reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Dzag to jak macie 5 posiłkow to przegapiłam czym się martwisz. Czyli książkowe bo ola jeszcze dwa razy w nocy je. Jak dymek tak chętnie je to ja bym mu dawała już cały słoiczek

Summerbaby pozazdroscic przespanej nocy...Wy jestescie na cycku czy mm? Sorki ze pytam :) U nas chyba do pierwszego roku moge zapomniec o przespanej nocy, niby zjada z obu piersi na noc ale spi ok 6h pierwszy sen a potem budzi sie jeszcze raz lub dwa na jedzonko :)

Marcia hehe rymowanka jest calkiem zabawna ;) moze dzieki temu nikt nie zapomni imienia Twojego synka
u nas wymyslamy z mezem rymowanki jak mala jest na granicy placzu no I wczoraj na.przewijaku zaatakowalam ja rymowanka "halo halo Lilcia krokodylcia" zdziwienie bylo mega ;D

To my musimy zacząć mówić do naszego syna po imieniu, bo jest teraz Fifol, Fifolek, Titek... tylko moja babcia mówi do niego Filipku i aż mnie skręca, bo nienawidzę takich zdrobnień...

Fifi je 5x na dobę 9-14-17-22-5 :) odchylenia do pół godziny w obie strony ;)

Marcia ja piszę z telefonu on mi zastępuje słowa staram się to poprawiać ale czasem przeocze
Tymek choć na dymek, Iwko choć na piwko :)) są takie imiona

Olka niestety ciągle je dwa razy w nocy i nie zapowiada się na poprawę więc mamy 6 posiłków ale takich max po 90ml. Maks tak jadł do 5 miesiąca więc czekam

Ostatnia edycja:
Summerbaby, ja mam takie cudo: Philips Avent SCF 870 - Ceneo.pl
Wkładasz warzywa czy mięso do tego pojemnika, wlewasz wodę do specjalnego otworu, włączasz parowar, a za kilkanaście minut dzwonek daje Ci znać, że jedzenie gotowe. Wtedy chwytasz za rączkę, odwracasz pojemnik do góry nogami i pokrętło przekręcasz w drugą stronę - blendując zawartość. Albo na papkę, albo z kawałkami - w zależności od wieku dziecka.
Ja ten sprzęt uwielbiam. Biorę go wszędzie, na wyjazdy, na wakacje - kupuję jakieś warzywka i na bieżąco robię obiadki dziecku. Rewelacja.
Trochę ciężko to domyć, przydaje się zmywarka, ale i ręcznie się da ;)

kurcze ewa86! chodzę i myślę - kupić nie kupić, już mi spać nie daje to ustrojstwo :crazy: powiedz że ma jakieś wady proszę :rofl2: cztery stówki to sporo ale kurde opisałaś je tak kusząco....

Mnie przeraża mycie tego. Nie mam zmywarki niestety. Miałam kiedyś robota kuchennego ale wywaliłam go bo mycie to był koszmar. Mam garnek do gotowania na parze i zwykłey blender. Będę robiła co kilka dni, więc na razie wstrzymuję się z kupowaniem ustrojstwa :)

reklama
Summer całkiem to fajne, ja akurat mam parowar i blender, w sumie łącznie wyjdzie jedna cena, kwestia czy będziesz go używać, bo po co ma leżeć, ale pomysł super :tak:

Do góry