reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
banana do rączki średnio, ale ugniecionego widelcem zjadła :-D co mnie cieszy, bo to pierwszy owoc co zjadła bez pawia :-) może z jabłuszkiem spróbuję jej jutro zrobić :tak:

Irris a probowalas pieczone jablko? Moja nie lubila jablka tartego to zrobilam pieczone z ociupina cynamonu i dalam jej jeszcze cieple. Wsciekla sie jak skonczylo:)

U nas od paru dni ziemniak z marchewa, malutka ladnie wyglada wiec jutro brokol. Wogole uspokoilo sie wszystko wiec bede co 2 dni cos nowego dawac.

Powiedzcie mi czy hippową kaszkę na dobranoc z biszkoptami- glutenową, mogę dać na kolacje? Całą porcję normalnie? Tak w ramach ekspozycji?
U na zupy wymiatają- zjada na raz słoik 200ml gęstej zupki :tak: zrobiłam teraz dynia, ziemniak, kalafior i królik i Mały ją uwielbia. W ogóle on uwielbia wszystko co nie jest czystym mlekiem.
W nocy chyba nie potrzebuje już jeść i budzi się z przyzwyczajenia, bo wypija 40-50ml i śpi dalej... Rano dopiero porcje kaszy na mleku wciąga, koło południa porcja zupy, koło 15 deser, koło 17-18 na śpiocha mleko jak się uda ( a jak się nie uda to mogę dać drugi raz kaszkę? ) i koło 20.30 180ml mleka.

LeRemi super pomysł, tylko jak je upiec, kto podpowie? :-p

Gorgusia a ile czasu już robisz ekspozycję, niby po 2 miesiącach można dać już całą porcję, ktoś pisał, że po miesiącu normalnie daje chyba Lewek

Od 18.01 mamy ekspozycję. Czasem zapominałam,ale pierwszy raz gluten jadł właśnie wtedy. Zastanawia mnie dlaczego ta kaszka jest po 4msc? :sorry2:

reklama
Gorgusia bo sobie producent tak wymyślił :-p no to masz 1,5miesiąca ekspozycji, jak mu nic nie jest, to bym dała normalnie porcję, ale do niczego nie namawiam, może ktoś ma doświadczenie :tak:

Do góry