reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

U nas nadal trzy posiłki dziennie. Wczoraj w ramach podwieczorku zjadł pół biszkopta i dwa chrupki, w między czasie udało mi się mu przemycić ze 4 łyżeczki musu malinowo-jabłkowego. Skoro zjadł sam chrupka i biszkopta to dzisiaj sadzam go przed chrupkiem i biszkoptem ale też kawałkiem banana i dojrzałej brzoskwini. Zobaczymy co z tego wyniknie.

reklama
A te nalesniki to na obiad dajecie? Ja jezeli juz to lubie z jablkiem tartym do srodka i polane kwasna smietana albo jogurtem. Myslicie, ze nada sie? Obiad bym miala na jutro z glowy.
Podoba mi sie pomysl z maka razowa, na takie bym dala mus jablkowy.

Myślę, że można raz, dwa w tyg podać taki obiad, na pierwsze może być wtedy zupa ale nie musi. A jak ktoś się boi, że nie będzie tej porcji białka, to można zrobić na drugie śniadania jajecznice z porządną wędliną, pastę rybną czy mięsną z białym serem, a na obiad naleśniki. Jak ja ubolewam, że my tak kulejemy z tym nabiałem:-( mam nadzieje, że jej to minie bo mam tyle pomysłów na dania ale każde ma ser albo mleko:-(

LeRemi, a ja wiesz jestem zwolenniczką zdrowego jedzenia, ale naleśniki razowe, gryczane mi po prostu nie smakują, dlatego robię z normalnej, ale to nie znaczy, że dziecko będzie wybrzydzać więc jak tylko wprowadzimy białko jajka to spróbuje.

No ja wogole za nalesnikami srednio przepadam, wiec te z dodatkiem razowej maki to calkowity eksperyment bedzie, ale to nie na debiut dla malej, dopiero jakos potem. No to jutro beda nalesniki, a warzywa w miedziczasie do pogryzienia.

U nas w domu jada się bezmięsne obiady co drugi dzień i raz na jakiś czas są naleśniki z białym serem. Dzieci takie rzeczy lubią i tak będę ich karmić więc naleśniki są na obiad ale dziś u nas na obiad truskawki ;-)

Mi tam z gryczanej smakują z razowej nie :-p

Kakakarolina, właśnie z jednej strony fajny ten Tymkowy wyższy level, bo nie muszę spędzać całego sobotniego popołudnia żeby zrobić zapas jedzonka na cały tydzień. Owszem, zje z naszego talerza. Codziennie mam go na kolanach przy obiedzie i muszę się z nim dzielić. Ale kurcze, my nie zawsze mamy na talerzu rzeczy zdrowe dla niespełna rocznego dziecka :p. Często smażone no i solone. Musimy się przestawić :/. A na jutro obiadek dla Tymka przygotowany: szpinak z jajkiem, ziemniaczek i gotowany łosoś. Teściowa padnie jak to zobaczy :D. Naleśniki będą na pojutrze.

Olivia kopytka kocha z sosem pieczarkowym:)
Dzag latwo sie przestawic. Ja to odkladam malej porcje zanim doprawie dla nas. A jak jest cos co musi byc usmazone np schabowy, to olivii odkladam kawalek piersi i pieke z ziolami w piekarniku.

reklama
Do góry