reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

ja daje Małemu piętke raczej przedwczorajszą:-) zwykły pszenny daje

wczorajsza noc masakryczna budził się 4 razy prawie co 2h i nic nie pomagało zadne głaskanie czy lulanie.. cyc musiał byc!!! gryzie mnie coraz bardziej ten mój Szkrab:no: a w dzien je dużo! tzn ja mam takie wrazenie ale czy słuszne?
8.30 140ml (mm z 2miarkami kaszki)
11.30 deserek ( 40ml mm z 2miarkami kaszki + 130gr owoców) + 50ml herbatki
14.00 140ml (mm z 2miarkami kaszki)
16.30-17.00 190gr obiadku + 50ml herbatki
19.30-20.00 kaszka na gęsto z mm ok 160gr

a potem cyc ok 23.00 3.00 6.00

ja jeszcze żółtka nie dawałam i jakos wczesniej dziewczynkom tez nie dawałam.. od razu dostaly chyba na twardo gotowane jejku nie pamiętam więc jak mam mu podac jak je jedzonko ze słoiczków?

reklama
moja piętkę już "jadła" normalnego białego chleba ze sklepu i tych co robiliśmy, mojego drożdżowego i na zakwasie ;-)

zupka z ryżem pochłonięta, no super !

A jaki tłuszcz do zupek dodajcie? Masło, margarynę, oliwę z oliwek czy jeszcze coś innego? I jaką ilość?

A jak dodajecie mięso to jaką ilość?

karolina, dziś robię pomidorówkę ale patrzę i te nawet najlepsze pomidory pelati w puszcze cirio mają w sobie jako regulator kwasowości kwas cytrynowy, można takie coś podawać dziecku? Proszę o szybką odpowiedz bo zupa się robi;-)

Asia ja robiłam z eko puszek a wczoraj robiłam z pasty pomidorowej i ona miała skład 99,5% pomidory 0,5% sól i to mi się najlepsze wydało i teraz już tylko tak bedę robić. No ale myślę że możesz dodać troszkę tych co masz

w lidlu jest przecier pomidorowy w kartonie 0,5l za 1.99zł w skład wchodzi własnie 99,5% pomidorów od kiedy go odkryłam 3lata temu przestałam sama robic przecier..

ponawiam pytanie co mam z żołtkiem zrobic jak daje słoiczkowe jedzenie?

reklama
Do góry