reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

ja póki co małej daje jedzonko ze słoiczków. próbowalysmy juz jabluszka, marchewki, jabluszka z marchewką, ziemniaczków ze szpinakiem, jarzynowej zupki i jabluszka z owocami lesnymi

małej chyba najbardziej do gustu przypadła jarzynowa:)

reklama
Dziewczyny, w jakiej ilosci dawac te jedzonka? na tyle na ile ma ochote czy lepiej stopniowo?
Jabluszko mozna przygotowac tak jak na domowa marmolade tylko bez cukru i innych dodatkow?

czesc dziewczyny!!! nie wiem,czy mnie pamiętacie jeszcze hehehe,bo dluuuuugo mnie nie było na forum ;) gl.dlatego,ze komp miałam w pokoju,gdzie spi mala i jakos miałam straszne opory,zeby tam klikac jej nad glowa;) a teraz mam laptopa,wiec wracam do zywych ;) urodziłam 14 sierpnia Emilke, 58cm, 3880..no mniejsza:) strasznie się ciesze,ze mogę z wami popisac i dzielic roznego typu kwestie:) co do rozszerzania diety, to my w polowie 5.mca zaczynamy :) oczywiście to po konsultacji z naszym lekarzem. Karmie piersią,ale już od ok.1,5 mca mala dostaje raz dziennie(czasem dwa razy) mm. Ladnie je z butelki. Od 5.mca zamierzam już pol na pol ja karmic-i piersią i mm,wiec dlatego polowa 5.mca rozszerzamy dietke. Zaczniemy od marchewki, po kilku dniach już cos dodatkowo itd....przeczytałam większość wpisow na ten temat,ktore poczynilyscie:) nigdy nie kupowałam dyni,ale mysle,ze teraz to się zmieni:)zaczne jednak od słoiczka-ktoraz z was wspomniała o hipp-ie(wlasnie takie mamy mm),wiec tej samej firmy będę się trzymać.Potem pewnie sama będę pichcić,ale na początek wole kupic..fajnie,ze mogę wreszcie być aktywna z wami ;) wspomnienia wracają..:) no wlasnie,kwestia glutenu jest dla mnie mało znana..wiem,ze jak piersią to wcześniej lepiej wprowadzić,a jak mm to ciut później,ale co z mieszanym karmieniem? mysle,ze jak na pocz.6mca zaczne podawac te male dawki,to będzie akurat:) pozdrawiam was wszystkie :)

pokah we wszystkich mądrych książkach radzą zaczynać od warzyw, owoce później, a ilości, no nie spodziewaj się, że zje miseczkę raczej kilka łyżek na start :tak:

my dzisiaj zaczęliśmy bardzo powoli wprowadzać kleik ryżowy, Młoda zdziwiona, ale nie wypychała językiem, tylko trzymała w buzi, aż w końcu połykała, zjadła 5 łyżeczek :tak: widać, że jest gotowa, będziemy teraz codziennie podawać kleik, jak się rozkręci, to zaczniemy warzywka :tak:

o Irisson czekałam na Ciebie. Ja też już kleik kupiłam tylko kukurydziany bo się zaparć boję :-p czyli ośmielasz mnie jutro podaje ;-) kilka dni kleiku i lecimy z tym koksem. Moja przenoszona więc czuję, że już gotowa jest. Oczywiście kusi mnie dodac łyżeczkę do mleka o 23 pewnie nic nie da ale spróbowac warto co?:-D

Karolina dawaj łychę na noc, Laura tak dostawała, Nina nie butelkowa to trza łyżeczką, ja się zaparć nie boję, cyc wyrówna :tak::tak: a kukurydziany też mam, zobaczę te 3-4 dni i też jej dam :tak: moja jest gotowa i zainteresowana, jak mnie to cieszy !

Rozmawiałam ze swoją pediatrą,powiedziała aby wprowadzić gluten szybciej niz jak było z Oliśkiem- wiec pora kupic kasze:tak:
dziewczyny my podobnie wiekowo jak Wy, wiec to juz czas:tak:

reklama
Nataszka my tu wszystkie podobne wiekowo :-D:-D:-D ale fakt trzymam się Irisson bo smsowałyśmy z porodówki :)) już na nas czas

Asia ja kupuję w rossmanie takie rzeczy (bo o dziwo najtańsze) i tylko nestle był kleik (normalnie bym bojkotowała ale nie chciało mi się kombinować zwłaszcza, że starszemu tylko raz to podałam i wywaliłam potem)

Do góry