reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

LaRemi, ja robię z razowej pół na pół z normalną i wychodzą super :tak: ale ja bardzo lubię razowe wypieki
dzag, fajna stronka :tak:

młody wczoraj u mojej mamy jadł pierwszy raz kluski, zjadł 6 :laugh2:
a naleśniki robię raz w tygodniu na obiad i myślę, że jest ok :)

reklama
Milionka ja daję z chlebem albo kroję na małe kawałeczki ale wtedy mi wpadkowuje jeden za drugim :eek: albo z mojej ręki wtedy jest czystsza sprawa. ogórek kiszony w kosteczkę też podaje na kanapkach.
olka nie je kaszek, zbuntowała się więc na śnaidanie i kolację tylko kanapka przechodzi

A ja wczoraj z wygodnictwa totalnego (a niech sam już zaczyna jeść) podałam mu mięso i ziemniaka w kawałeczkach na blat w krzesełku, no niech dziecko będzie nowoczesne i BLW testuje, i co i osioł WSZYSTKO naraz wepchał sobie do buzi i tak siedział i memlał to, no jak chomik. No i niestety jak do tej pory po kawałeczku muszę podawać, widać przy żarłokach za duża ilość się nie sprawdza :-D

U nas kanapki glownie z twarozkiem, roznie robie z rzadkiewka, szczypiorkiem, koperkiem, czasem sa z szynka, serem zoltym, ogorek kiszony to caly do lapki raczej. A pomidora jeszcze nie dawalam, Karolina bez skorki chyba, nie? No i u nas zalezy co pieke chleb czy bulki to konapki sa albo z tego albo z tego, wszystko wchodzi.
Tego ciasta nalesnikowego mi sporo zostalo to olivia na drugie sniadanie dzis jeszcze 1,5 wsunela na sucho:) A na obiad kopytka z gulaszem drobiowym, rekami jadla, lo matko:rolleyes:

Jeny, ja jestem sto lat za murzynami z tym jedzeniem Manity...Trochę to moja wina, trochę taki Mani urok. Łychą zaczęła jeść szybko, niekapek też podłapała, butlę odstawiła, smok już tylko do spania, a z jedzeniem ni du du. To samo co u malinki jak jej dać więcej czegoś, to napycha paszczękę i tak mieli niemieli dopóki jej nie wyciągnę paluchem i nie dam po kawałeczku:rofl2: Tylko z ręki je w miarę ładnie chlebek z masełkiem, ewentualnie żółtym serem. Twardego boję się jak ognia, bo się gamoń mały krztusi, a mi serce staje. Kurczę, muszę się wziąć w garść i coś z tym fantem zrobić, bo tak się śmiałam, a przyjdzie mi kotleta miksować:confused2:

reklama
Dziewczyny, znowu czytam i znowu złapałam faze że ten mój opóźniony. tylko kaszka mleczna i zupa papka. o kanapce mowy ni ma. a już bym tak chciała. może teraz nad morzem się trochę rozkręci przy starszym kumplu 2,5r.

Do góry