reklama
Olga RaQ
Fanka BB :)
upss Asia to ja za dużo chyba dałam tej manny
Hania zjadła dziś rano 180g kaszki z owocami, potem w porze następnego posiłku popiła trochę mleka i resztę zostawiła! zmartwiona dałam jej obiadek i zjadła ile było - 150g w końcu mam dziecko które je nawet wody parę łyków zrobiła z łyżeczki, wciskam jej co jakiś czas, ma strasznie wklęsłe ciemiączko i twarde kupy, mogłaby zacząć więcej pić...
Hania zjadła dziś rano 180g kaszki z owocami, potem w porze następnego posiłku popiła trochę mleka i resztę zostawiła! zmartwiona dałam jej obiadek i zjadła ile było - 150g w końcu mam dziecko które je nawet wody parę łyków zrobiła z łyżeczki, wciskam jej co jakiś czas, ma strasznie wklęsłe ciemiączko i twarde kupy, mogłaby zacząć więcej pić...
M
milionka
Gość
ja daje tak:
rano - 180ml mleka samego
drugie - sniadanie 180ml mleka samego
kolo 13-14 ok 240 ml warzywek z mięskiem i masełkiem plus 2-3g manny
koło 17 - 180 ml mleka
koło 19 - ok 100-130 ml owocków
ok 21 - 180ml mleka plus 4 miarki kaszki ryżowej
rano - 180ml mleka samego
drugie - sniadanie 180ml mleka samego
kolo 13-14 ok 240 ml warzywek z mięskiem i masełkiem plus 2-3g manny
koło 17 - 180 ml mleka
koło 19 - ok 100-130 ml owocków
ok 21 - 180ml mleka plus 4 miarki kaszki ryżowej
Aia, u minie dziś prawie 300 g obiadku:-)
No rewelacja Zazdroszczę. Nie przypuszczałam, że stanę się jedną z tych matek, które będą marzyły, żeby ich dziecię wciągało jak odkurzacz, a tu proszę. Życie cały czas zaskakuje
Kacper nadal ma mleczne opory....
A powiedzcie- czy jeśli przez jakiś czas robiłam ekspozycje i zaniechałam to dramat jest? Podpytałam siostre i ona nie robiła i ja dlatego przestałam. Czy dla świętego spokoju wrócić do manny?
Kacper teraz zjada:
rano 120ml cyc
10-około 200g kleiku z owocami
14- 140ml cyc
16- 100g zupki i 100g owoców
18-150ml cyc
20.30- 150-200ml, a wczoraj 300ml, mm z kaszką bananową
A powiedzcie- czy jeśli przez jakiś czas robiłam ekspozycje i zaniechałam to dramat jest? Podpytałam siostre i ona nie robiła i ja dlatego przestałam. Czy dla świętego spokoju wrócić do manny?
Kacper teraz zjada:
rano 120ml cyc
10-około 200g kleiku z owocami
14- 140ml cyc
16- 100g zupki i 100g owoców
18-150ml cyc
20.30- 150-200ml, a wczoraj 300ml, mm z kaszką bananową
reklama
gorgusia ładnie Kacper je
Mi ostatnio znajoma alergolog powoedziała, że najnowsze zalecenia pediatrów i alergologów właśnie są takie, żeby jednak tę ekspozycję robić Bablom, bo ponoć nawet jak są predyspozycje genetyczne do celiaklii (a tego nie wiemy nigdy do końca) to jest dzięki ekspozycji zmniejszone ryzyko jej wystąpienia.
Warto więc zacząć (lub kontynuować) jeżeli dziecko nie ukończyło 6 mies. Potem już po ptokach, bo badania wskazują na skuteczność przy ekspozycji prowadzonej między 4 a 6 mies.
Mi ostatnio znajoma alergolog powoedziała, że najnowsze zalecenia pediatrów i alergologów właśnie są takie, żeby jednak tę ekspozycję robić Bablom, bo ponoć nawet jak są predyspozycje genetyczne do celiaklii (a tego nie wiemy nigdy do końca) to jest dzięki ekspozycji zmniejszone ryzyko jej wystąpienia.
Warto więc zacząć (lub kontynuować) jeżeli dziecko nie ukończyło 6 mies. Potem już po ptokach, bo badania wskazują na skuteczność przy ekspozycji prowadzonej między 4 a 6 mies.