tylko my skazowi, wiec za bardzo nie wiem czym jej ten nabial uzupelniac.... kaszki sa grane rano i wieczorem, ale wieczorna na wodzie, tam moge mleko dolozyc.
a myslicie ze jakies sojowe wynalazki albo kozie albo migdalowe jej sprobowac przemycac?
Broń Cię Panie z sojowymi wynalazkami. Raz, że soja wysoce modyfikowana, dwa, jak już znajdziesz taką niemodyfikowaną, zachowaj ją dla siebie na menopauzę... Jedynie dla kobiet w okresie przekwitania jest wskazana, bo zawiera olbrzymie ilości estrogenu. Faceci od soi dostają celulitu!!
Najlepszym źródłem wapnia, najlepiej przyswajalnym jest kokos. Możesz dawać mleko kokosowe do owoców, robić koktaile. MM można też z powodzeniem zastąpić mlekiem ryżowym. Możesz też robić deserki ryżowe. Ugotowany ryż miksyjesz na gładko z owocami, do tego trochę kostki kokosowej, pyszne, zdrowe i syte.
Migdałowe też bardzo fajne z owocami, samo smakuje średnio.ryżowe pyszne i na zimno i na ciepło.
U nas ogórek kiszony jest hitem. Ale bardziej kocha mleko ryżowe, schodzi nam litr na dobę, chyba muszę znaleźć jakiegoś hurtowego dostawcę, bo zbankrutuję...
Cornelka ja daję przepiôrcze. Można dawać całe, bo ich białko nie uczula. Przy tak silnej alergii, zgłoś to pediatrze, duża część szczepionek na kurzym białku jest hodowana, mogą być nopy...