o to ze to jest " po skończonym piatym miesiacu" ? Sorry ze zamotalam ale wydaje mi sie to istotne.
kakakarolina
Lewek W piątym miesiącu znaczy teraz i teraz się dietę rozszerza dzieciom karmionym mm ;-)
U nas dalej ekstra. Młoda dziś sama buźke otwierała. Zakumała o co chodzi. Jutro chyba kartofelek ;-)
U nas dalej ekstra. Młoda dziś sama buźke otwierała. Zakumała o co chodzi. Jutro chyba kartofelek ;-)
gosha_88
selera bym nie polecała na początek, bo mój dostał po nim suchych placków, niewskazany dla potencjalnych alergików do 2r.ż. Za to pietruszka jak najbardziej.
Ja mojemu wczoraj zrobiłam brokułową, dodałam marchewke, pietruszkę, masła troszkę, kaszki manny i wyszło pychota, Tymko wciął gdzieś z pół małego słoiczka. To jest szczyt jego możliwości, ale pamiętam że Majka też cały słoik to zjadła może na 8miesięcy, gdzie wtedy już niby duży powinna zjadać
To my mamy juz za sobą- dynię, marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, brokuła, jabłko i kleik ryżowo-kukurydziany na moim mleku. W zasadzie wszystko zajada, chociaż jabłko najmniej podeszło.
Ja mojemu wczoraj zrobiłam brokułową, dodałam marchewke, pietruszkę, masła troszkę, kaszki manny i wyszło pychota, Tymko wciął gdzieś z pół małego słoiczka. To jest szczyt jego możliwości, ale pamiętam że Majka też cały słoik to zjadła może na 8miesięcy, gdzie wtedy już niby duży powinna zjadać
To my mamy juz za sobą- dynię, marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, brokuła, jabłko i kleik ryżowo-kukurydziany na moim mleku. W zasadzie wszystko zajada, chociaż jabłko najmniej podeszło.
kakakarolina
Gosha ja podałam seler na początku ale u nas nie ma alergików to się nie bałam.
kakakarolina
Lewek ja to czytam i wszystko mi się zgadza
reklama