reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
U nas dopisuje apetyt nawet jak zęby idą. Dziś zszamała 220 g obiadku (dynia, marchewka, batat, wołowina, kasza jaglana), za h po deserek 150 g (kasza jaglana, mus z jabłek i malin). W teraz wypiła jeszcze przed snem nadrogramowe 250 ml mm, pójdziemy z torbami;-) A jak widzi butelkę z mm to się cała trzęsie i mi ją wyrywa, że "siama", w stronę cyca nawet z sentymentem nie popatrzy:-(

u nas już całkiem jedzenie poległo.
Olisko je
o 6 mleko 120ml
o 12-13 obiad jednodaniowy jakieś 100ml
o 16-17 deserek 50ml i 3 łyżeczki kaszki
o 20 120 mm
i o 4 120 mm

Zrobił się niejadek pełną gębą. Lekarka powiedziała że jak nei je to ma pić dużo. no to wypijamy dwie flachy wody

U nas do niedawna były już dwa posiłki bezmleczne, obiadek i podwieczorek, a teraz znów tylko obiadek...jakoś tak wyszlo przez infekcje gardła. Trzeba by znów powrócić do tego ,bo ten schemat był całkiem niezły chyba...

U nas próby picia z niekapka niezbyt udane i przez to mały nie chciał pić. wróciłam więc do butli...a u Was jak było próbowałyście do skutku??

moja po 90ml o 2 w nocy rano wypiła 180!!! to bardzo dużo jak na nią, zwykle piła w dzień porcje po 120 a tylko na wieczór 150... od kilku dni wieczorem pochłania całe 180, dziś rano też, po czym o 10 zjadła 170g bardzo bardzo gęstej kaszki kukurydzianej którą ugotowałam jej z takiej zwykłej sypkiej na zwykłym mleku z kartonu. w lodówce czeka filet z piersi indyka, zrobię jej obiadek z niego z marchewką i ryżem :)

Agnes, zapoznawanie się z niekapkiem przez Tymka trwało może 2 dni... A po tygodniu sam sobie go trzymał. 5 i pół miesiąca miał wtedy. Za to teraz dzięki babci za chiny ludowe nie chce sam trzymać - no bo przecież prędzej czy później ktoś mu go do dzioba wciśnie i potrzyma :[

jakie herbatki podajecie swoim dzieciom? odkąd przeprosił się z butelką to pije i pije! wodę z kubeczka pije non stop.
My mamy HIPP rumiankową, Bobovita jabłko melisa...
a czy istnieją herbaki bez cukru?

Olga ale ma spust Mała:-)

reklama
sempe, nawet nie wiesz jak ja się cieszę że się ten mały dziobek otwiera i wciąga wszystko pięknie z łyżeczki :) bo do tej pory jadła mniej jeśli w ogóle, dwa razy miała wielki regres i powrót do samego mleka i moje rozszerzanie diety jest nieco w tyle

Do góry