reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
Asia w poniedziałek lekarka mi mówiła, że nie ma co się bać selera i podawać. Wczoraj dałam i jest ok
weronkazz ja robię jak Ewa. Co dziennie stale jest ziemniak, seler, pietruszka i marchewka i do tego różne warzywa kalafior, brukselka, szpinak, brokuł, burak, brukiew, pomidor, w sumie wszystko co świeże cukinia też jest ok ale skąd ją teraz wziąć. (lekarka powiedziała, że wszystko oprócz wzdymających i ogórka)
weronkazz ja robię jak Ewa. Co dziennie stale jest ziemniak, seler, pietruszka i marchewka i do tego różne warzywa kalafior, brukselka, szpinak, brokuł, burak, brukiew, pomidor, w sumie wszystko co świeże cukinia też jest ok ale skąd ją teraz wziąć. (lekarka powiedziała, że wszystko oprócz wzdymających i ogórka)
Ostatnia edycja:
M
milionka
Gość
a sinlac żeby było bardziej treściwe czy jak??
a ten szpinak jak tylko z masełkiem, czy z ziemniakiem też można, czy jakiś inna kombinacja? ja bym chciała jakoś do buraka wrócić z czymś innym zrobić, niby to swoisty antybiotyk, to warto, tylko jak go zrobić, żeby to Małe zjadło
K8 spokojnie możesz mięcho dawać
Ewa he he daj jej kotleta i tyle, co będziesz dziecko ograniczać
K8 spokojnie możesz mięcho dawać
Ewa he he daj jej kotleta i tyle, co będziesz dziecko ograniczać
kakakarolina
Milionka ja nie zagęszczam dla Oli treść warzywna jest wystarczająca ;-) sinlac jest słodki to już chyba lepiej kleik
irisson ja szpinak z podstawą zrobiłam i sama zjadłam więc niech dzieci nie wydziwiają i szamają (burak był dziś bo nie było jak wyjść do sklepu i też z podstawą i też zjadłam)
irisson ja szpinak z podstawą zrobiłam i sama zjadłam więc niech dzieci nie wydziwiają i szamają (burak był dziś bo nie było jak wyjść do sklepu i też z podstawą i też zjadłam)
karolina, a moja nie znosi ziemniaka, u nas podstawa to marchewka, pietruszka i dynia, a od jutra jeszcze seler. Cukinia jest ale nie polska, jadłam wczoraj nawet na obiad, jak tartę robiłam, za dwie cukinie prawie dyszka:-( ale to za granic więc jej nie daje. Kusi mnie żeby jej pomidora dodać do podstawy i będzie taki sos jak z M jemy.
milionka, u nas sinlac na śniadanie i dlatego, że my mm nie możemy, z z piersi chce schodzić, żeby za m -c karmić tylko na noc i rano.
milionka, u nas sinlac na śniadanie i dlatego, że my mm nie możemy, z z piersi chce schodzić, żeby za m -c karmić tylko na noc i rano.
kakakarolina
Irisson jeszcze seler
Asia wiem, że jest cukinia jutro mam zapiekankę cukiniowo-buraczaną ale tej cukini to bym dziecku nie podała.
Asia wiem, że jest cukinia jutro mam zapiekankę cukiniowo-buraczaną ale tej cukini to bym dziecku nie podała.
reklama
U nas dziś ziemniak i dynia na obiad- jak dla mnie strasznie nie smaczne.Kacek na początku zajadał z apetytem, a pod koniec miał odruch wymiotny. Nie rozumiem, bo zwykle takie odruch to na początku jedzenia. Dałam tylko połowę słoiczka. Raczej nie było za dużo, bo po 30min zjadł 190ml mleka.
Ja podstawę bez marchewki póki co, bo go jednak zapycha. Czyli ziemniak,pietruszka i coś do tego.
A jak myślicie- od 3ech tygodni rozszerzam powoli dietę i póki co mamy soczek w ciągu dnia i jeden (czasem nawet niepełny) posiłek w ciągu dnia. Powinnam już wprowadzić jakiś kolejny posiłek? Kaszkę, czy coś w tym stylu? 28.02 wracam do pracy i nadal planuję odciągać mleko.
Ja podstawę bez marchewki póki co, bo go jednak zapycha. Czyli ziemniak,pietruszka i coś do tego.
A jak myślicie- od 3ech tygodni rozszerzam powoli dietę i póki co mamy soczek w ciągu dnia i jeden (czasem nawet niepełny) posiłek w ciągu dnia. Powinnam już wprowadzić jakiś kolejny posiłek? Kaszkę, czy coś w tym stylu? 28.02 wracam do pracy i nadal planuję odciągać mleko.