reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Ja zamiast ostrej papryki daję słodką :). W ogóle nie lubię ostrych rzeczy, a tym bardziej Tymkowi bym nie dała ;). Czosnku też daję jeden ząbek, tak żeby podkreślić smak. Wiesz, to jest baza, a "dodatki" możesz dawać według własnego uznania. Ja tak robię :).

reklama
Właśnie przepis podoba mi się ,dlatego najpierw spróbuję ten,a nastepnym razem będę może kombinować po swojemu;) ja do ostrej papryki nic nie mam:) lubię w ilości nie przesadzonej,ale dla małego nie bardzo,dlatego zapytałam czy Ty podajesz:)

Wskakujemy na wyższy level ;). Dzisiaj Tymek pierwszy raz dostał butlę zwykłego krowiego mleka. Mam nadzieję, że dałam mu dobre :/. Nie UHT tylko takie zwykłe, z krótkim terminem przydatności, 2% tłuszczu. Do tego standardowo kaszka ryżowa. Mam nadzieję, że nic mu się z brzuszkiem nie podzieje. No i tak planuję właśnie żeby na noc dostawał krowie mleko, a rano i kaszki w weekendy na modyfikowanym, bo jakoś tak mi w głowie siedzi, że tam jednak więcej mikroelementów, witamin i innych cudów.

Dzag no niby tak z tym mm,ale przeciez to nie takie naturalne witaminy itp. Ważne ,że je owoce ,warzywa i w ogóle zdrowe jedzonko,tam są te wszystkie ,,cudy'' jakich potrzebuje;-) my jeszcze na pepti, jutro wizyta u alergolog, ciekawe co powie, mam nadzieje ,że nie długo będę mogła wprowadzać małemu pomału nnabiał...

A mi to Baby Dream jakoś niepodpasowało ze względu na swoją gęstość. Jakieś takie mało rozpuszczająco się czy coś, bo mi często grudki zostawały na dnie butelki.

reklama
Do góry