asia, dla mnie to też czarna magia wręcz mnie przeraża to wszytko, ale widzę, że Ula chętna. Jak jej podaje d3 na łyżeczce to już się cieszy na widok łyżeczki, połyka a mina mówi, chce więcej. Czasami też dostawała moje mleko z łyżeczki. Z racji moich wyjść z butlą jest za pan brat ale z medelą calma, przez to raczej kaszka nie przejdzie? to jaka butla? i jaka ta kaszka? Jezu dziewczyny ratujcie
reklama
Heh dokładnie, ratujcie! . Ja też podawałam Lence moje mleko łyżeczką,ale widzę,że chyba jeszcze gotowa nie jest ;/. Czekam z niecierpliwością aż w końcu zje coś innego niż mleko z cyca,fajnie byłoby w końcu wyjść z domu . W dalszym ciągu wszystkie butelki są bleeeee.
kakakarolina
Fanka BB :)
Asia kaszka normalna manna ze sklepu ;-) ugotowana na wodzie (ja bym sparzyła najpierw i wysuszyła na patelni) a butelka to dokup sobie jakąś zwykłą może być avent one na starcie nają smoczek 2 powinno przejść najwyżej dokupisz trójkę.
edit: a co do ilości jak już ugotujecie to dajcie np setę mleka powinno być płynne jak nie będzie to 50-tkę jeszcze i będzie ok ;-) sprobujecie raz drugi i wyjdzie dobrze
edit: a co do ilości jak już ugotujecie to dajcie np setę mleka powinno być płynne jak nie będzie to 50-tkę jeszcze i będzie ok ;-) sprobujecie raz drugi i wyjdzie dobrze
Ostatnia edycja:
Ja zamierzam karmić 6 miesięcy tylko piersią.
A próbę glutenową zrobię tak, zaczynając od ukończenia 4 miesiąca aż do ukończenia 6: ugotuję odrobinę kaszki manny na wodzie, wezmę z tej porcji jedną łyżeczkę już ugotowanej kaszki i tę łyżeczkę podam dziecku. Nie będę odciągała mleka mojego, mieszała i dawała - moim zdaniem to jest zbędna praca. Identycznie robiłam przy Hani i było OK.
A propos kaszki manny błyskawicznej - polecam kaszkę Lubella - na prawdę przyrządza się błyskawicznie a nie tak jak piszą na innych kaszkach. Gotuje się wodę lub mleko, wsypuje kaszkę i i odstawia. Już się tylko czeka a nie gotuje więcej więc się nic nie przypala.
Lubella.pl - Lubella - Kasza manna błyskawiczna
A próbę glutenową zrobię tak, zaczynając od ukończenia 4 miesiąca aż do ukończenia 6: ugotuję odrobinę kaszki manny na wodzie, wezmę z tej porcji jedną łyżeczkę już ugotowanej kaszki i tę łyżeczkę podam dziecku. Nie będę odciągała mleka mojego, mieszała i dawała - moim zdaniem to jest zbędna praca. Identycznie robiłam przy Hani i było OK.
A propos kaszki manny błyskawicznej - polecam kaszkę Lubella - na prawdę przyrządza się błyskawicznie a nie tak jak piszą na innych kaszkach. Gotuje się wodę lub mleko, wsypuje kaszkę i i odstawia. Już się tylko czeka a nie gotuje więcej więc się nic nie przypala.
Lubella.pl - Lubella - Kasza manna błyskawiczna
oooo, Zylcia Twoja szkola pasuje mi najbardziej i pojde ta droga, jak myslisz zaczynać już? czy zaczeka może i zaczac po 5 m- cy? i chyba podam na lyżeczce wieczorem, rozumiem, że taką letnią? sparze jak karolina przykazala
sorki za brak polskich ale sie karmimy.
malinka1980
kurcze, a było tak pięknie, tylko cyc
oooo, Zylcia Twoja szkola pasuje mi najbardziej i pojde ta droga, jak myslisz zaczynać już? czy zaczeka może i zaczac po 5 m- cy? i chyba podam na lyżeczce wieczorem, rozumiem, że taką letnią? sparze jak karolina przykazala
Ja zacznę jak skończy 4 miesiące. Czyli Ty mogłabyś już zacząć. I nie będę dawała codziennie - tylko gdzieś co 2 dni. Oczywiście kaszka musi być letniutka. I trzeba pamiętać, że ta ma być łyżeczka już ugotowanej kaszki a nie łyżeczka surowej i dopiero ugotowanej (bo wyjdzie tego sporo).
No i będę dawała przed podaniem piersi oczywiście - bo po piersi to nic z tego nie wyjdzie
natasszzka87
A nie można glutenu dopiero po skonczonym 6?? Stanie sie cos? Bo juz cholera nie wiem!
reklama
A nie można glutenu dopiero po skonczonym 6?? Stanie sie cos? Bo juz cholera nie wiem!
Ja nie wiem. Znam ludzi, którzy w ogóle tej próby nie robili i też było dobrze. Pewnie nie stanie się nic, jeśli z tolerancją glutenu będzie wszystko ok. Ale podobno robi się tę próbę właśnie dlatego, żeby to sprawdzić. Bo gdyby się okazało, że z tolerancją glutenu jest problem to może okazać się jakaś choroba.