reklama
Mart81
Fanka BB :)
Irisson Ninka 6400 waży to calineczka. Stachu ważył 6460 jak miał 3 miesiące i 3 tygodnie teraz pojutrze go zważę u lekarza. Podejrzewam że lekko 7500. Ale pampersy 4 dopiero od tygodnia.
Jestem pod wrażeniem ilości jakie zjadają Wasze dzieci Lenka je dwie łyżeczki potem zaciska usta Próbuje po godzinie to zje kolejne 2 i koniec. Jeśli chodzi o kaszki czy owoce to jest to samo. Zaczynam się martwić :-(
Marta Nina wyniki ma b.dobre, hemoglobinę 13,5, żaden lekarz nie miał zastrzeżeń co do jej wyglądu, ona krótka jest 67cm, no i my 4 nosimy od 21.01, trójki już brzydko obściskiwały ją
Asia8783 a mleka Ci je sporo? może jej konsystencja nie odpowiada, moja Nina np nie lubi zupki mocno gęstej, ale za to w kaszce musi stać łycha ;-)
budyń z owocami nie podpasował
Asia8783 a mleka Ci je sporo? może jej konsystencja nie odpowiada, moja Nina np nie lubi zupki mocno gęstej, ale za to w kaszce musi stać łycha ;-)
budyń z owocami nie podpasował
irisson kombinowałam już z różnymi konsystencjami i jeszcze nie odgadłam która to ta idealna dla Lenki :-)
Ona rano zwykle o 7 je mleko,potem o 9 30 mleko(ale to są małe ilości). Budzi się i daje kaszkę ( zjada 2-3 łyżeczki). Potem ok 14 zupka (2-3 łyżeczki) i przed snem mleko.Jak się obudzi to ok 17 je owoce czy kaszkę bezmleczną z owocami(zje tzn spróbuje 2-3 łyżeczki). Po kąpaniu mleko. Czy za dużo ma tego mleka? Może coś źle jej podaje? :-(
Ona rano zwykle o 7 je mleko,potem o 9 30 mleko(ale to są małe ilości). Budzi się i daje kaszkę ( zjada 2-3 łyżeczki). Potem ok 14 zupka (2-3 łyżeczki) i przed snem mleko.Jak się obudzi to ok 17 je owoce czy kaszkę bezmleczną z owocami(zje tzn spróbuje 2-3 łyżeczki). Po kąpaniu mleko. Czy za dużo ma tego mleka? Może coś źle jej podaje? :-(
Ja osowieje przez to jedzenie Kacpra. Dziś olał kompletnie brokuła, dynię i pietruszkę. Nie zjadł w ogóle. Zjadł za to deser. Rano 160ml mleka, później kaszkę jaglaną z jabłkami i gruszkami, 130ml mleka, 80ml mleka i tyle. Jeszcze kolacja przed nami... Czemu on nie chce jeść?!
I nie śpi w dzień...oby w nocy spał. Dziś zaczął się przewracać na brzuch i chichra się w głos,więc może skok jakiś....
I nie śpi w dzień...oby w nocy spał. Dziś zaczął się przewracać na brzuch i chichra się w głos,więc może skok jakiś....
M
milionka
Gość
gorgusia najprawdopodobniej skok sądząc po Waszym wieku końcówka a dzieci mają czasami spadek apetytu przy skoku.
kakakarolina
Fanka BB :)
Gorgusia znów muszę przywołać Cię do porządku. Kacper je jak smok )
W ramach uspokojenia menu Oliska:
8 - 100ml mleka
13 - 100-150 ml zupki rzadkiej (nie wiem dokładnie bo trochę jej zjadłam bo byłam bez obiadu )
15 - 60ml mleka
19- 160 mleka + 4 miarki kaszki gryczanej
( i teraz między 24 a 2 będzie 100mm i potem między 4 a 6 kolejne sto)
owocki się dziś nie zmieściły
W ramach uspokojenia menu Oliska:
8 - 100ml mleka
13 - 100-150 ml zupki rzadkiej (nie wiem dokładnie bo trochę jej zjadłam bo byłam bez obiadu )
15 - 60ml mleka
19- 160 mleka + 4 miarki kaszki gryczanej
( i teraz między 24 a 2 będzie 100mm i potem między 4 a 6 kolejne sto)
owocki się dziś nie zmieściły
Kakakarolina- dziękuje za odniesienie do Oli. Ja jakaś chora jestem na punkcie tego jedzenia :-)
I jeszcze pytanie. Mam kaszke jaglaną holle z jabłkami i gruszką-bezmleczna. Robię na swoim mleku,ale w przepisie jest żeby dać ileś tam wody i ileś mm. Ja nie rozcieńczam swojego mleka. Może tak byc? Kackowi smakuje.
I jeszcze pytanie. Mam kaszke jaglaną holle z jabłkami i gruszką-bezmleczna. Robię na swoim mleku,ale w przepisie jest żeby dać ileś tam wody i ileś mm. Ja nie rozcieńczam swojego mleka. Może tak byc? Kackowi smakuje.
reklama
Gorgusia, w Twoim mleku jest woda więc nie musisz dodawać. Ja ją robiłam na samej wodzie, też smaczna
Ja już nawet nie pisze ile mój je... Smakuje mu wszystko, co bym mu nie dała. Płacze jak się kończy... Potrafi na obiad zjeść 200 warzyw i poprawić 180 owoców... potem beknie, zesra się i idzie spać na 2h...
Plus taki, że jest to wszystko bardzo regularne 8,12,16,20 i 4
Ja już nawet nie pisze ile mój je... Smakuje mu wszystko, co bym mu nie dała. Płacze jak się kończy... Potrafi na obiad zjeść 200 warzyw i poprawić 180 owoców... potem beknie, zesra się i idzie spać na 2h...
Plus taki, że jest to wszystko bardzo regularne 8,12,16,20 i 4