reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Gosha no widok straszny, też to będę długo pamiętać ;-) No właśnie makaron jajeczny już dostawał i nic mu po nim nie było, najmniejszej krostki czy zaczerwienienia. No ale wiadomo - teraz odstawię.
Nie bałaś się jej szczepić? Mieliście jakieś testy robione? Dobrze pamiętam, ze ona nie tylko na jajko była uczulona?

Karolina Olucha ma charakterek :-D Dobrze, że chociaż mleko jadła :-p

reklama
O rety cornelka wspolczuje przezyc. Jak to przeczytalam to az mnie wzdrygneli, bo Tymek tez dzisiaj dostal cale jajko ale do zupy. Na szczescie nic szczegolnego u niego nie zauwazylam.

cornelka testy miała dopiero jako 2latka, ale wcześniej sami zauważyliśmy że jest uczulona na pyłki, sierść niektórych zwierząt i tyle co zauważyliśmy do tej pory... odstaw, bo u nas na oczątku były objawy własnie takie jak wysypka, a potem już doszlo AZS i to mamy do tej pory i się nasila niestety

tylko my skazowi, wiec za bardzo nie wiem czym jej ten nabial uzupelniac.... kaszki sa grane rano i wieczorem, ale wieczorna na wodzie, tam moge mleko dolozyc.

a myslicie ze jakies sojowe wynalazki albo kozie albo migdalowe jej sprobowac przemycac?

Broń Cię Panie z sojowymi wynalazkami. Raz, że soja wysoce modyfikowana, dwa, jak już znajdziesz taką niemodyfikowaną, zachowaj ją dla siebie na menopauzę... Jedynie dla kobiet w okresie przekwitania jest wskazana, bo zawiera olbrzymie ilości estrogenu. Faceci od soi dostają celulitu!!
Najlepszym źródłem wapnia, najlepiej przyswajalnym jest kokos. Możesz dawać mleko kokosowe do owoców, robić koktaile. MM można też z powodzeniem zastąpić mlekiem ryżowym. Możesz też robić deserki ryżowe. Ugotowany ryż miksyjesz na gładko z owocami, do tego trochę kostki kokosowej, pyszne, zdrowe i syte.
Migdałowe też bardzo fajne z owocami, samo smakuje średnio.ryżowe pyszne i na zimno i na ciepło.

U nas ogórek kiszony jest hitem. Ale bardziej kocha mleko ryżowe, schodzi nam litr na dobę, chyba muszę znaleźć jakiegoś hurtowego dostawcę, bo zbankrutuję...

Cornelka ja daję przepiôrcze. Można dawać całe, bo ich białko nie uczula. Przy tak silnej alergii, zgłoś to pediatrze, duża część szczepionek na kurzym białku jest hodowana, mogą być nopy...

Ostatnia edycja:
Z Natumi naturalne ok 12zł, z wanilią ok 9, z kokosem 9. Alpro ma też ryżowe, ale to taka marketowa marka, tańsze, ale bez certyfikatu eko, jakoś też mniej smaczne...

Gosha no własnie pamiętam jak pisałaś, że biedna Majka się męczy z tym azs :-(
p.s. dalej masz problem z forum, u mnie znów wszystko działa, w sumie nic nie zrobiłam, nigdzie tego nei zgłaszałam :confused:
Dzag a jak u Ciebie, działa już dobrze?

K8 wiem, zamierzam zgłosić. Tym bardziej, że teraz w środę mamy mieć szczepienie na pneumokoki i przeszukuje internet w poszukiwaniu jakiś informacji czy można, dotychczas było ok. A wiecie jak to lekarze, oni w ciemno żeby szczepić :wściekła/y:

Ja ostatnio widziałam to mleko ryżowe w tesco, chyba tez coś koło 12 zł, na ile takie mleko Ci starcza? Od razu pomyślałam o Tobie i Titku i że niezłą kasę musisz miesięcznie na to mleko wybulić :-p
Z jajkami na razie całkiem się wstrzymuje, przepiórcze rzadko ale też mogą powodować alergię.

k8 nie wiem na ile Cie to satysfakcjonuje ale rossman ma swoje eko za coś ok 6zł tylko jakieś konserwanty tam są nie wiem czy we wszystkich czy tylko w tym za to wyprodukowane w UE nie w chinach :tak:
o takie
http://www.rossnet.pl/Produkt/EnerBio-Napoj-ryzowy-1,118728,4832

cornelka powiem Ci że ja wreszcie trafiłam na lekarza który nie szczepi w ciemno. Od miesiąca chodze z Olką co tydzień i nie szczepi bo ciągle coś a my sie powolutku szczepimy jeszcze na błonnicę tężca i krztuśca. Większość ma to za sobą od 4 miesiecy

wejdź sobie na to forum tu są składy wszystkich szczepionek
http://szczepienia.org.pl/
(tylko jak to na forum trzeba przeszukac:)

Ostatnia edycja:
A u nas chyba alergia ma mleko mija, wczoraj podałam je z głupa jogurt co sama jadłam bo się trzęsła jak jadłam actiię naturalną, zjadła pół nic jej nie było, tak samo po truskawkach ale mleko HA dalej kupuje bo nie chce znów 50 dych wydawać na marne. Po roki spróbuje z normalnym 3,2 % i tyle. No i masło podaje od samego początku.

karolina, a jak Oli apetyt?

cornelka, jak synuś?

reklama
Asia dzis nie wiem ale było tragicznie od dwóch tygodni tylko mleko nawet chrupków zaprzestała jeść a wczoraj zjadła mały sloiczek ziemniaka z marchewką dla 4-mies dziecka. Pierwszy posiłek stały od dawna. Najgorsze były kupy jak u noworodka w wielkości 9-miesięczniaka bleeeeeeeeee.
Zobaczymy dzis dodam do tego mięso i gładko zmiksuje, schłodzę i może zje

Do góry