reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

A wróciłam dopiero z kancelarii, nie doczytałam jeszcze ale pędzę się podzielić nowiną:
wieczorem zjadła kleik (nestle) na moim mleku i dojadła piersią o 20.30, wytrzymał do 4!!!, potem zjadła o 8 cyc, o 10 jabłuszko z gruszką i manną, o 13 obiadek zagęszczony kleikiem i dopiero przed chwilą 100 ml mleka moje dojarki eksplodują zaraz bo jeszcze ciągle o niej w pracy myślałam i się mleko produkowało, no idziemy ku dobremu:tak:
Ok lecę szykować obiad, a potem muszę ponadrabiać.

AA, marcia, był bardziej rzadko ale jej smakował
ewa, obiadku wpierniczyła prawie 150 g samych warzyw, ale ona lubię na słodko: marchewka, pietruszka i dynia, nie lubi wszystkiego jak Twoja.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas dziś 220 g z górką. Bez mięsa. Myślicie, że mogę jej tyle dawać? Ona by jeszcze jadła, ale się porcja skończyła :/

I nawet ciut wody wypiła. Dawałam jej przez parę dni z kubeczka medeli (tego na 5 ml). A dziś podałam lovi 360 i chyba jej bardziej spasował niż butla ze smokiem. Parę łyków wzięła. Będziemy próbować dalej ;)

Trochę ostatnio kupy gęstsze i mam wrażenie, że mniej sika, ale to raczej nie z niedoboru wody. Przecież tylko jeden posiłek jest całkiem stały...

220 g, dwa słoiczki dziennie - niezłe obżartuszki nam rosną :-)

Mój pogodził się z marchewką ;-) Super, bo zupka jarzynowa bez marchewki to jakaś nie-zupka :-p
No i mu jakieś krostki na twarzy wyskoczyły - indyk, burak albo.. antybiotyk:sorry: - oto jest pytanie ;-)

Irisson, dawałam przez dwa dni - tak jak każą, 2 łyżeczki. Ale chyba i tak mało było... Musiałabym jej pół na pół mięcha i warzyw dać, żeby to coś dało :/

weronika, brukiew - bardzo smakowała Titkowi, słodki ziemniak, mniam z masełkiem i tymiankiem :)

Jutro kończymy 5 miesięcy, można zacząć już z mięskiem?

reklama
my póki co po ziemniaku, dyni, ziemniaku z dynią i marchewce. od soboty miksujemy dalej, dzięki za propozycje! ciekawe jak jej jabłko podejdzie, bo ewentualnie myślałam żeby z sinlac'kiem albo kaszką jaglaną jej podawać na podwieczorek...

Do góry