reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Irisson Ninka 6400 waży to calineczka. Stachu ważył 6460 jak miał 3 miesiące i 3 tygodnie :szok: teraz pojutrze go zważę u lekarza. Podejrzewam że lekko 7500. Ale pampersy 4 dopiero od tygodnia.

Jestem pod wrażeniem ilości jakie zjadają Wasze dzieci :) Lenka je dwie łyżeczki potem zaciska usta :no: Próbuje po godzinie to zje kolejne 2 i koniec. Jeśli chodzi o kaszki czy owoce to jest to samo. Zaczynam się martwić :-(

Marta Nina wyniki ma b.dobre, hemoglobinę 13,5, żaden lekarz nie miał zastrzeżeń co do jej wyglądu, ona krótka jest 67cm, no i my 4 nosimy od 21.01, trójki już brzydko obściskiwały ją :tak:

Asia8783
a mleka Ci je sporo? może jej konsystencja nie odpowiada, moja Nina np nie lubi zupki mocno gęstej, ale za to w kaszce musi stać łycha ;-)

budyń z owocami nie podpasował :dry:

irisson kombinowałam już z różnymi konsystencjami i jeszcze nie odgadłam która to ta idealna dla Lenki :-)
Ona rano zwykle o 7 je mleko,potem o 9 30 mleko(ale to są małe ilości). Budzi się i daje kaszkę ( zjada 2-3 łyżeczki). Potem ok 14 zupka (2-3 łyżeczki) i przed snem mleko.Jak się obudzi to ok 17 je owoce czy kaszkę bezmleczną z owocami(zje tzn spróbuje 2-3 łyżeczki). Po kąpaniu mleko. Czy za dużo ma tego mleka? Może coś źle jej podaje? :-(

Ja osowieje przez to jedzenie Kacpra. Dziś olał kompletnie brokuła, dynię i pietruszkę. Nie zjadł w ogóle. Zjadł za to deser. Rano 160ml mleka, później kaszkę jaglaną z jabłkami i gruszkami, 130ml mleka, 80ml mleka i tyle. Jeszcze kolacja przed nami... Czemu on nie chce jeść?!

I nie śpi w dzień...oby w nocy spał. Dziś zaczął się przewracać na brzuch i chichra się w głos,więc może skok jakiś....

gorgusia najprawdopodobniej skok sądząc po Waszym wieku końcówka a dzieci mają czasami spadek apetytu przy skoku.

Gorgusia znów muszę przywołać Cię do porządku. Kacper je jak smok :))
W ramach uspokojenia menu Oliska:
8 - 100ml mleka
13 - 100-150 ml zupki rzadkiej (nie wiem dokładnie bo trochę jej zjadłam bo byłam bez obiadu :-p)
15 - 60ml mleka
19- 160 mleka + 4 miarki kaszki gryczanej
( i teraz między 24 a 2 będzie 100mm i potem między 4 a 6 kolejne sto)
owocki się dziś nie zmieściły

Kakakarolina- dziękuje za odniesienie do Oli. Ja jakaś chora jestem na punkcie tego jedzenia :-)

I jeszcze pytanie. Mam kaszke jaglaną holle z jabłkami i gruszką-bezmleczna. Robię na swoim mleku,ale w przepisie jest żeby dać ileś tam wody i ileś mm. Ja nie rozcieńczam swojego mleka. Może tak byc? Kackowi smakuje.

reklama
Gorgusia, w Twoim mleku jest woda :) więc nie musisz dodawać. Ja ją robiłam na samej wodzie, też smaczna :)

Ja już nawet nie pisze ile mój je... Smakuje mu wszystko, co bym mu nie dała. Płacze jak się kończy... Potrafi na obiad zjeść 200 warzyw i poprawić 180 owoców... potem beknie, zesra się i idzie spać na 2h...
Plus taki, że jest to wszystko bardzo regularne 8,12,16,20 i 4 :)

Do góry