reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Natalia jadła gdzieś 1/4 tego co wypisała milionka... Hania je gdzieś z połowę tego, ale to i tak dwa razy tyle co Natalia :)
dziwne bo wieczorem butli też nie chciała, po przerobieniu zawartości butli na gęsty posiłek też nie zjadła. może wcześniej ją za bardzo nafaszerowałam bo koło 17 dałam jej mleko i jeszcze owoce... ale to i tak nie ma porównania z tym co Wasze jedzą, mam ekonomiczne dzieci :p

Asia 300g? no no ładny Młoda ma spust, na zdrowie ;-)

u mnie Nina zdecydowanie nie zje więcej niż 2 posiłki łyżeczką, wczoraj dostała 180g kaszki i 130g obiadku (brukselka hit), wieczorem już nie dała sobie nic wcisnąć łyżeczką i zostajemy na cycu :-) Młoda tak mi rozbujała laktacje w szpitalu (dwa dni wisiała cały czas na cycku, nawet jak nic nie leciało), że mam tyle mleka jak na początku karmienia, więc u mnie potwierdza się teoria, że dziecko trzeba jak najwięcej przystawiać na poprawę karmienia

Ja jeszcze nie zaczęłam ekspozycji, chcę zacząć jak skończy 6 miesięcy. Jak z tym jajem, mogę już?
A czy np mogę zamiast manny, dodawać łyżeczkę kaszki glutenowej do bezglutenowej?

k8libby ja tak robię:tak: Nie daję manny tylko płaską łyżeczkę kaszki pszennej do kaszki bezglutenowej. Wydaje mi się, że to bez różnicy co się daje. Ważne, żeby było mało i miało gluten:tak:

Dziewczyny co mają Avent, trochę mi to ostatnio zbite wychodzi, mogę do blend owania dać wody żeby było rzadsze? jaką tę wodę wlać:-)

A i jak dajecie warzywa mrożone, znaczy jak je kroicie na kawałeczki, dynie czy brokuła?

Aia, weonka, k8libby, Summer (ewa wiem co daje:-)), lejecie kranówę, bo teraz czytam, że nie można mineralki bo się wytrącają te minerały, rzeczywiście mam taki biały nalot na swoim parowarze bo wcześniej lałam mineralkę jak aventu nie miałam.

Mrożonych nie kroję. Daję jak leci. Brokuły czasem albo kalafiora muszę przekroić/przełamać, jak się do pojemnika nie mieszczą.

Wody można dolać :) Daję filtrowaną bezpośrednio do pojemnika po parowaniu.

ewa, czy ja dobrze rozumiem wlewasz prostu do warzyw? czy tam gzie woda na parowanie i jak podczas parowania czy po? Wiem, że dla Ciebie to oczywiste:-) ale ja nie bardzo czaje czasami proste rzeczy, a Ty jesteś naszym ekspertem w Avencie i nie tylko;-)

edit: a po wczorajszej kaszce Humany na moim mleku i cycku na dokładkę przespała całą noc:-), teraz zjadła dwa cycyki i poszła dalej spać.

Ostatnia edycja:
Asia, po parowaniu - jak odwracam pojemnik - zdejmuję pokrywę, wlewam do środka ciut wody, dodaję wtedy też miękkie masło i potem miksuję. Jak jest jeszcze za gęste, to jeszcze wody dolewam.

Ja wczoraj odpuściłam Anieli kaszkę, bo późno ze sklepu wróciliśmy i budziła się skubana 4 razy na jedzenie!!! A na kaszce już ładnie prawie całą noc śpi, z jedną krótką pobudką. Dziś ją zapcham i niech śpi, bo nie niemoralne jest, żeby tyle w nocy wstawać :/

reklama
Do góry