Olga RaQ
Fanka BB :)
ja do gotowania jak i mm używam wody z kranu, my mamy dobrą miękką wodę. butelkowa to jedynie chyba by się nadawała źródlana, mineralna już nie (suma składników mineralnych nie więcej niż 300mg/l, w mocniej zmineralizowanych będzie się osadzać no i taka woda niewskazana dla dzieci (np. nestle aquarel którą piję ma 660mg/l i dużo wapnia i magnezu i jest opisana że dla dzieci powyżej 1 roku życia)
muszę się przestawić na gotowanie na parze. a powiedzcie mi - czy ta woda po parowaniu, która jest na dnie garnka się do czegoś nadaje? czytałam o dodawaniu jej do obiadku, widzę że Wy aventowe nie używacie tej wody tylko rozrzedzacie świeżą?
do obiadku daję olej z pestek winogron
acha i jeszcze jedno pytanie - z czym najlepiej ugotować szpinak? czy szpinak i ziemniaki będzie ok? czy coś jeszcze dodać? dałabym czosnku ale akurat mam taki co już trochę leży to sobie daruję
muszę się przestawić na gotowanie na parze. a powiedzcie mi - czy ta woda po parowaniu, która jest na dnie garnka się do czegoś nadaje? czytałam o dodawaniu jej do obiadku, widzę że Wy aventowe nie używacie tej wody tylko rozrzedzacie świeżą?
do obiadku daję olej z pestek winogron
acha i jeszcze jedno pytanie - z czym najlepiej ugotować szpinak? czy szpinak i ziemniaki będzie ok? czy coś jeszcze dodać? dałabym czosnku ale akurat mam taki co już trochę leży to sobie daruję