reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

no patrz jaka gapa jestem... czyli mam je ugotować:szok::-D:-D a czemu w myslach mam ze dodaje się surowe zółtko??? chyba do gotującej się zupki tak robiłam kiedyś... jednak skleroza z wiekiem się pojawia

reklama
Moje pomidory Pelatti to 100 % ale mąją kwas cytrynowy, mam puszki 3 innych firm i każda ma. Ok jutro jak pojadę do eco sklepu po warzywa to zobaczę czy jest coś bez kwasku cytrynowego. Dziś zrezygnowałam z podania tych co mam.

pieczone jabłko super ! Młoda zjadła banana i całe jabłko bez odruchu wymiotnego, z zadowoleniem :-) Dzięki Kochane nie wpadłabym sama na to ! :-D

Irrison super! A cieple czy zimne dalas? Bo moja zimne nie chce, a na cieple az sie rzuca. Ona chyba juz po zapachu wie co ja jej szykuje, bo ide z micha to sie trzesie cala i lapkami macha i paszcze rozdziawia, na obiadek tak nie:) A tego banana to razem z jablkiem pieklas? Bo ja za jakis czas tez chce tak dodac, moze taki jej nie uczuli...
A pietke ja tez daje od zwyklego pszennego chleba.

My do niedawna byliśmy na słoiczkach głównie:zawstydzona/y:,ale od wczoraj postanowiłam sama synkowi gotować i musze przyznać ,że sprawia to większą przyjemność niż gotowanie dla faceta:-D:-D

Wczoraj byłam marchewka pietruszką(później doczytałam w poradniku żywienia,że pietruszka później powinna być,ale mały dobrze ją przyjął,więc jest ok:)
Dziś szpinak z ziemniaczkiem maluch zjadł z uśmiechem:)
Na jutro planuje brokuł,tylko jeszcze nie wiem z czym...
Będę częsciej tu chyba zaglądać,zainspirować się Waszymi pomysłami;)

szalejecie z tymi daniami, tylko pozazdrościć a mój mały od tygodnia robi kwaśne kupy ze śluzem, nawet jego pancerna dupka sie nie oparła i pojawia sie odparzenie, w brzuszku bulgotanie, jeść je ale bez entuzjazmu.
zdążyłam mu podać jabłko, ziemniaka i marchewkę, zaczęłam z burakiem i pietruszką ale odstawiłam, poprawy nie ma, nie wiem co mam dalej robić. Przecież 2 tygodnie jadł jabłko i nic mu nie było, tydzień jadł ziemniaka z marchewką i też nic, nie wiem co go truje...
czy enterol może mu pomóc/zaszkodzić?

reklama
Matma nie wiem, nie pomogę :sorry2:

u nas super Młoda zjadła kurczaka z ziemniakiem, marchewką, łyżką manny, popiła 40ml wody zabarwionej różaną herbatką, więc zachęcona po spacerze dałam jej upieczone jabłko, gruszkę i banana, skrzywiła się po dwóch łyżeczkach, a potem pościła mi 3 piękne pawie :sorry2: więc podejrzewam, że fanką gruszki nie jest..

Do góry