reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Irisson wloz jabłko do mikrofali nie pamietam na ile sekund ale jak pęknie skórka to będzie dobre. Obierz że skórki posyp cynamonem;-)

Gorgusia, my po tygodniu dawania jednej miarki mamy nietolerancje. Katar, kaszel, dusznosci i wysypke. Strach pomyslec co by bylo gdybym dawala po calym sloiczku...

Irrison ja obralam, pokroilam na drobno, wlozylam do kokilki, posypalam cynamonem, owinelam folia aluminiowa i do piekarnika. Potem blenderem, wyszedl super pyszny mus. Jak bede robic wiecej,zeby do sloiczka na nastepny dzien to moze wrzuce do rekawa piekarniczego,tez powinno byc dobrze.

Ja z ekspozycji nie pomoge, z Remikiem nie robilam bo nawet o tym nie slyszalam. A olivia juz pietki od chleba zuje wiec nie wiem czy bede wiecej kombinowac.

bananka też podałam zmymłanego w palcach i małej odpowiadał bardziej niż gotowany
my już miesiąc po ekspozycji kaszy mannej, ale przyznam się, że teraz to więcej jej podaje od 4 g, nic jej nie jest i bardzo lubi ją
jeśliby porównać konzystensje zupek gerbber a Hipp, to moja woli hipp, bo są gęstrze, a my jak jej robimy to aż łyżka stoi, no i nie raz się coś żle zmieli, to też jakoś przemięli
jak ja karmie piersią ją ciągle to też żółtko czy pół żółtka w zupie mogę podać?

My zaraz kończymy ekspozycję i dam jej już piętkę, karolina jaki chleb dałaś na pierwszy raz? nie wiem czy upiec na zakawasie czy drożdzowy, orkiszowy, czy żytni czy może prosty pszenny?

Z uwagi na chorobę średnio jej wchodził obiad wczoraj, ale ok. 120 g zjadła. Za to owoce bardzo. jak zawsze. Dziś jej zrobiłam mus ze śliwek i też daje więcej manny i jeszcze masełko i dobre to wychodzi, muszę spróbować mrożonych wiśni i borówek.

bejbi, pół żołtka co dwa dni

ja juz dawno piętkę daje i banana i jabłko do ręki, w weekend zacznę z większymi grudkami :-)

reklama
Do góry