reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Dobra, natchnęłyście mnie do kleików...
Rozpoczęłyśmy co prawda od warzywek. Marchewa za nami. Dzisiaj poszedł ziemniak. Posmakował baaaardzo. Kupy ładne, brzuń nie boli, Mała zainteresowana jedzeniem, nie pluje za bardzo :-p, jedziemy dalej.
Czy mogę dołączyć już teraz kleik wieczorem, czy poczekać aż się oswoi z warzywami?
Ktoś może karmi/ł Aventem kleikiem? Właśnie przeszliśmy na rozmiar 3 do mleka, ciekawa jestem czy podoła gęstemu? Czuję, że kaszkowymi się będzie ksztusiła...Najwyżej zmajstruję dziursko sama:sorry:

reklama
Jezu dziewczyny, czemu wy tego trójprzepływowego smoczka nie kupicie tylko dziubiecie w tych smokach...:confused: W zależności od tego ile się Wam tego kleiku sypnie i wyjdzie bardziej lub mniej gęste, wszystko na jednym smoku da radę. Wystarczy, że przekręcicie butelkę jak będziecie widziały, że się dziecko krztusi albo denerwuje się bo nie leci...

dzag a jakie butle mają ten trójprzepływowy? Mania niestety nie z każdego smoka potrafi jeść...U nas zmiana smoka to masakra. Po długich poszukiwaniach przyjął się Avent, jak sobie pomyślę, że miałabym go zmieniać...O najn:rofl2:

No akurat Avent ma trójprzepływowy smoczek. My taki mamy :tak:.
SMOCZEK DO BUTELEK AVENT 1szt TRÓJPRZEPŁYWOWY 3m (2804799345) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
http://www.philips.pl/c/avent-karmi...o-regulowanym-wyplywie-3m-plus-scf635_27/prd/
Trójprzepływowy kształtem jest dokładnie taki sam jak każdy inny klasyczny Aventa. Różni się samą dziurką. Ona jest taka podłużna, jakby przecięcie było zrobione. Cały myk polega na tym, że można butelkę z tym smoczkiem trzymać w trzech pozycjach. Żeby leciało wolno - to jedynką do góry (smoczek ma oznaczenia, więc widać jak trzeba trzymać), jak za wolno to przekręca się o 90 stopni na dwójeczkę i wtedy z tego "przecięcia" robi się większa szpara pod wpływem nacisku ust dziecka. Znowu o 90 stopni i z "przecięcia" robi się już spora szpara, taki kwadracik.

Ostatnia edycja:
No dobra, jestem trochę duża przez te nadprogramowe kilosy, ale żeby tak od razu na forum mi to wytykać... :-D
Bez przesady, to nie ja zaprojektowałam ten smoczek :-p.

a nam pani doktor kazała przestać podawać kaszke.. powiedziala ze za wczesnie wprowadziłam i po 6dniach mu zakonczyłam podawanie... 20.12 idziemy na szczepiene to się dokładnie dowiem co i jak... ładnie przybiera na persi więc jest ok a to ze ja chce by ktos inny go mógł nakarmić to trudno... jestem uziemiona na amen do konca grudnia!!!

My powróciliśmy do podawania warzywek.. dwa dni jadł dynię z ziemniaczkami, w pierwszy lizał języczkiem łyżeczkę, dopiero wczoraj załapał o co chodzi, futrował na całego ;-)
kleik kukurydziany podaję wieczorem od jakiś dwóch tygodni, pije wtedy ze smoczka 3, choć chyba Dzag udało się namówić mnie na ten trójprzepływowy i się w niego zaopatrzę :tak:

A kiedy na początek podajecie obiadki - rano, popołudniu? Najpierw melko żeby dziec nie był za głodny, czy najpierw obiadek a potem mleko? U nas jak podam najpierw mleko, ale w mniejszej ilości to jest ryk jak się skończy i jest strasznie wkurzony, więc najpierw podaje obiadek, ale szybciej niż byłaby normalna pora karmienia a potem mleko. Jak to u was wygląda?

Ja też nie wiedziałam o istnieniu tego trójprzepływowego może dlatego, że póki co Ola pije ze smoczka 1 (Aia szacun za 3;-)) i sobie pomyślałam, że ten kleik w razie czego przez zwykła dwójkę jej podam ale póki co ciągle mam opory przed tuczeniem na razie przybiera ok jedzenia jej wystarcza nie je częściej więc w sumie po co. Chyba jednak odpuszczę i tak czuję, że nocy przez to nie prześpi.

reklama
jestesmy po pierwszych dwoch lyzeczkach kleiku ryzowego heinz z mleczkiem made by maj cycol ;) :p
first meal.jpg
jednym slowem: SWINSTWO :-D
bedziemy tak na razie sie bawili tym kleikiem co kilka dni bo Bella jakos nie ma ochoty go jesc, woli ciamkac, potem wypluc a to co ewentualnie polknela to ulac za 20minut :cool2:

Do góry