reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

A ja - patrząc na moje 3 bratanice - uważam, że dziecko musi próbować. Moje bratanice miały bardzo mało urozmaiconą dietę (mamusia nie gotowała obiadów :/), mało co znały to tez mało co jadły i jedzą do dzisiaj! A teraz mają już 11, 6 i 3 lata. Tragedia. Ale mamuśka zawaliła. Ja się nie spieszę do jedzenia z jednego gara, jak kakakarolina, ale rozumiem o co jej chodzi i popieram. Kwestia tylko tego, jak kto szybko chce do tego etapu dojść. A co do pomidorów - mój tata mówi: dzień bez pomidora to dzień stracony :D. Ja tez lubię, ale nie w każdej postaci. Nigdy w życiu nie zjem pomidora jak jabłko - aż mi się podnosi na sama myśl :/. Takiej sałatki z pomidorów (pomidory w plasterki zmieszane z cebulą) też nie tknę. Ale pomidor na chlebie z cebulką, najlepiej na żółtym serku - ideał :). Zainteresowałyście mnie tym białym serem... Kakakarolina, jak ten serek? Jak dam taki zwykły kupny to ok? Twaróg tłusty/chudy? Czy typu serka wiejskiego?

reklama
K8 ja tez nienawidzilam pomidorow :-) nie wzielam do ust niczego co lezalo razem z pomidorem. Odrzucala mnie ich konsystencja, zapach no wszystko. Za to wszystkie przetwory uwielbiam. Wiele osob probowalo mnie do pomidorow przekonac ale bez skutku. Maz postawil sobie to za punkt honoru. A ja sobie obiecalam ze jak bede w ciazy to chociaz postaram sie sprobowac. Nie chcialam zeby potem Tymek nie jadl warzyw bo mama nie lubi to nie robi. No i jakos sie przekonalam. Nadal nie jest to moje ulubione warzywo i jem je raz na jakis czas, ale juz nie jest tak ze mnie odrzuca na mysl o pomidorze.

ja próbowałam, ale ma odruch wymiotny, nic nie poradzę... M wpiernicza pasjami, ja na sam widok mam żołądek w gardle... Resztę warzyw jem :)

Marta, :-) jak mój tata:-) Ja bym wzięła kwaśne jabłka, chleb, pomidora i oliwę. Mój pierwszy chłopak nie znosił pomidorów, ja nie lubię soku z pomidorów takiego na zimno.

karolina, nie może istnieć;-)

Ostatnia edycja:
reklama
A w sumie nic nowego, żeby nie dawać dzieciom soczków, że to najgorsze zło, nawet tych świeżo wyciskanych bo zapychają żołądek, nie karmić dziecko bron boże na śpiocha, nie dawać do ciamkania w ciągu dnia przekąsek non stop, każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby, nie odchudzamy dziecka do konca 6 r. ż tyle zapamiętałam.

Do góry