reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia8783 znalazłam w biedronce sok z samych pomidorów, przynajmniej tak w składzie napisali,w kartoniku kwadratowym 500g, taki fajny, bo ani nie wygląda na sok, ani na przecier, Laura zjadła swoją zupę ze smakiem, Nina po drzemce dostanie swoją porcję :tak: dodałam kurczaka, marchewkę i ryż, mi też smakowało :-)

Dzag w takiej misce co niby do zupy jest, dajesz jajo, masełka trochę, 5 minutek i pychotka jak to Lulka mówi :tak:

reklama
Karolina ooo te te wlasnie! No i olivia juz je ladnie ciamka:)
Asia ja do ugotowanych warzyw daje ta passate, ale jak bym miala sok gesty z pomidorow czysty to tez by styklo. Do tego kurczak i na koncu ryz juz nie blendowany.
Dzag ja na poczatku na parze z maselkiem tak jak Irrison pisze robilam jajecznice, ale szybko dosc przeszlam na taka mala patelenke, jakos mi tak wygodniej;) Robilam tez wg "angielskiego przepisu" jajko+mleko+maslo roztrzepane w plastikowym kubku i do...mikrofali:rolleyes:

Unas biszkopty a czasem herbatniki są już dość częstym gościem. Małą co raz lepiej sobie radzi. Za to jabłka do łapki boję się dać. Wczoraj dostała mango-ale szału nie było. Szukałam dziś w necie jakiejś inspiracji w urozmaicaniu diety małej i wiecie co??Doznałąm szoku!! na niektórych forach piszą dziewczyny że dają takim 7-8 mies. dzieciomnormalne zupy, parówki, danonki, kanapeczki z pasztecikiem, szyneczką, bigos:szok::szok::szok::szok::szok::szok:no niektórzy to mają fantazję!! a my się zastanawiamy nad białkiem w biszkopcie!!

Dzieki za rady odnosnie pomidorowki :-) tez mialam pytac jak ja robicie bo juz od kilku dni chodzi za mna pomysl pomidorow ale nie wiedzialam jak i z czego zrobic. Poszukam w sklepach.
U nas dzisiaj inauguracja grudek pod postacia lekko zblendowanego ryzu. Nie bylo problemu ale szalu tez nie bylo. Moze nie byl glodny bo dalam mu tak jak mnie pasowalo, bo musielismy wyjsc, a nie tak jak widzialam ze juz glodny.
Piszecie co inne matki daja do jedzenia. Kuzynka mojego M. dawala swojemu dziecku rosolem jak byl w wieku naszych.

Asia jeżeli dobrze kojarzę to te ciasteczka holle są przepyszne z nutą maślaną ale bardzo twarde i nie robi się w buzi taka ciapka jak z tych pierwszych ciasteczek hippa, młoda je chrupała ale ciężko szło.

reklama
Do góry