reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Ja zamiast ostrej papryki daję słodką :). W ogóle nie lubię ostrych rzeczy, a tym bardziej Tymkowi bym nie dała ;). Czosnku też daję jeden ząbek, tak żeby podkreślić smak. Wiesz, to jest baza, a "dodatki" możesz dawać według własnego uznania. Ja tak robię :).

reklama
Właśnie przepis podoba mi się ,dlatego najpierw spróbuję ten,a nastepnym razem będę może kombinować po swojemu;) ja do ostrej papryki nic nie mam:) lubię w ilości nie przesadzonej,ale dla małego nie bardzo,dlatego zapytałam czy Ty podajesz:)

Wskakujemy na wyższy level ;). Dzisiaj Tymek pierwszy raz dostał butlę zwykłego krowiego mleka. Mam nadzieję, że dałam mu dobre :/. Nie UHT tylko takie zwykłe, z krótkim terminem przydatności, 2% tłuszczu. Do tego standardowo kaszka ryżowa. Mam nadzieję, że nic mu się z brzuszkiem nie podzieje. No i tak planuję właśnie żeby na noc dostawał krowie mleko, a rano i kaszki w weekendy na modyfikowanym, bo jakoś tak mi w głowie siedzi, że tam jednak więcej mikroelementów, witamin i innych cudów.

Dzag no niby tak z tym mm,ale przeciez to nie takie naturalne witaminy itp. Ważne ,że je owoce ,warzywa i w ogóle zdrowe jedzonko,tam są te wszystkie ,,cudy'' jakich potrzebuje;-) my jeszcze na pepti, jutro wizyta u alergolog, ciekawe co powie, mam nadzieje ,że nie długo będę mogła wprowadzać małemu pomału nnabiał...

A mi to Baby Dream jakoś niepodpasowało ze względu na swoją gęstość. Jakieś takie mało rozpuszczająco się czy coś, bo mi często grudki zostawały na dnie butelki.

reklama
Do góry