Asia8783 a kto Ci z Lenką zostanie jak idziesz do pracy? mi Młoda też z butli nie weźmie, teraz jak spałam, to mąż w innym pokoju jej sprzedał 80ml, może u Was tez musi być ktoś inny niż ty, no i Ninie nagle odpowiadają wszystkie butelki, bo wypiła z Nuka
reklama
A u nas kolejny krok w dorosłe życie. Dzisiaj Tymusiowi trafiła się piętka ze śniadania rodziców :-):
Dziecko miało zajęcie na 15 minut . Tylko ostatnią fazę jeszcze musi dopracować, bo wcisnął ostatni kawał piętki do buzi i ani wte ani wewte... Trzeba było dziecku pomóc żeby się nie zakrztusiło .
No i nadszedł czas na zastąpienie kaszki ryżowej jakąś kaszką glutenową. Kleik ryżowy zostanie tylko na wieczór - bo bez cukru. A przed południem będzie raz glutenowo raz ryżowo-smakowo .
No i w końcu ten mój ciapek powoli daje radę zjeść dania z kawałkami warzyw i ryżu. Uff.
Dziecko miało zajęcie na 15 minut . Tylko ostatnią fazę jeszcze musi dopracować, bo wcisnął ostatni kawał piętki do buzi i ani wte ani wewte... Trzeba było dziecku pomóc żeby się nie zakrztusiło .
No i nadszedł czas na zastąpienie kaszki ryżowej jakąś kaszką glutenową. Kleik ryżowy zostanie tylko na wieczór - bo bez cukru. A przed południem będzie raz glutenowo raz ryżowo-smakowo .
No i w końcu ten mój ciapek powoli daje radę zjeść dania z kawałkami warzyw i ryżu. Uff.
Ostatnia edycja:
Cornelka ja czytałam, że najpóźniej jest to 9 miesiąc, zaleca się podawanie z grudkami już w 7miesiącu, ale to wiadomo wszystko kwestia dziecka, moja Laura, to dobrze po 8 miesiącu radziła sobie z grudkami
Dzag Tymek jest super, pięknie sobie radzi ! ciągle nie mogę uwierzyć, że on taki duży :-)
Asia8783 u nas zażegnany kryzys butelkowy, w nocy mąż dał 150ml mm, 3 minuty zjadła, odbiła, w ogóle się mnie nie domagała
Dzag Tymek jest super, pięknie sobie radzi ! ciągle nie mogę uwierzyć, że on taki duży :-)
Asia8783 u nas zażegnany kryzys butelkowy, w nocy mąż dał 150ml mm, 3 minuty zjadła, odbiła, w ogóle się mnie nie domagała
Ostatnia edycja:
irisson ale Ci zazdroszczę.Dla mnie to jest niewyobrażalne. Może kupię mm i spróbuję w nocy jej podać? Sama już nie wiem. Wydaje mi się,że będę karmić cycem 5 lat,innego scenariusza nie widzę dla siebie
A jaką butelkę chwyciła? Ja mam avent,nuka,tt,calma....
A czy walczyłaś z tą butelką codziennie czy tak po prostu pewnego dnia załapała? Może moja jtak na butelkę reaguje alergicznie bo ja jej cały czas ją podsuwam ? ;/
A jaką butelkę chwyciła? Ja mam avent,nuka,tt,calma....
A czy walczyłaś z tą butelką codziennie czy tak po prostu pewnego dnia załapała? Może moja jtak na butelkę reaguje alergicznie bo ja jej cały czas ją podsuwam ? ;/
Asia8783 w piątek jechaliśmy na kabarety, na 20:30, o 19 Młodą nakarmiłam i normalnie ona wytrzymuje do 1, ale oczywiście babci zrobiła o 21 awanturę o jedzenie, babcia dostała butlę TT i niekapka, Nina bez mrugnięcia wypiła z TT te 120ml, ostatnio próbowaliśmy jej dać mleko w święta, to odmawiała mężowi z tej samej butelki co dzisiejszej nocy wypiła 150ml też TT, może dorosła, cholpika ją wie ja też mam z 5 butelek różnych producentów i do niedawna oprócz niekapka nic nie akceptowała, ale fakt faktem, ja już dawno odpuściłam butlę na rzecz łyżeczki ;-)
Melduję, zgodnie z obietnicą, stan rzeczy po spożyciu czosnku.
U nas obeszło się bez żadnych rewolucji, w zasadzie bez reakcji, poza szczególnie ciekawie pachnącą kupą
Dałam pół ząbku na ok 350g (2 porcje) szpinaku z ziemniakami i królikiem. Wyszło naprawdę smaczne, Mani - niejadkowi też o dziwo samkowało, wsunęła prawie wszystko (ok 130g). Żadnych wzdęć, bóli brzusia itp.
Polecamy
A od wczoraj mamy bunt mleczny...Nie chce jeść mleka o 10. Nie i koniec. Zaciska usta i mowy nie ma, żeby choć trochę wypiła. Zachowuje się normalnie, idzie spać koło 13 i drzemie około 40min, czyli jak zawsze. Ewidentnie nie jest głodna. O 14 wsuwa obiadek i potem mleko o 17. Martwię się, że wejdzie jej to w zwyczaj. A 3 porcje mleka po jakieś 160ml, to za mało przecież Eh, byleby tę wieczorną jadła chociaż.
U nas obeszło się bez żadnych rewolucji, w zasadzie bez reakcji, poza szczególnie ciekawie pachnącą kupą
Dałam pół ząbku na ok 350g (2 porcje) szpinaku z ziemniakami i królikiem. Wyszło naprawdę smaczne, Mani - niejadkowi też o dziwo samkowało, wsunęła prawie wszystko (ok 130g). Żadnych wzdęć, bóli brzusia itp.
Polecamy
A od wczoraj mamy bunt mleczny...Nie chce jeść mleka o 10. Nie i koniec. Zaciska usta i mowy nie ma, żeby choć trochę wypiła. Zachowuje się normalnie, idzie spać koło 13 i drzemie około 40min, czyli jak zawsze. Ewidentnie nie jest głodna. O 14 wsuwa obiadek i potem mleko o 17. Martwię się, że wejdzie jej to w zwyczaj. A 3 porcje mleka po jakieś 160ml, to za mało przecież Eh, byleby tę wieczorną jadła chociaż.
reklama
Aia no to super, że Mani smakowało, może faktycznie potrzebuje konkretnych smaków ja od Ciebie zgapiam, dzisiaj zrobię na jutro kurczaczka ze szpinakiem i ziemniakiem
Młoda właśnie zjadła 190g zupki (pietruszka korzeń, nać, marchewka, burak, brukselka, kalafior), ewidentnie jej podpasowała brukselka z burakiem
Młoda właśnie zjadła 190g zupki (pietruszka korzeń, nać, marchewka, burak, brukselka, kalafior), ewidentnie jej podpasowała brukselka z burakiem