reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Ja niestety musiałam Tymka odstawić, chociaż czasami mi jeszcze brakuje tej naszej bliskości. Z wieczornym zasypianiem nie było problemu, od razu pogodził się z tym że dostaje butle i już. Gorzej było w nocy. Dwie, trzy noce były z płaczem, budził się i ryczał, a butelki nie chciał wziąć do buzi. W końcu usypiał bez butelki po kilkunastu minutach płaczu. Po dwóch takich nocach przestałam nawet robić to mleko w nocy bo i tak je wylewałam. Skończyło się na tym że po trzech dniach nauczył się że cyca w nocy nie dostanie, a jeść mu się nie chce, więc stwierdził że szkoda czasu na nocne pobudki i teraz śpi ładnie, tfu, tfu. Także gosha wszystko zależy od Twojej determinacji. Gdyby nie ciąża to ja też bym jej pewnie nie miała, no ale nie miałam wyjścia. No i na szczęście mąż mnie wspierał, brał Tymka, uspokajał go, zagadywał. No i udawało nam się go uspokoić w kilkana-kilkanaście minut, więc na szczęście nie było godzinnych histerii, więc nie wspominam tego jakoś tragicznie.

reklama
Jej, czytam co jedzą Wasze dziećki i trochę mi głupio się robi. Mój Tymek na kolację i na śniadanie nadal dostaje butlę z mlekiem i kaszką. Kanapkę tylko na drugie śniadanie, na pewno w sobotę i niedzielę, a w tygodniu rządzi nim teściowa, czuję że mimo mojej prośby dostaje codziennie kaszkę z owocami. Czy ja przeginam z tym mlekiem z samego rana i na wieczór przed snem, czy to Wy tak lecicie do przodu? :S

Moja jest specyficzna ale ona nie jada już nic dzieciowego oprócz tej butli wieczorem. Tak to normalne posiłki z nami. bez skrupułów. Jak jest rano owsianka to jemy w trójkę jak jajecznica czy serek wiejski z pomidorem to też.

dzag spoko, my to w ogole jestesmy w tyle, chyba najbardziej z mojego lenistwa, tolka kasze z jablkiem je rano i wieczorem, bo uwielbia. w poludnie caly czas papa z blenderoparowara. do tego przegryzie jakas bulke, banana, jablko. ja niestety z tych malo gotujacych, trzeba bedzie to pewnie wkrotce zmienic, mnie wygodnie z tym aventowskim urzadzonkiem dla toli, z tomkiem zywimy sie poza domem najczesciej. ehhh, jak tu zaczac gotowac regularne obiadki???

dzag ja daję kanapki bo Tymek (kiedyś pisałam chyba) obraził się na kaszki, musiałam 3 paczki koleżance oddać. Próbowałam dawać mleko z płatkami, owsianką, ale nie lubi, jak wyczuje mleko to ma odruch wymiotny. Za jajkami też nie przepada więc zostały mi kanapki :)

Dzag u nas też z samego rana jest mleko,a na noc kaszka... Jedyne co to lepiej późno niż wcale,ale w dniu urodzin pożegnaliśmy się z blenderem,więc obiadki i 2 śniadania są w kawałkach,albo i normalne np.pulpety z ziemnaczkiem i brokułem.
Chciałabym,żeby już gotować ,,na jeden gar:-D'',ale rzadko się to udaje i troszkę za dużo czasu w kuchni przez to spędzam:dry:

Macie może jakiś fajny przepis na soczewice? u nas była pare razy i bardzo smakuje małemu,ale na razie robiłam mu tylkoz pomidorem i bazylia,bo nie bardzo wiem z czym jeszcze możnaby:zawstydzona/y:

reklama
Dzięki Dzag, dziś wieczorem zrobie to będzie na jutro na drugie śniadanko:-) Tylko tam w przepisie jest ostra papryka ,dodajesz? ja dawałam małemu papryke np.w leczo( takiej lekkiej wersji dla niego),ale ostrą?
I tak z 2 dni trzymasz w lodówce czy na świeżo robisz?

Do góry