reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

asia, dla mnie to też czarna magia wręcz mnie przeraża to wszytko, ale widzę, że Ula chętna. Jak jej podaje d3 na łyżeczce to już się cieszy na widok łyżeczki, połyka a mina mówi, chce więcej. Czasami też dostawała moje mleko z łyżeczki. Z racji moich wyjść z butlą jest za pan brat ale z medelą calma, przez to raczej kaszka nie przejdzie? to jaka butla? i jaka ta kaszka? Jezu dziewczyny ratujcie:-D

reklama
Heh dokładnie, ratujcie! :). Ja też podawałam Lence moje mleko łyżeczką,ale widzę,że chyba jeszcze gotowa nie jest ;/. Czekam z niecierpliwością aż w końcu zje coś innego niż mleko z cyca,fajnie byłoby w końcu wyjść z domu :). W dalszym ciągu wszystkie butelki są bleeeee.

Asia kaszka normalna manna ze sklepu ;-) ugotowana na wodzie (ja bym sparzyła najpierw i wysuszyła na patelni) a butelka to dokup sobie jakąś zwykłą może być avent one na starcie nają smoczek 2 powinno przejść najwyżej dokupisz trójkę.

edit: a co do ilości jak już ugotujecie to dajcie np setę mleka powinno być płynne jak nie będzie to 50-tkę jeszcze i będzie ok ;-) sprobujecie raz drugi i wyjdzie dobrze

Ostatnia edycja:
Ja zamierzam karmić 6 miesięcy tylko piersią.
A próbę glutenową zrobię tak, zaczynając od ukończenia 4 miesiąca aż do ukończenia 6: ugotuję odrobinę kaszki manny na wodzie, wezmę z tej porcji jedną łyżeczkę już ugotowanej kaszki i tę łyżeczkę podam dziecku. Nie będę odciągała mleka mojego, mieszała i dawała - moim zdaniem to jest zbędna praca. Identycznie robiłam przy Hani i było OK.

A propos kaszki manny błyskawicznej - polecam kaszkę Lubella - na prawdę przyrządza się błyskawicznie a nie tak jak piszą na innych kaszkach. Gotuje się wodę lub mleko, wsypuje kaszkę i i odstawia. Już się tylko czeka a nie gotuje więcej więc się nic nie przypala.
Lubella.pl - Lubella - Kasza manna błyskawiczna

oooo, Zylcia Twoja szkola pasuje mi najbardziej:-D i pojde ta droga, jak myslisz zaczynać już? czy zaczeka może i zaczac po 5 m- cy? i chyba podam na lyżeczce wieczorem, rozumiem, że taką letnią? sparze jak karolina przykazala:-D

sorki za brak polskich ale sie karmimy.

Asia ja mam zamiar zrobić tak jak Zylcia pisze jak skończymy 4 miechy, bo ja chyba maks na cycku dotrwam do 6m-cy, bo chyba tę jedną łyżeczkę jakoś zajarzy :tak:

oooo, Zylcia Twoja szkola pasuje mi najbardziej:-D i pojde ta droga, jak myslisz zaczynać już? czy zaczeka może i zaczac po 5 m- cy? i chyba podam na lyżeczce wieczorem, rozumiem, że taką letnią? sparze jak karolina przykazala:-D

sorki za brak polskich ale sie karmimy.

Ja zacznę jak skończy 4 miesiące. Czyli Ty mogłabyś już zacząć. I nie będę dawała codziennie - tylko gdzieś co 2 dni. Oczywiście kaszka musi być letniutka. I trzeba pamiętać, że ta ma być łyżeczka już ugotowanej kaszki a nie łyżeczka surowej i dopiero ugotowanej (bo wyjdzie tego sporo).

No i będę dawała przed podaniem piersi oczywiście - bo po piersi to nic z tego nie wyjdzie :)

reklama
A nie można glutenu dopiero po skonczonym 6?? Stanie sie cos? Bo juz cholera nie wiem!

Ja nie wiem. Znam ludzi, którzy w ogóle tej próby nie robili i też było dobrze. Pewnie nie stanie się nic, jeśli z tolerancją glutenu będzie wszystko ok. Ale podobno robi się tę próbę właśnie dlatego, żeby to sprawdzić. Bo gdyby się okazało, że z tolerancją glutenu jest problem to może okazać się jakaś choroba.

Do góry