reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

O tych hippa mówimy HiPP: Ciasteczka te pierwsze, marcelito dobrze sobie z nimi radzi ale biednemu dziecku matka z siostra namiętnie wyjadają ;-) a te holle zaraz po wyjęciu z opakowania nawet dla mnie były twarde i się łamały, potem miękną.

reklama
Karolina a jakie biszkopty z hippa? Bo jak moja te ich ciasteczka tak lubi to dla urozmaicenia biszkopta bym jej tez dala. A czy macie w slepach produkty dla dzieci hainz? Bo tu sa i tez maja podobne ciatka, ale jeszcze nie probowalam.

Ostatnia edycja:
Ciasteczka Hippa są chyba w każdym rossmannie, przynajmniej ja już w kilku widziałam. Kupiłam płatki ryżowe z jabłkiem właśnie z hippa, w smaku super, ale łamią się w pół i wtedy już je zabieram :-p

ale mi dzisiaj Młoda z jedzeniem marudzi, jak wczoraj jej smakowała pomidorówka, to dzisiaj buzia zamknięta, o 11 zjadła 120ml kaszki, dopiero o 16:30 wcisnęłam jej budyń na mm z bananem, bardzooo smakowało ! :-)

dziewczyny dawałyście już sok truskawkowy swoim dzieciakom? bo kupiłam sok truskawkowo-jabłkowy i chciałam zrobić na nim kisiel, na opakowaniu pisało że od 6 miesiąca i hmm nie wiem, truskawki chyba są od 10 msc,

Ja nie daje żadnych soków, planuje dawać jedynie domowy malinowy. Truskawki dam jak będzie sezon ale wiem, że tu już dziewczyny dawały.

A ja wczoraj widziałam w almie ryż z czekoladą:szok: Czy takie dzieci mogę jeść czekoladę?

jako tako soków też nie daje mojej, sok malinowy robię z mrożonych malinek , jestem w Danii i tu maja trochę inny asortyment, i na próbę kupiłam mały 90 ml "sok" gęsty dla niemowlaków ,rozrobię z wodą

reklama
Tez tutaj jest sloiczkowy ryz na mleku czekoladowy, ale nawet nie patrzylam co tam jest w srodku. No ale skoro jest to chyba mozna, ja mimo to sie nie skusze, jeszcze sie czekolady w zyciu naje:p a teraz takie pyszne deserki mozna wymyslic z owocami to czaruje:)
Ja mojej sok jablkowy lub gruszkowy daje bo i tak malo pije. Z dodatkiem truskawki tez widzialam, ale ja tez czekam na sezonowe.
Mam pytanie co do owsianki, czy ktoras juz dawala? A taki kisiel czy budyn z mm to maka ziemniaczana robilyscie, czy kukurydziana?

Do góry