reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Asia8783 a kto Ci z Lenką zostanie jak idziesz do pracy? mi Młoda też z butli nie weźmie, teraz jak spałam, to mąż w innym pokoju jej sprzedał 80ml, może u Was tez musi być ktoś inny niż ty, no i Ninie nagle odpowiadają wszystkie butelki, bo wypiła z Nuka :-p

reklama
Niania :-(Wracam do pracy na 4-5 godz więc nie jest tak źle...
Mąż też próbował ale niestety klapa. Raz wzięła od mojej siostry ale wypiła może z 15 ml :no:

A u nas kolejny krok w dorosłe życie. Dzisiaj Tymusiowi trafiła się piętka ze śniadania rodziców :-):

chlebek.jpg

Dziecko miało zajęcie na 15 minut :-D. Tylko ostatnią fazę jeszcze musi dopracować, bo wcisnął ostatni kawał piętki do buzi i ani wte ani wewte... Trzeba było dziecku pomóc żeby się nie zakrztusiło :dry:.
No i nadszedł czas na zastąpienie kaszki ryżowej jakąś kaszką glutenową. Kleik ryżowy zostanie tylko na wieczór - bo bez cukru. A przed południem będzie raz glutenowo raz ryżowo-smakowo :-p.
No i w końcu ten mój ciapek powoli daje radę zjeść dania z kawałkami warzyw i ryżu. Uff.

Ostatnia edycja:
Dzag super, ale z niego słodziak :-)
od kiedy zaczęłaś mu robić jedzonko z większymi kawałkami? u nas na razie gładka paćka :-p

Cornelka ja czytałam, że najpóźniej jest to 9 miesiąc, zaleca się podawanie z grudkami już w 7miesiącu, ale to wiadomo wszystko kwestia dziecka, moja Laura, to dobrze po 8 miesiącu radziła sobie z grudkami :tak:

Dzag Tymek jest super, pięknie sobie radzi ! ciągle nie mogę uwierzyć, że on taki duży :-)

Asia8783 u nas zażegnany kryzys butelkowy, w nocy mąż dał 150ml mm, 3 minuty zjadła, odbiła, w ogóle się mnie nie domagała:tak:

Ostatnia edycja:
irisson :szok: ale Ci zazdroszczę.Dla mnie to jest niewyobrażalne. Może kupię mm i spróbuję w nocy jej podać? Sama już nie wiem. Wydaje mi się,że będę karmić cycem 5 lat,innego scenariusza nie widzę dla siebie :no:
A jaką butelkę chwyciła? Ja mam avent,nuka,tt,calma....

A czy walczyłaś z tą butelką codziennie czy tak po prostu pewnego dnia załapała? Może moja jtak na butelkę reaguje alergicznie bo ja jej cały czas ją podsuwam ? ;/

Asia8783 w piątek jechaliśmy na kabarety, na 20:30, o 19 Młodą nakarmiłam i normalnie ona wytrzymuje do 1, ale oczywiście babci zrobiła o 21 awanturę o jedzenie, babcia dostała butlę TT i niekapka, Nina bez mrugnięcia wypiła z TT te 120ml, ostatnio próbowaliśmy jej dać mleko w święta, to odmawiała mężowi z tej samej butelki co dzisiejszej nocy wypiła 150ml też TT, może dorosła, cholpika ją wie :-p ja też mam z 5 butelek różnych producentów i do niedawna oprócz niekapka nic nie akceptowała, ale fakt faktem, ja już dawno odpuściłam butlę na rzecz łyżeczki ;-)

Melduję, zgodnie z obietnicą, stan rzeczy po spożyciu czosnku.
U nas obeszło się bez żadnych rewolucji, w zasadzie bez reakcji, poza szczególnie ciekawie pachnącą kupą:tak:
Dałam pół ząbku na ok 350g (2 porcje) szpinaku z ziemniakami i królikiem. Wyszło naprawdę smaczne, Mani - niejadkowi też o dziwo samkowało, wsunęła prawie wszystko (ok 130g). Żadnych wzdęć, bóli brzusia itp.
Polecamy :-D

A od wczoraj mamy bunt mleczny...Nie chce jeść mleka o 10. Nie i koniec. Zaciska usta i mowy nie ma, żeby choć trochę wypiła. Zachowuje się normalnie, idzie spać koło 13 i drzemie około 40min, czyli jak zawsze. Ewidentnie nie jest głodna. O 14 wsuwa obiadek i potem mleko o 17. Martwię się, że wejdzie jej to w zwyczaj. A 3 porcje mleka po jakieś 160ml, to za mało przecież:no: Eh, byleby tę wieczorną jadła chociaż.

reklama
Aia no to super, że Mani smakowało, może faktycznie potrzebuje konkretnych smaków :tak: ja od Ciebie zgapiam, dzisiaj zrobię na jutro kurczaczka ze szpinakiem i ziemniakiem :tak:

Młoda właśnie zjadła 190g zupki (pietruszka korzeń, nać, marchewka, burak, brukselka, kalafior), ewidentnie jej podpasowała brukselka z burakiem :tak:

Do góry