reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Co kto lubi, nasz mały przeszedł ostatnio badania krwi i wszystko jest w normie, tak więc brak mm nie ma na niego wpływu :)
Nie wiem czy testowałyście kaszki MILUPA. Juz dawno temu, jeszcze przed napadem uczulenia na mleko, kupiłam na allegro milupę waniliową z jabłkiem. Okazało się, że nie nadaje się do butelki, bo jest z mini chrupkami. Kaszka jest waniliowa a chrupki kwaśne jabłkowe, bardzo ciekawe połączenie, mały na początku się krzywił, ale załapał, że fajnie chrupie i można pogryźć i teraz chętnie wcina. O taka MILUPA KASZKA JABŁKOWO-WANILIOWA Z CHRUPKAMI 8m (3366678230) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
ja od czasu do czasu poza jogurtem naturalnym bakomy daję te z Lidla śmietankowe- są mega tłuste bo chyba z 10% jak nie więcej mają, pyszne są, owoców też 10%. Tymek je aż sie uszy trzesą.
Kaszki zje, ale nie przepada, za to zaczął kanapki pałaszować pare dni temu a nie tylko ciumkac jak do tej pory. Kolejny raz się przekonałam że wystarczy zaczekać a dziecko samo dorośnie :)
Ciekawa jestem tlyko kiedy się zacznie interesować łyżeczką, tak żeby sam jadł. Bo narazie ni huhu.
I już daję cycka bez bólu jak wcześniej, olałam sprawę, niech pije dziecko jak mu smakuje. Zresztą ostatnio nie było mnie w domu cały dzień, byłam w Warszawie od 6-23 i doskonale sobie radził chłopak, więc tym bardziej ciśnienia nie mam że dziecko bez cycka żyć nie może. Po prostu jak ja jestem to wtedy potrzebuje ;)

kurde, czy tylko moje dziecko tyle je?

dostała obiadek, zżarła gdzieś 250g, całą michę, za godzinę zjadła jogurt z owocami z 200g, za godzinę dopiła mleka 200ml i w końcu śpi :szok: lata jak głupia, ale bez przesady, kup jest po 5 codziennie, myśleliśmy, że to śliwki, ale kurde kupa normalna, sama nie wiem po kim ona ma ten apetyt

irisson tylko twoje :rofl2: moje standartowo jak wróbelek ale od dwóch dni jemy obiad co uznaję za sukces. W ilości śladowej niemierzalnej bo to normalna zupa w kawałkach.
Od rana pół jajka kawałeczek kromki chleba
zupka kilkanaście łyżeczek
drugie danie podobnie śladowo ale z 10 razy buzię otworzy
Kobiałka malin
Kolacja kanapeczka
o 22 150mm z 3 miarkami kaszki (od tygodnia się udaje że zje) i śpi bez mleka w nocy

Tymek też je bardzo dużo. Może nie tyle co Nina ;) ale dużo, na pewno więcej niż ja np. Na śniadanie i kolację je jedną dużą kromkę z szynką/twarożkiem, na drugie śniadanie jogurt, potem śpi 1,5godz, po pobudce zupa, do pół godz drugie danie (normalne porcje, nasz obiad, już nawet sznycle smażone z cebulą wcina), potem owoce (je wszystkie w każdej ilości, wczoraj opitolił miskę malin z ogródka, dziś winogrona i 2 śliwki) potem znów drzemka 1,5godz i kolacja. Przed snem cyc i w nocy wciąż dużo cyca, nie wiem jak to zlikwidować a jestem już bardzo tym zmęczona :(

w dzień nie je, zlikwidowałam. Nawet czasem na noc zaśnie bez. Ale w nocy on się budzi i drze do upadłego, ja nie mam siły z nim walczyć. Nie chce butli, jest jak rozjuszony byk :)

facet :-p no kwetsia jak mocno zdesperowana jesteś w odstawieniu, jak już masz dość, to tylko konsekwencja, butla i tyle, jej to u nas luksus, obie tak zmordowane dniem, że w nocy przez 12h nie drgną, tfu, tfu żeby im tak zostało, bo ja jednak lubie spać :rofl2:

reklama
ech macie rację. Tylko znów o mojego m się rozbija, bo Tymek jak mnie widzi to dostaje ataku, jak mnie nie ma to jest spoko. A m nie chce się z nim użerać sam :/

Do góry