reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
ja Natalii do ukończenia 6 miesiąca nie wprowadzałam nic innego niż moje mleko, potem wprowadziłam marchewkę, dynię a potem zaczęłam podawać kaszkę z glutenem, później też kawałek skórki od chleba do miętolenia ;-)

to ja się teraz przyznam że tą ekspozycję robiłam tydzień. później mi się pokiciało podałam pełną porcję kaszki glutenowej i tak zostało. Młody przeżył. Może miał szczęście, może uratowały go jego symboliczne porcje a może to ściema ;-) teraz spróbuje robić jak piszą ale jak wyjdzie zobaczymy.

W szóstym miesiącu na schemacie czytam: przecier owocowy albo sok, najlepiej przecierowy. Ki czort?:eek: Czy to może być taki po prostu z sokowirówki, np. marchewkowo-jabłkowy?:confused:

a ja ponad 9lat temu po prostu wszystko dawalam najpierw po troszku, potem wiecej i wiecej
mysle ze chyba sie skusze i dam malej moze ktoregos dnia jak M.bedzie w domku kleik ryzowy na moim mleku, damy jej lyzeczke, mysle ze ona sobie dobrze poradzi z jedzeniem bo jest bardzo ciekawa swiata
kupilam juz NEW BABY EASY WEANING SAFE SOLIDS FEEDER / FRUIT TEETHER / CLEVAFEED FOOD HOLDER | eBay wiec w tym bede podawala gotowane warzywka w calosci oraz owoce :)

Dzag ja nie podawałam żadnych soków ale u nas wiadomo albo obiad albo sok. Chociaż Oli chyba też nie dam lepiej niech pije wode i je jabłka przecierane. Jakoś mi idea picia słodkich napoi nie pasuje ale jak najbardziej może to być z sokowirówki tylko komu by się to chciało myć :baffled:

Dziewczyny, a jak to jest z tą marchewką, bo mamy za sobą inaugurację :-D Ile dni ją podawać samą i kiedy mogę wprowadzić inne warzywko?

reklama
Aia jak nie macie alergii w rodzinie to za po dwóch, trzech dniach coś nowego. Może to być samo jabłko np albo jabłko z marchewką, albo ziemniak z marchewką

Do góry