reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

U nas nadal trzy posiłki dziennie. Wczoraj w ramach podwieczorku zjadł pół biszkopta i dwa chrupki, w między czasie udało mi się mu przemycić ze 4 łyżeczki musu malinowo-jabłkowego. Skoro zjadł sam chrupka i biszkopta to dzisiaj sadzam go przed chrupkiem i biszkoptem ale też kawałkiem banana i dojrzałej brzoskwini. Zobaczymy co z tego wyniknie.

reklama
A te nalesniki to na obiad dajecie? Ja jezeli juz to lubie z jablkiem tartym do srodka i polane kwasna smietana albo jogurtem. Myslicie, ze nada sie? Obiad bym miala na jutro z glowy.
Podoba mi sie pomysl z maka razowa, na takie bym dala mus jablkowy.

Myślę, że można raz, dwa w tyg podać taki obiad, na pierwsze może być wtedy zupa ale nie musi. A jak ktoś się boi, że nie będzie tej porcji białka, to można zrobić na drugie śniadania jajecznice z porządną wędliną, pastę rybną czy mięsną z białym serem, a na obiad naleśniki. Jak ja ubolewam, że my tak kulejemy z tym nabiałem:-( mam nadzieje, że jej to minie bo mam tyle pomysłów na dania ale każde ma ser albo mleko:-(

LeRemi, a ja wiesz jestem zwolenniczką zdrowego jedzenia, ale naleśniki razowe, gryczane mi po prostu nie smakują, dlatego robię z normalnej, ale to nie znaczy, że dziecko będzie wybrzydzać więc jak tylko wprowadzimy białko jajka to spróbuje.

No ja wogole za nalesnikami srednio przepadam, wiec te z dodatkiem razowej maki to calkowity eksperyment bedzie, ale to nie na debiut dla malej, dopiero jakos potem. No to jutro beda nalesniki, a warzywa w miedziczasie do pogryzienia.

U nas w domu jada się bezmięsne obiady co drugi dzień i raz na jakiś czas są naleśniki z białym serem. Dzieci takie rzeczy lubią i tak będę ich karmić więc naleśniki są na obiad ale dziś u nas na obiad truskawki ;-)

Mi tam z gryczanej smakują z razowej nie :-p

Kakakarolina, właśnie z jednej strony fajny ten Tymkowy wyższy level, bo nie muszę spędzać całego sobotniego popołudnia żeby zrobić zapas jedzonka na cały tydzień. Owszem, zje z naszego talerza. Codziennie mam go na kolanach przy obiedzie i muszę się z nim dzielić. Ale kurcze, my nie zawsze mamy na talerzu rzeczy zdrowe dla niespełna rocznego dziecka :p. Często smażone no i solone. Musimy się przestawić :/. A na jutro obiadek dla Tymka przygotowany: szpinak z jajkiem, ziemniaczek i gotowany łosoś. Teściowa padnie jak to zobaczy :D. Naleśniki będą na pojutrze.

Olivia kopytka kocha z sosem pieczarkowym:)
Dzag latwo sie przestawic. Ja to odkladam malej porcje zanim doprawie dla nas. A jak jest cos co musi byc usmazone np schabowy, to olivii odkladam kawalek piersi i pieke z ziolami w piekarniku.

reklama
Do góry