reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

U nas dzisiaj bedzie sloiczek, bo nie mialam czasu przygotowac swojego. Jestesmy teraz z babcia u lekarza i pewnie zanim wrocimy bedzie juz pora obiadowa, wiec nie zdaze mu nic zrobic. Wejdziemy tylko do sklepu to mu kupie sloiczek i moze wlasnie groszek to zrobie na jutro. Tylko podpowiedzcie co do tego groszku dodac.

reklama
Ja z groszkiem robiłam normalną jarzynową miksturę. Ziemniak, marchewka, groszek i troszkę jabłka dla poprawy smaku. Uparowane lub ugotowane i zblendowane.

O groszku jeszcze nie dawałam. A dziś na deserek był ryż na razie biały z jabłkiem cynamonem i wanilią, po pierwszym odruchu wymiotnym na tak duże kawałki, zjadła całą michę więc do jutra już tak nie miksuje obiadków.

W maju jadę do siostry na tydzień do Oslo i zamierzam zabrać ze sobą słoiczki, tam będziemy zwiedzać, odwiedzać rodzinę, nie będę mieć czasu szykować, a moich boje się brać, że się popsują.

u nas bojkot słoiczków, kupiliśmy, żeby nie gotować u teściowej, dwie łychy zje i paw, więc trzeba ugotować wybrednej :-p

u nas też Młoda lubi groszek, wczoraj teściowa jej dała jabłko starte zjadła całe ku mojemu zdziwieniu, taa bo się okazało, że z cukrem, ehh

Kurcze, a ja chyba muszę odstawić marchewkę, choć małemu bardzo smakuje, bo ostatnio zauważyłam, że robi się.. zółty :baffled: Nad usteczkami i nosek ma takie pożółkłe, zauważyłyście coś podobnego u swoich dzieci? W sumie codziennie je marchewkę, ale raczej niedużo jej dodaje, ile wy jej podajecie?

No i piszecie, ze się martwicie bo wasze dzieci niewiele piją a mój to by prawie cały czas coś pił :szok: I to niekoniecznie o słodkie chodzi ( choć tez mu soczek czy herbatkę podaje ), bo samą wodę tez lubi wypić. Wiecie ile powinno wypić 7 miesięczne niemowlę, są w ogóle jakieś zalecenia w tym temacie?

k8libby nie w temacie jestem, jakie 5 przemian? bo moja takim niejadkiem jest właśnie :crazy: i jak masz jakiś złoty środek prooszę poradź. Aczkolwiek zrobiłam zupkę skromną: burak ziemniak i marchewka i zjadła 50 gr no jak na nią sukces,

Cornelka ja czasem nawet pol sredniej marchewki daje do obiadku, nie zauwazylam zeby sie zolta robila, a codziennie jakas ilosc tej marchewki w obiedzie jest. Moze to tylko odbarwienie jak sie dziec upacka przy jedzeniu skoro tylko nad ustami i pod noskiem? Marchew jednak barwi, mi ze sliniakow juz nie schodzi, a od innych warzyw ladnie sie spiera. Wydaje mi sie, ze jakby dziec mase tej marchwi dostawal i jeszcze jakies soczki marchwiowe czy cos takiego, to wtedy by moglo to miec wplyw na kolor skory. Ale takie ilosci w obiadku to chyba nie... no nie wiem...
Co do picia to ja bym sie nie martwila, najwyzej bedzie dobrze nawodniony;-). Ja w olivie wlasciwie musze wlewac, chetnie pije tylko sok gruszkowy. Ale kupy ma ladne, sika tez normalnie wiec sie nie przejmuje. Remik byl takim "pijakiem" i wlasciwie do teraz jest.

reklama
U nas wychodzi teraz
4-5- mleko
8- kaszka jaglana z owowcami
12-zupka
15- deser
18- czy mogę dać znowu kaszkę jaglaną na mleku? Nie chce samego mleka, a łyżeczką kaszkę zje. Nie mam pomysłu co mu dać o tej porze.....
20.30- mleko
1-mleko

Do góry