reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Miemie jeszcze zapomniałam wczoraj napiasać, że akurat ja nie kupuję małemu żadnych mrożonek. Ja bardzo powolutku wprowadzam nowe produkty, bo uważam że życie przed nami, i do tej pory daję mu to co teraz można dostać w formie nie mrożonej. Bazą główną jest marchew i ziemniak, oraz dynia (mrożona własnoręcznie), to tego buraczek, cukinia, bakłażan, raz dostał szpinak. Wiem, że bakłażan i cukinia to nie są obecnie warzywa sezonowe,ale to delikatne smaki. Dzisiaj do zupki dodam pietruszkę.

A mój synek dzisiaj rewelacyjnie spał. O 20 zjadł, ale odmówił butli z kleikiem, musiałam lecieć na dół i robić czyste mm. Wypił i zasnął. Pobudka na cyca był dopiero o 2. A następnie dopiero wczesne śniadanko o 6:30. Ciekawe czy to jednorazowy wyskok.

reklama
LeRemi spokojnie, niech Młoda odpocznie, dobrze Marta pisze jeszcze życie przed nami, teraz mleko jest podstawą :-)

a ja się tu pochwalę, moje nie pijące z butelki dziecko, wczoraj z braku mamy pod ręką, wypiła 120ml mm z TT z ręki babci, podobno wchłonęła w minutę,zadowolona odbiła i poszła dalej spać :-)

irisson jestem pod wrażeniem. My nadal walczymy z butelką ale niestety bez skutku. Kupiłam kolejną NUK-a i nic :wściekła/y: W ogóle wydaje mi się,że Lenka przestaje najadać się moim mlekiem,zaczęła budzić się 2, a dziś nawet 3 razy w nocy na jedzenie.Ewidentnie jest głodna. Czy Ty dajesz jej jakąś kaszkę przed karmieniem cycem? Ja podaje jej ok 17 owoce albo kaszkę bezmleczną z owocami, a potem cyc przed snem.Czy przesunąć to gdzieś na 18 i podać jakaś kaszkę czy kleik? Ogólnie zaczęła bardzo mało jeść,kiedyś przed snem 2 pełne cyce,odbicie i sen (nawet całą noc),teraz jeden cyc i to nie do końca,nie odbija się i budzi się z 3 razy :-(

irisson, u mnie lubi ebutlę jak cycek, ale fajnie, że u Was do przodu z butelką, zaraz już niekapek.

asia, u mnie sinlac, obiadek już z żółtkiem albo mięsem i jeszcze dodaje tam mannę, owoc na deser, cycek, kaszka na 120 ml mojego, cycek koło 22, a i tak w nocy je 2 razy. Czasami prześpi noc, czasami:-(

Dziś Ula zjadła mięso chętnie, dwie kopiaste łyżeczki tej wczorajszej papki do nowych warzywa, ale od wczoraj nie ma kupy, a była zawsze rano.

Asia85 Nina z niekapka aventu już od dawna pije herbatkę, nawet sama trafia najpierw do oka, a potem do buzi ;-) spokojnie, mięso się ciężej trawi, u mnie Nina po szpitalnym obiadku z mięsem kupę miała za dwa dni, a później normalnie :-)

Asia8783 taa jak jestem w pobliży nie wypije, dzisiaj sprawdzone, ale chociaż wiemy, że od babci weźmie, więc może jeszcze wieczorem z domu wyjdę :-p a jak tam u was zęby? może ją dziąsła bolą?

irisson to jak Nina pije z niekapka to super,dla mnie marzenie.Cały czas próbuje z butli no ale może też kupię niekapka,tylko,że to trzeba ciągnąć,a ona chyba tego nie kuma :wściekła/y:.Ona nic nie pije,czasem trochę z doidy cup :crazy: Martwię się tym,bo przecież coś pić musi, a na dodatek ja wracam do pracy 19.02 :no::no:
Dwa zęby już mamy,na razie nie widzę czy coś jeszcze idzie no ale bierze wszystko do buzi,ślini się więc może to to. Dziś się załamałam jak chciałam dać jej się napić,próbowałam z 3 butelkami,kubkiem treningowym,doidy cup i nic :baffled:

My jeszcze nie próbowaliśmy niekapka, jakoś mi dnia nie starcza na to wszytko, a i tak trzeba po nocach pracować jeszcze, a irisson kupa jest:-) mięsna jak nic.

Asia może jej spróbuj chociaż łyżeczką po trochu picia dawać? A co jej dajesz do picia? Gdyby nie to, że wracasz do pracy to bym się nie martwiła, bo ona na piersi i zawsze coś się napije, ale w takim przypadku to lepiej żeby umiała pić też w ciągu dnia.

reklama
Próbuję łyżeczką, ale ona dziś ze wszystkim na NIE :wściekła/y: Zaciska usta i nic się jej nie wsadzi. Próbuję z herbatką,wodą,soczkiem :no:

Do góry