reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

mamy za sobą pierwszą marchewkową kupę ;)
trochę to wyglądało jakby nie całą marchewę tolka strawiła i tak to przez nią przeleciało. to tak ma być? bo zrobiłam jej tą marchewkę całkiem aldente, wyszła niezbyt miękka, może za surowa była? :confused:

reklama
U nas też cyc jest zdecydowanym numerem jeden :tak:

O 6, 10.30, 14, 18, 20.30, 3 - jest cyc
Stałe jedzono tylko raz póki co około 16-17.

Dałam buraka- i miał taki odruch wymiotny,że szok! Więc skończyło się na jabłku. Hipp ma dużo lepsze jabłuszka niż Gerber :tak:

edit:
Na tej kaszce jest napisane żeby ją zrobić z mlekiem modyfikowanym. 150ml mleka i do tego 4 łyżki kaszki. Przy ekspozycji zalecają dodać jedną płaską łyżkę. Dziś w końcu nie dodałam.... nie wiedziałam jak się za to zabrać. Dziś spróbuję zrobić na wodzie i zobaczę jak to wygląda to najwyżej od jutra do jedzonka będę mu dodawać.

Ostatnia edycja:
Aaaa, Olga, gorgusia, to teraz już rozumiem o co chodzi z tą mleczną manną :tak:. Jest mleczna po to, żeby wygodnie i na szybko dodać do mleka. Fajnie :tak:. Ale mnie to do obiadku jakoś nie pasuje... Chociaż... w brzuchu się i tak wszystko wymiesza :-D.
U nas buraczek był o 12:30 a kupa już o 17:00 :eek:. I to trzecia dzisiaj :baffled:. Wyglądała dokładnie tak samo jak zawartość słoiczka zanim został opróżniony. Mam nadzieję, że to nie wirus, który przedwczoraj i wczoraj zmógł mnie, a wczoraj i dzisiaj mojego Małżona :no:.

Ostatnia edycja:
nie, jak jest mleczna to ma już mleko i się robi na wodzie, nie wiem kto co pokręcił? niektóre te z Nestle (np. 8 zbóż, 5 zbóż ze sliwką) są bezmleczne i trzeba zrobić sobie mm i do niego kaszkę. ta manna jest akurat mleczna, tzn ma już mleko w sobie i robi się na wodzie i np jej nie można dać jeśli karmi się dziecko załóżmy bebilonem pepti jak ma alergię na mleko krowie. te bezmleczne można sobie z pepti zrobić czy z jakimkolwiek mlekiem którym się akurat dziecko karmi

a co do mieszania w brzuchu to biedne są moje psy - zjadają resztki z kuchni i mają w jednej misce suchą karmę zmieszaną np ze słodką kaszką po Natali, do tego na przykład seler z zupy i skórki z jabłek :D

edit: gorgusia, tą masz czy inną? http://www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ctl/product/mid/1290/productid/286.aspx

Ostatnia edycja:
A mi milenka nie chce jesc teraz mleka.rano zje a potem patrzy sie w miseczke Luizki albo w moj talerz i pluje mlekiem.dzis rano jadla mleko a potem az do 16 nie chciala.Wkoncu nie wiedzialam czy jest glodna czy nie i czy dawac jej zupke.Oczywiscie zupke zjadla.Chce poznawac nowe smaki a nie tam niedobre mleko jesc.Jakby mogla to by powiedziala,,sama sobie matka to jedz a mi daj ciacho'':laugh2:

doti, a dawałaś jej coś słodkiego? może się już do tego smaku przyzwyczaiła?

A u nas, kleik ładnie zgęstniał na moim mleku, 70ml i 2 łyżki kleiku, jutro gryczany. Zobaczymy jaka będzie po tym noc, aha i chyba jej będę ściągać do tych kleików mleko, jak jej tak smakuje;-)

Ostatnia edycja:
reklama
nie, jak jest mleczna to ma już mleko i się robi na wodzie, (...) ta manna jest akurat mleczna, tzn ma już mleko w sobie i robi się na wodzie (...)
No, tak to właśnie rozumiem. Że te mleczne to już mleko w sobie mają. A pisząc, że można jej na szybko dodać do mleka miałam na myśli, że np. na 150ml wody można zamiast 5 miarek mm dać 4 miarki mm i 1 miarkę tej manny :-).
A tego Babydreama gryczanego to chyba u nas nie ma. Niemcy sobie dla siebie zostawili... :dry: Ale te Czeskie, które podałaś kakakarolina bardzo mnie zainteresowały. Chyba kupię kilka. No bo taka owsiana zamiast manny dla odmiany :-). Czesi to mają łeb. Czemu Polacy czegoś takiego nie robią?? :eek: Dzięki za info :-).

Ostatnia edycja:
Do góry